Chodíte s deťmi na dentálnu hygiénu?

slavomira236
25. nov 2022

Ahojte chodíte na dentálnu hygienu aj s deťmi? Takými čo nemajú všetky zuby trvalé? Syn má 8sem rokov trvalých 8zubov a na spodných 4 ma kameň...ak by sme išli to mu vyčistia len trvalé či aj mliečne? A preplatí to VšZP aj dieťaťu? Tomu ktoré ešte nemá celý trvacny chrup? Máte skúsenosť? Dakujem

kaja0210
25. nov 2022

@slavomira236 jasné dcérka má 5 rokov a už sme boli 3x. Má krásne čisté zúbky. Čím skôr tým lepšie 😉

prunee
25. nov 2022

Moj ma 9, tiez este aj mliecne zuby, boli sme teraz prvykrat a to ani nema kamen, vysvetlila mu pekne techniku cistenia, budeme chodit pravidelne kazdy rok.

slavomira236
autor
25. nov 2022

@kaja0210
@prunee a aké máte poisťovne? Dávate si to preplácať?

prunee
25. nov 2022

Nas to stalo 30 eur, ale nema zmluvnu nasu poistovnu, tak nam nepreplatia. Na to sa pred objednanim opytaj, ak chcete preplacat. Cistila mu komplet vsetky zuby, trvale, aj mliecne.

prunee
25. nov 2022

My mame VsZP, ta dentalnu hygienu preplaca, ale musi byt ta konkretna dentalna hygienicka zazmluvnena a nasa nie je.

slavomira236
autor
25. nov 2022

@prunee ďakujem tak nejakú pohladam

prunee
25. nov 2022

@slavomira236 Nie je za co, nech sa dari, ... inak, aj ja sa volam Slavomira 👍😃

som_realistka
25. nov 2022

Dcéra chodí pravidelne, a trvalé som jej dala pečatiť. U staršej sa to oplatilo, má 21r a má iba jeden malý kaz, samozrejme ošetrený 🙂

anickaaa6aaa
25. nov 2022

No syna ma 10r a priznám sa ze sme ešte neboli.. Ale zas zuby ma pekne zdravé.. Určite pojde ale musim s nim dat reč..

kamatopo
25. nov 2022

Nie nechodíme. Mala má 11 a ani jeden kaz. Má jemný kameň na rezakoch. No zubárka jej ho zatiaľ nechce odstraňovať. Vraj aj ten kameň má svoj účel.

silvike
25. nov 2022

@slavomira236 Ano chodime. Tak raz rocne. Myslim ze takto to zatial staci. Na preventivky samozrejme 2x rocne. Na hygiene uz bol aj najmladsi ked mal 2,5r. lebo mal dost zanesene kamenom 4 spodne zubky. Sla som, ze reku vyskusame ci vobec obsedi. A teda... on bol ukazkovy. Ako uzasne drzal pusu otvorenu, vobec sa nejako nebal, mala som ho teda na rukach na tom kresle. Hygienicka najprv uplne opatrne ze len vyskusa nejako to zoskrabat. Ale ked videla ako to on perfektne zvlada, tak dala komplet hygienu ako ma byt. A krasne mu tie zubky vycistila. Starsi (11r. a 9,5r.) urcite neboli takyto malicki na dentalnej. Ti az mozno od cca 6r.

wodanka
25. nov 2022

@slavomira236 chodím so synom od jeho troch rokov na dentalnu hygienu. Hygienicka má zmluvu s našou poisťovňou a tá nám to prepláca.

gondyo
25. nov 2022

Aj my chodíme pravidelne asi 4 roky,deti sa naučia správne si čistiť zúbky,povlak a pod a dávame zúbky pieskovať,sú krásne vyčistené..poisťovňa preplatí 30€ ,ideme ešte teraz v decembri,využijeme tohtoročné " peniažky"

mogaa
26. nov 2022

tak volakedy dentálna hygiena nebola a ľudia mali dobré zuby...takže je to uhol pohľadu, aký význam dent,.hygiena hlavne u detí má....skôr záleží od toho čo dieťa je a kedy a či si čistí zúbky....my sme s našou 4ročnou na dent.hygiene boli lebo má čierne zúbky z ATB, sama povedala že to sa vyčistiť nedá ale zato nemá ani 1 kaz....dobré je to možno v tom, že dieťa si zvykne týmto spôsobom na starostlivosť o zubky a teda aj na zubára....

