Bolí prerezávanie trvalých zúbkov?

ivetka2007
17. feb 2013

Synček má 5 rokov a cca pred mesiacom až dva nám vypadli dva predné zúbky. Včera sa začal sťažovať, že ho to tam bolí. Môžu to byť už trvalé zúbky? A ako mu pomôcť? Začal si totiž strkať prst do úst ako miminko 🙂. Snažím sa mu to vysvetliť, ale asi mu to pomáha. Predminulý týždeň sme boli u zubára a zatiaľ tam zúbky nenahmatal. Objavil nám však už jednu trvalú stoličku a ja som dnes objavila kúsok druhej. Myslela som, že najhoršie máme za sebou, teda prvé zúbky. Žiaľ asi si musíme vytrpieť aj tieto druhé... Mali ste to tiež takto baby???

xlucia
17. feb 2013

@ivetka2007 samozrejme ze hlavne stolicky bolia. mozes mu dat gel na zubky ako miminu

ivetka2007
autor
17. feb 2013

@xlucia
aj tie predné ho môžu bolieť pri prerezávaní? ja si ešte pamätám na svoje zuby múdrosti, takže verím tomu...

xlucia
17. feb 2013

@ivetka2007 my to mame teraz doma a syn tvrdi ze boli. co si pamatam na seba, bolelo tiez. takze podla mna boli

cacika
17. feb 2013

@ivetka2007 ja si pamatam ze ma to ako malu bolelo, a pamatam si aj chut tej masticky co mi to natierali 😀

aliza
17. feb 2013

@ivetka2007 moju dceru predne zuby neboleli

ivetka2007
autor
17. feb 2013

@cacika
vďaka vám baby... ja som si nič také nepamätala, len to, že mi jeden zub nevedel sám vypadnúť a musela som si ho dať vytrhnúť... takže si tým musíme prejsť ešte raz ☹ ale zuby múdrosti v 18tich si budem pamätať do konca života, nejedla som skoro mesiac...

alena0305
18. feb 2013

@ivetka2007 Môj syn má so zubami taký problém - že mu najprv začne rásť nový za mliečnym a ten sa mu poriadne ani nekýve - až postupne začne. Už ide druhý vytrhnúť. Chceli sme doma - ale bojí sa. Radšej chce k zubárovi.

lucik106
17. apr 2015

Mojej dcérke sa začali prerezavat trvalé stoličky šestky. Zároveň sa jej spustili sopliky a zachripnutie hlasu. Myslíte že to má súvis so zubami? Aké máte skúsenosti s prerezavanim trvalých zúbkov? V škôlke na mňa pozerali ako na uponáhľanej keď som povedala,že si myslím že je to zo zubov...

lucik106
17. apr 2015

...ako na ufona... Ten mobil si píše čo chce 🙂