Camilia na zúbky

lucia006
31. jan 2014

Prosim vas mamicky pomohli homeo camilia niektoremu svasich babatiek?ci mu to zbytocne aj davam?dakujem ,ale uz som bezradna ,hlavne v noci 😒 nic nepomaha vstava mi aj 20krat vnoci so strasnym placom ,nonstop sa mrvi 😒

pemizb
31. jan 2014

Ja davam camiliu....mne sa zda ze pomaha....ale davam naozaj len v krajnych pripradoch. V lekarni som sa aj pytala ci mozem davat aj dlhsie ako je napisane....vraj kludne mozes, bo tie tri dni co tam uvadzaju to je udaj, ktory je priemerny na rast zuba. A inak davam detom aj citron na dasna. To im strpne...skus aj to

lucia006
autor
31. jan 2014

@pemizb citron eom davala predtym no teraz si uz hechce dat natriet plus vnoci uz duplovane nie,no ja mam krajny prippad uz par mesiacov a nic nezabera ani ta camila ☹

lucia006
autor
31. jan 2014

@pemizb jedine trosku pomoze ked dam na noc nurofen,ale to nemozem davat casto

pemizb
1. feb 2014

Jaaaaj, tak to je tazke....a su to urcite zuby? Ale inak chlapci to tazsie znasaju. Nasa mala je upne v pohode a maly je uplakany akoby mal zuby uz v troch radoch...asi to musime len vydrzat🙂..co nam ine ostava. Len teda by som hladala mozno aj ine boliestky....ze ci ho nahodou neboli brusko.

sense
1. feb 2014

nam nepomahala, zbytocne vyhodene peniaze, nam skor pomohla chamimille vulgaris 15ch....a viburcol cipky

lucia006
autor
2. feb 2014

@pemizb to je v tom ,ze uz ina moznost ako zubky neostava neverim,ze kazdu bozu noc by plakal a vystrajal kvolimbrusku,ked sme neraz zasli aj n pohotovost ,a brusko bolo prve co mu prehmatali atd,a stale povedali,ze ho ma ok,tak ja uz neviem,dneska klasika znova som ponoci k.o. 😒 plakal hadzl sa nevedel najst miesto od polnoci dorana ☹

lucia006
autor
2. feb 2014

@sense skusala wom ako prve chamomilu aj viburcoo ked mal cca 6mes,a nam nepomohlo ani to,vsetko mi to pripada ako len reklamny tah ☹

babulka82
2. feb 2014

@lucia006 camilia nepomohla ani nam,nam vlastne žiadne homeo nepomohli zatial. Jedine čo nam pomohlo bol fenistil kvapky alebo zodac,je to ne predpis a dali nam to ked mal maly kašlik na noc.

lucia006
autor
2. feb 2014

@babulka82 moj tiez bral fenistil kvapky mala som mu davat 10 dni,prva noc bola lepsia ,ale ostatne noci klasicke ,rev,mrnkanie,mrvenie a pod, ja uz som totalne zufala ,je to stale horsie a horsie ☹

pemizb
2. feb 2014

Ja som este premyslala ze ci to nebude nieco ine. Ci nie je prilis vyspaty a v noci sa budi...nemoze to byt ono? Mam od kamosky taku knihu, kde vysvetluju ako naucit deti spat. Mozem poslat na mail. Co vies? Mozno to pomoze.

sense
2. feb 2014

@lucia006 a si si ista ze su to naozaj zubky? lebo keby su to zubky tak ti urcite nieco pomoze a ak pomoze len nurofen a nic ine tak to moze byt cokolvek a znamena to ze dieta urcite ma nejake bolesti.....moja sa budievala v noci so strasnym placom kazdych 45minut 4 mesiace a vtedy nepomahalo nic a nakoniec to bol reflux.....pricin moze byt vela, aj z ockovania to moze byt ak sa to zhorsilo po ockovani....ono by to chcelo asi komplexne vysetrenie, zvlast ak to trva dlho....deti prechadzaju roznymi fazami spanku....

