Bolesť zubu a blombovanie

riuska2222
7. júl 2018

Ahojte. Pred pár dňami mi vypadla blomba zo stoličky. Odvtedy ma ten zub bolí. Myslíte že keď zubárka zub zablombuje tak bolesť ustúpi alebo ho budú musieť ťahať?

ivka27101
7. júl 2018

@riuska2222 zrejme uz bude musieť ťahať nerv :/ tažko takto povedať

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
7. júl 2018

@riuska2222 dá ti pravdepodobne liečivú vložku a potom treba vyplniť koreňové kanáliky. Dnes už sa nervy neťahajú, dajú ti takú vložku, že nerv odumretých a rozpadne sa sám.

dorottka
7. júl 2018

@hettinka nie je to pravda, praveze ta toxicka vlozka (depulpin) je dost zastarala technika, dnes sa to robi tak (u fakt dobrych zubarov s dobrym vybavenim), ze sa zub vycisti kvalitne pod mikroskopom a ak je to mozne, tak sa v tom istom sedeni aj trvalo uzavrie. Ak to mozne nie je, tak sa da docasna vlozka do doby, kedy je mozne zub uzavriet.
Depulpin postupne uvolnuje formaldehyd a je pre telo skodlivy - su aj pripady, kedy ludom vznikla osteonekroza, cize odumretie lokalnej kosti.

hettinka
7. júl 2018

@dorottka mne to robili tak sko som písala minuly rok. Ale zle mi vyplnila moja zubárka kanáliky, takze si zo idrm dat prerobiť u nového zubára. Len už nerv v zom zube nemám, neboli má, len na rtg to videl.

riuska2222
autor
7. júl 2018

@hettinka no, bola som na pohotovosti, dali mi tú vložku len zatiaľ ma zub ešte bolí.. no dúfam že prestane

hettinka
7. júl 2018

@riuska2222 mal by do rana sa ukľudniť. Ak nie, chod este raz. Môžeš si dat nejaký Ibalgin, alebo ak máš Valetol. Alebo namoc korenie klinčeky do alkoholu a vylúhovaný potrieť ďasno na tej strane.

dorottka
7. júl 2018

@hettinka jj viem, ze sa to tak este stale kde tu robieva, lebo je to pre zubara lacny a lahko pouzitelny material, ale ozaj je to prekonana technika, ktora navyse nie je taka nezavadna, ako sa vyrobca svojho casu snazil presvedcit, tak ak nabuduce budes mat podobny problem, radsej sa jej pre svoje dobro vyhni. V modernej zubarine uz nema co hladat. Ale so zvyskom suhlasim, dobru rada si dala, klincek s alkoholom je asi jedine, co vazne zabera 🙂

hettinka
7. júl 2018

@dorottka už mám nového zubára.
Ale keď mna to chytilo, tak to bola taká bolesť, že na pohotovosti mi dali ti vložku a bola som rada, že neboli.

lubik87
7. júl 2018

@hettinka ale vyberajú nervy..veď ti to musí vyčistiť ..sa ti pol hodinu rýpe v puse ..och 🙄 vôbec sa na to neteším :D

lubik87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
8. júl 2018

@dorottka manzelovi takto cistia kanaliky uz asi mesiac,vraj dve uz ok,ake jeden kanalik este stale robi problem....aj mu tam.nueco asi dali,ale citil taku zvlastnu pachut v ustach...