čaute maminy,mám 17m syna,zatiaľ má len 8 zúbkov a teraz to ďasienko,kde má horné 4 má navreté,a krváca mu,celé noci preplače a už neviem ako mu pomôcť.Dnes som s ním bola aj u súkromného zubára a ten povedal,že je to normálne,že tie zuby mu ešte rastú,aj ked ich má už dávno prerezané.A medzi jednotkami to vyzerá,ako keby to tam mal vrastené.Stretli ste sa už s takýmto niečím? ďakujem
nam idu zubky....mala ma hrozne dasienka,stale place,dnes sa predviedla ked tu bola navsteva...ale dobre dobre,ze ich odohnala. 🙂
@lentilka29 veru, este ze boli taki chapavi 🙂
práve som sa dočítala,že to môže byť aj slintačka...len nemá teplotu a v pohode papá všetko,tak dúfam že to tá slintačka nebude
ahojky,treba zajst detskej lekarke,ta poradi.Ta ma urcite viac skusenosti s detickami,ako zubarka.Mne zubarka vtedy ani na rozum neprisla
@zuzana734 homeopatiu si uz skusila?
ja som z Rakuska, tu sa bezne dava toto http://www.osanit-osa.at/12-0-Osanit+Zahnungsku...
a mojmu synovi to velmi dobre zabera. ak nezozenies presne toto, tak sa drz tych nazovov a zozen nieco co to obsahuje (chamomillu recutitu, carcium carbonicum, magnesium phosphoricum...)
ahoj, a nemá zapálené ďasná??? nepáchne mu z pusy? moja dcérka to také mala ako popisuješ a bol to zápal 😒
@jancikaw určite choď zajtra na pohotovosť nech ti na to niečo dajú, aby sa to nerozšírilo...my sme to mali nakonic v celej ústnej dutine a dcérka jedla len keď som jej dala niečo od bolesti. Kľudne mu daj nurofen, ale panadol, lebo ho to bolí...ten kamistad je na zúbky, to mu trochu stlmí bolesť. Lieči sa to buď B12 - inj. ale zvýšeným prísunom vitamínu B, my sme užívali enterinu...lieči sa to tak 7-10 dní...alebo ak máš doma florsalmin zo šalvie, na uhojenie vytierať...alebo harmančekom vytierať, vyplachovať, malej sa páčilo striekačkou striekať do úst. Držím palce, aby to mala lepší priebeh ako u nás 😒
@anett98 dakujem za radu,no niečo poriešime,dnes som mu dala aj panadol baby,myslela som si že mu to stlmí bolesť ale zobudil sa s plačom,ale inak cez deň je v pohode,môže normálne aj všetko jesť...on plače hlavne v noci ked má dudlik,aj sme sa ho včera pokúšali uspať bez dudla,ale bezúspešne 😢
@jancikaw pozri si toto....
http://primar.sme.sk/c/4117248/kandidoza-monili...
v lekárni majú kadečo na boľavú pusu,ale treba hľadať niečo,čo neštípe po aplikovaní,môj syn prežil aj slintačku,najlepšie pomohl Tantum verde ,ale pozeraj od koľkých rokov veku sa ktorý prípravok môže použiť,a v pondelok zajdi za detskou lekárkou,tie to vedia lepšie ako zubári riešiť 😉
takže boli sme včera u doktorky a má predsa tú slintačku,tak nám dala probiotický a antibiotický sirup a fenistil kvapky a ešte aluclair gél na dasienka,lebo ich má zapálené. janinah,koľko vám trvalo kým bol malý fit?
ahojky,moja dcerka mala nieco podobne.Opuchnute,krvacajuce dasna,mysleli sme,ze z ocakov.Nakoniec sme dostali horucku,sli sme ku lekarke a bol z toho zapal dasien.predpisala nam liekyfialovu vodicku a tyzden sme sa trapili.Je to bolestive,bolo to hrozne jej to potierat.Skore uzdravenie