lucia006
autor
3. feb 2014

@pemizb uz som ju citala vdaka,nie nieje vyspaty ,ma rok a 3mes .chodi spat na obed na hodinku max,hodinka a pol,vecer chodi okolo pol9 ,to urcite nieje vela, 😒 😒

lucia006
autor
3. feb 2014

@sense no poviem vam tak od narodenia sme vylucovali veci najprv som ho kojila kazdu hodku cize som to brala ze je malinke chce papat,potom mal koliky ,zapchy tie casom presli chodime k neurologicke,do roka sme aj na gastro chodili,lebo som ziadala kompletne vysetrenie bruska vsetko mal ok,ci uz krv,krvny obraz,usg brusko,reflux nikdy nemal,neurologia vploriadku,jedine som si vyvodila zubky,kedze mu stale idu naraz min,3 naraz,ma opuchnute roztate dasna vsetko silno kuse a jak zakusne hoc len domojho prstu place,tak ja uz neviem ,co ine by to mohlo byt,homeo mu nepomahaju,skusali sme viburcol cipky,chamomiliu aj najnovsie camiliu zbytocne vyhodene penaze ale skusila som za pokus to stalo,ale uz som hotova ztych noci ☹

pemizb
3. feb 2014

Tak asi uz ine neostava...len zazelat vela zdaruT a pevne nervy....vyrastie z neho chlap aj ked place....a ja si mozem gratulovat ze mam take deti ake mam...i ked maly plakava....ale na toho vasho drobca nema. 😉

danuella
6. feb 2014

ja teraz tiez prezivam nieco podobne. malmu idu zubky, ked ide na pravej starane je to OK ale v zapati ide na lavej a to je vzdy hruza. v noci nesi, vecer priserne place ale cez den je OK. uz fakt neviem ci je to naozaj tymi zubami alebo ho trapi nieco ine- v noci sa normalne vzpiera vystiera a sponuje. stale chce byt na rukach a ked ho polozim tak place. zda sa mi ze ho boli aj brusko- z toho placu a nekludu mu idu verty ale potom sa to zas opakuje. skusali sme camiliu, viburcol, chamiliu vulgaris a nic sa zda ze nezabera, mozno tak na chvilu. kamaratka mi dokonca poradila aj fenistil kvapky- ze jej to poradil pediater na zubky, upokojuje to a nesvrbia tak dasna. jej maly vraj v´tedy prespal 11 hod. no nam to tiez nepomohlo a nechcem ho vkuse dzgat liekmi. ma uz 13 meiacov a preto sa mi zda cudne ze by to boli koliky- neviem stretli ste sa s kolikami aj u takých vacsich deti???

lucia006
autor
8. feb 2014

@pemizb unas je to stale horsie dnes som spalA asi hodku a pol vnoci maly vkuse vrieskal doslova bez nurofenu proste nespi len place 😖

lucia006
autor
8. feb 2014

@danuella ako keby ste pisali to co sa unas odohrava kazdu noc vsetko tobco ste pisala sme mu skuaali uz dat dokonca aj dithiaden nic absolutne .jedine co zabera aby smevsa aspon ako tak vyspali je nurofen sirup ale dr mi ho zakazala mu posavat vrJ mu znicim pecen .ale co mu mam dat potom odbolesti neporadila nam teda som zufala vobec nespi place len na rukach sa ukludni polozim znova plac ☹

pemizb
8. feb 2014

Ale ved na fotkach vyzera take stastne dietatko. A nemozu to byt aj vetry? Alebo reflux...nemusi vracat.....moze mat len kyselinu a to ho moze drazdit. Toto nie je vobec dobre. Ja by som asi zasla k lekarke. A to by som bola zvedava co povie....lebo nas krpec bol na vysetreni a reval...tak mu napisala ze je drazdivy....tak ci nie je aj drobcek. Ten nas cvicil vojtu...tak to je aj z toho. asi treba hladat vsetky mozne priciny....toto nie je dobre ani pre maleho ani pre rodicov. Drzim palce a budeme na malinkeho mysliet.....nech sa mu polepsi...najlepsie uz dnesnu noc.

danjelca
8. feb 2014

@lucia006 ak používaš nosič tak si ho skús dat don a lahni si do polosedu-ak ti zaspí, ja to tak robím pri chorobe...len vtedy sa vyspí...a takto by si sa vyspala i ty sice v polosede ale lepšie ako nijak..hm

bublinka711
8. feb 2014

@lucia006 ahoj neviem, či to tu už nejaká mamička spomínala, nám veľmi pomáha olejček Jakoubek. Dostaneš to v biopredajni alebo predajničkách takého druhu. Len zvonka natrieš miestečko, kde sa tlačí zúbok, nedáva sa do ústočiek (ale naša sa to aj tak pokúša zlízať 😀). Nám to pomáha, malá si už slastne ležká, len keď jej to ide natrieť, už vie, že nebude bolieť 🙂. Camelia nám nezabrala vôbec... Tak veľa síl a trpezlivosti a nech sú rýchlo zuby vonku 🙂