zuzinabila
26. nov 2022

@slavomira236 ano,samozrejme.pravidelne od cca 2 rokov.zuby maju teraz v puberte ukazkove na rozdiel odo mna😐

zuzinabila
26. nov 2022

@mogaa mali ludia dobre zuby v minulosti?hm,ja myslim,ze opacne

mogaa
26. nov 2022

@zuzinabila ja mám 50, zuby dobré, na dentálnej hygiene som bola prvý krát pred cca 10rokmi.....

zuzinabila
26. nov 2022

@mogaa to je skôr výnimka co potvrdzuje pravidlo😀

sima338
26. nov 2022

áno

liz_lemon
26. nov 2022

chodia pravidelne, od cca 2-3 rokov, obaja maju pekne zuby bez kazov, takisto navsteva zubara je pohoda, ziadne stresy

sovica
26. nov 2022

@slavomira236 S deťmi chodím na dentálnu hygienu cca od 6-7 rokov 1-2x do roka. Dentálna hygienička zvyčajne vidí, čo treba vyčistiť. Niekedy je to naozaj len pár zubov a niekedy celý chrup. Vyčistí aj mliečne zuby. Opýtaj sa, či Tvoja poisťovňa prepláca odstránenie zubného kameňa.
@kamatopo Hmm, ak by mi zubárka povedala, že aj zubný kameň má svoj účel, tak by som ju asi rýchlo vymenila. Logicky, aký pozitívny účel môže mať zubný kameň? Mimochodom, zubný kameň odborne odstraňuje dentálna hygienička. Zubári to robiť nechcú a zvyčajne to ani robiť nevedia. Dobrý zubár/ka má v ordinácii svoju dentálnu hygieničku alebo odporučí, kam ísť na dentálnu hygienu.

kamatopo
27. nov 2022

@sovica nemám prečo meniť, my sme celá rodina spokojná. A čo sa týka dentálnej hygieny tak ju robí sestrička od našej doktorky už roky takže nie je problém objednať sa.

sovica
27. nov 2022

@kamatopo OK, ak ste spokojní, v poriadku. Ale ak zubárka povie, že aj ten zubný kameň má svoj účel, tak to v poriadku nie je. Iba ak by myslela, že má negatívny účel. Čiže zuby sa začnú pomaly kaziť, ona ich bude opravovať a kasírovať €. Opýtala si sa jej, aký účel má ten zubný kameň? Veľmi by som chcela počuť jej odpoveď.

kamatopo
27. nov 2022

@sovica mne odpoveď dala. Vzhľadom že sme dosť blízke rodinné známe tak o eura nejde. Ako som spomenula dcéra nemá žiadnu blombu. A nam ostatným keď niečo predsa len niečo ide robiť tak doslova za facku. Mne osobne v 44 rokoch chýbajú 2 zuby a to múdrosti skrz zlý rast. Takže u nás spokojnosť s jej prácou,názormi i cenami. Autorka chcela názory a skúsenosti tak som poskytla moju osobnú. Smiem sa opýtať ty si zubná doktorka???

bluka2
27. nov 2022

Každé 3 mesiace, lebo sa jej tiež robí ten zubný kameň na spodných. Platíme to, čo už. Predtým to išlo z privátneho poistenia

sovica
27. nov 2022

@kamatopo A akú odpoveď Ti zubárka dala, aký účel má teda ten zubný kameň? Možno sa tu dozvieme niečo nové🙄 A nie, nie som zubná lekárka, ale mám medzi mojimi kamarátmi aj zubára aj dentálnu hygieničku.

bluka2
27. nov 2022

@sovica nemá žiadny účel. Možno tým chcela povedať, že neškodí, ktovie. Aj medzi zubarmi ako všade sa nájdu experti v negatívnom zmysle slova

kamatopo
27. nov 2022

@sovica vzhľadom na to že ani ja nie som zubná doktorka nebudem tu prezentovať názory mojej zubnej. Každý doktor má svoj názor ,svoje skúsenosti a je na nás ku komu budeme chodiť a komu budeme dôverovať. Keď mi moja zubná po posúdení navrhne pre dcéru dentálnu hygienu nemám problém ju dať spraviť priamo v jej ordinácii s tým že ma to nebude nič stať. Takže nechám to na ňu a tebe prajem pekný deň.

zuzanka.zuzu
16. jan 2024

@kaja0210 @wodanka @zuzinabila @liz_lemon viem že stará téma, ale čo robia takto malým deťom? pieskovanie? koľko to trvá? ja mám výborné zuby a obyčajná základná hygiena je na pol hodinu čo je dlho. mám 3r dieťa.