Bruxizmus - škrípanie zubami

27. jún 2022

Moja svokra je nervak a toxicky clovek.Skripe zubami aj dostala chranic zubov nenosi ho..Moj muz tak isto v noci skripe zubami a 14 r syn tak, ze ked spim s nim v izbe zobudim sa na to.Muz a syn su kludnej povahy.Je to psychickeho povodu su neurotici?Mam to nejako riesit zuby nema zbrusene.

mer12
28. jún 2022

Ahoj, nemusí byt človek neurotik ani nijak inak narušený nato, aby skripal so zubami. Skripanie zubov je normálna vec, väčšinou sa tým ľudia vyrovnavaju so stresom alebo napätím, ktoré zažili počas dňa a bohužiaľ okrem nosenia dlahy sa s tým nedá nič robiť. Je to podvedomy "zlozvyk ". Čiže pokiaľ nemajú ani syn ani manžel zuby zbrusene netreba to riešiť.

20erika07
28. jún 2022

Ja škrípem zubami od detstva, tazke detstvo. Ale podla muža, zacinam skor pochrapkávať ako škrípať 😄No ale moje deti škrípu tiež a maju neporovnateľne krajšie detstvo, ziadne bitky a psychické tyranie.

mijunik
28. jún 2022

Vybav u zubárky chránič zubov pre syna. Môj syn má takú gumenú dlahu, tiež škrípe zubami. Manžel nech si to tiež vybaví, ale radšej sám, aby si z neho pred zubárkou nerobila ťuťka. Ak to nevie vyriešiť váš zubár, tak smer čeľustný ortopéd. Treba preventívne chrániť zuby, aj čeľustné kĺby. A u ostatných uši a nervy. 🙂😁