abika26
8. feb 2014

@lucia006 ahoj my sme na to podobne,mala ma 9m a ani jeden zub.v noci sa velmi casto budi,niekedy len 2x inokedy aj 6x.vcerajsia noc bola asi najhorsia do polnoci nevedela zaspat a potom sa tiez budila ako obvykle 🙂tiez uz neviem ci su to zuby lebo mi to pride dlho....ja davam nurofen alebo panadol ked je to velmi zle,dr proti tomu nic nema,Homeopatika nam tiez velmi nepomahaju ani gely.Teraz ma posledne dni aj zvysenu teplotu k veceru a vcera ju aj prehnalo.A cez den sa ti ako sprava?je spokojny?Nasa chvilu super a potom zachvat placu takeho od bolesti.,,,dufam ze sa to zlepsi,lebo to je hrozne pre nu aj pre nas,drzim aj vam palce nech ste ok.

bublinka711
8. feb 2014

@lucia006 ešte som chcela dodať, že príznakom rastu zúbkov je okrem nepokoja, nechuti od jedla, aj bolenie bruška, teplota, a preháňanie, takže dieťatko sa môže naozaj cítiť celkovo zle a preto sa tak šponuje a vzpiera a spí iba pri tebe na rukách, lebo blízkosť maminy mu pomáha opäť zregulovať všetky telesné funkcie a uľavuje od bolesti 🙂

lucia006
autor
9. feb 2014

@pemizb ved to ze on je cez den uplne vpohode .aj poobedny spanok ok aj vecer zadpava dobre my sme boli na vysetreni na gastre nema ani nic sbruskom ani reflux.vnoci ma makke brusko nie tvrde kolikamy sme si presli prve 6mes cize viem na dotyk ze brusko ma ok vela sme chodili ba pohotovost a vzdy mal brusko vporiadku .uz som x krat hovirila nasej dr ze ma takyto spanok len pocedala treba vydrzat maly je zdravy budu to zuby idu mu naraz ocaky aj srolicky skusili sme co nam poradila nrpomohlo sme na tom istom alebo este horsom by som povedala ☹

lucia006
autor
9. feb 2014

@danjelca on vtom vzivote nechcel byt od narofenia som skusala to sa mozno da par kilove babetko co sa este nevrti obcas si ho sam na seba ked velmi place po 10minutach nevladzem dychat

lucia006
autor
9. feb 2014

@bublinka711 nespominalaziadna mamina a to tlmi bolest?natriet zvonka ako na licko?

lucia006
autor
9. feb 2014

@abika26 no mne povedala ze mozem dva tri dni max dat na noc a dost .tak ale on nespi ani jedinu noc kebyze vstal ako vasa 2 az 6 ktat edte by som zvladala on je hore aj kazde 10 minut cize nespocetne mnozstvo krat .zubky ma 14uz a dalsie stolicky a dve ocaky sa tlacia

lucia006
autor
9. feb 2014

@bublinka711 ale preco to pretrvava par mesiacov kazducku noc?ved dr hovorila ze taketo stavy su par dni pred prerezanimzubka

abika26
9. feb 2014

@lucia006 a este ho kojis?myslis ze je to ozaj kvoli zubkom nie len klasicke vyzadovanie pozornosti?lebo keby ho to bolelo tak aj cez den nie?tak dufam ze vam to skoro prejde,aspon ze mate uz 14 zubov 😉

bublinka711
9. feb 2014

@lucia006 neviem prečo,ani u nás to nikdy netrvá krátko, vysvetľujem si to tým, že nám dlho dlho nič a poto sa zrazu vytlačili tri zubále za sebou... no to si len ja tak odôvodňujem 🙂 . A áno, iba sa tým potrie líčko, alebo bradička, výborný je aj ked bolí hrdielko ale uško či dutiny. Aj u teba a u manžela. Môj manžel to skúšal, keď ho bolel zub a povedal, že to fakt pomáha 🙂. Skrátka to prestane bolieť 🙂, alebo to bolí oveľa menej 🙂. Skúste, možno aj vám pomôže 🙂.

lucia006
autor
9. feb 2014

@abika26 nie nekojim .iny dvovod ako zubky nevidim.o pozornosti to asi nebude lebo ked mu dam nurofen sirup spi to znamena ze ma niejaku tu bolest 😒