Synček má 5 rokov a cca pred mesiacom až dva nám vypadli dva predné zúbky. Včera sa začal sťažovať, že ho to tam bolí. Môžu to byť už trvalé zúbky? A ako mu pomôcť? Začal si totiž strkať prst do úst ako miminko 🙂. Snažím sa mu to vysvetliť, ale asi mu to pomáha. Predminulý týždeň sme boli u zubára a zatiaľ tam zúbky nenahmatal. Objavil nám však už jednu trvalú stoličku a ja som dnes objavila kúsok druhej. Myslela som, že najhoršie máme za sebou, teda prvé zúbky. Žiaľ asi si musíme vytrpieť aj tieto druhé... Mali ste to tiež takto baby???
@xlucia
aj tie predné ho môžu bolieť pri prerezávaní? ja si ešte pamätám na svoje zuby múdrosti, takže verím tomu...
@ivetka2007 my to mame teraz doma a syn tvrdi ze boli. co si pamatam na seba, bolelo tiez. takze podla mna boli
@ivetka2007 ja si pamatam ze ma to ako malu bolelo, a pamatam si aj chut tej masticky co mi to natierali 😀
@ivetka2007 moju dceru predne zuby neboleli
@cacika
vďaka vám baby... ja som si nič také nepamätala, len to, že mi jeden zub nevedel sám vypadnúť a musela som si ho dať vytrhnúť... takže si tým musíme prejsť ešte raz ☹ ale zuby múdrosti v 18tich si budem pamätať do konca života, nejedla som skoro mesiac...
@ivetka2007 Môj syn má so zubami taký problém - že mu najprv začne rásť nový za mliečnym a ten sa mu poriadne ani nekýve - až postupne začne. Už ide druhý vytrhnúť. Chceli sme doma - ale bojí sa. Radšej chce k zubárovi.
Mojej dcérke sa začali prerezavat trvalé stoličky šestky. Zároveň sa jej spustili sopliky a zachripnutie hlasu. Myslíte že to má súvis so zubami? Aké máte skúsenosti s prerezavanim trvalých zúbkov? V škôlke na mňa pozerali ako na uponáhľanej keď som povedala,že si myslím že je to zo zubov...
...ako na ufona... Ten mobil si píše čo chce 🙂
@ivetka2007 samozrejme ze hlavne stolicky bolia. mozes mu dat gel na zubky ako miminu