Bolesť zubu

nikola616
8. nov 2024

Ahojte,

potrebujem súrne pomoc, pretože si už naozaj neviem rady. Som zúfalá a v bolestiach, preto vás prosím o akúkoľvek radu. Už dlhší čas riešim problém s jedným zubom. Mala som nesprávne urobenú plombu, čo spôsobilo zápal nervu. Zubár mi zub vyčistil a dal hojivú vložku. Keď však prišiel čas na znovuzaplombovanie, zub sa mi zlomil a opäť začal bolieť. Znova sme to isté prešli od začiatku – otvoril, vyčistil, hojivá vložka.

Ale dnes to už nie je v poriadku. Rano som bola u pana zubara . Zub ma nesmierne bolí pri každom kroku, rozprávaní či úsmeve. Cítim intenzívne pichanie, pulzovanie a dasno mi napuchlo. Bolestivosť sa približuje tej, ktorú som cítila pri zápale. Netuším, či je to len reakcia na hojivú vložku a mám vydržať, alebo či je potrebné niečo iné spraviť. Je piatok a zubár ordinuje až v pondelok, ale ja už vážne neviem, ako tú bolesť zvládnem. Flektor nezaberá.

Prosím, viete mi poradiť, ako tú bolesť aspoň trochu zmierniť alebo čo môžem urobiť, kým sa dostanem k zubárovi? Veľmi pekne ďakujem za každú radu.

zobaka
8. nov 2024

viem o com pises, tiez to riesim u mna uz 2 tyzdne a nielen jeden zub, na zuby dobre zabera Voltaren, ked lieciva vlozka zub neukludni, treba vytiahnut nervy zo zuba, mna to tiez caka

nikola616
autor
8. nov 2024

@zobaka ja by som bola velmi rada keby mi boli tie nervy vytiahli. Neviem preco to uz davno nespravil. Ja normalne placem jak to uz bolí . Fakt neviem co mam robiť ah..

joesvk
8. nov 2024

Ak máš doma klinčeky, tak skús trochu požuť.
Keď si bola len dnes,tak ešte skús zobrať nejaký liek,je šanca,že sa to ukľudní.

nikola616
autor
8. nov 2024

@joesvk Davala som si uz klinceky , mam spravenu tinkturu ze su odlezane v alpe . Ale bez sance nic sa mi nedeje . Aj lieky som uz uzila . Mala som flektor . Zas predavkovat sa by asi nebolo vhodne :(

zobaka
8. nov 2024

@nikola616 na noc musis liek inak sa nevyspis, ja sa modlim,a by som prezila vikend lebo na pohotovosti by som nechala celu vyplatu, nervy zo zubu sa nevyberaju hned, moja robi test s ladovym vzduchom a ak citit zub, tak da tomu sancu, ale uz mi naposledy povedala, ze asi pojdu nervy von, tiez to nevidim na zachranu

janka1011
8. nov 2024

@nikola616 tu už asi nepomôže nič, len vybrať nervy. Daj si Nalgesin S alebo si od niekoho zožeň Flector prášok, ten ti zaberie určite. No je len na predpis.

nikola616
autor
8. nov 2024

@zobaka kym mi ho nebudu trhat budem rada . Viem presne co hovoris . Tiez som dneska panovi doktorovi hovorila . Ze rada tam chodim len keby mi to bol niekto platil …

nikola616
autor
8. nov 2024

@janka1011 zobrala som si , nezabral:(

zobaka
8. nov 2024

@nikola616 ved to, mne len vlozky podavala a uz eura sa hrnuli a zase cely proces podstupit rozvrtat, dat prec vlozku plomba este drahsia bude a to vytahovanie nervov bude drahe, ja sa viac bojim sumy ako zakrokov

janka1011
8. nov 2024

@nikola616 ale prášok či tabletku? Treba prášok.

lukbe
8. nov 2024

Ak to opuchlo a viac bolí, asi treba ATB a otvoriť zase zub. Tak len pohotovost.

nikola616
autor
8. nov 2024

@janka1011 prášok, prášok . Už sa s tym zubom ťahám asi aj mesiac .. zubar mi ho sam predpísal

joesvk
8. nov 2024

Uvidíš zajtra..keď nebude lepšie pohotovosť

janka1011
8. nov 2024

@zobaka no vieš, dávala ti vložky, lebo sa snažila ten zub zachrániť. Zubár nie je jasnovidec, nevie dopredu ako a či vôbec ten zub zareaguje na liečbu. Vždy sa snažia zub udržať živý. Mŕtve zuby sú časované bomby, vždy je lepšie, keď zub zostane živý. Stojí to peniaze, viem o tom svoje...

janka1011
8. nov 2024

@nikola616 tak už len ráno bežať na pohotovosť, vytiahnu ti aspoň nervy, ďalej ti to už dokončí tvoj zubár.

nikola616
autor
8. nov 2024

@janka1011 ano jasne uplne to chapem respektujem . Ja som v tomto neni znalec . Mam 20 rokov nestretla som sa s podobnou situaciou . Preto ziadam o pomoc . Moc krat vam dakujem

zobaka
8. nov 2024

@janka1011 ano, viem, ze sa to tak robi, caka sa na reakciu zuba, ale ked boli vkuse dva tyzdne asi sa to nezlepsi a budem sa este modlit, aby nebolo treba vytrhnut, lebo tie zuby, ktore su bez nervov a s vyplnenymi kanalikmi su tiez casovana bomba, jeden mi tak drzal 10 rokov a potom bol z neho taky zapal, ze mi to az šit museli

janka1011
8. nov 2024

@zobaka no veď to tie zuby bez nervov s vyplnenými kanálikmi sa nazývajú mŕtve zuby. Presne o tých píšem.

nikola616
autor
8. nov 2024

Asi teba tu bolest do rana nijak nestlmim co ? Ked uz ani lieky nezaberaju

zobaka
8. nov 2024

@janka1011 ja som myslela, ze myslis take, ktore odumreli, ale clovek o nich nevedel, kde nervy ostali...to ano, vacsinou po rokoch aj tak musia von, lebo sa to tam pozapaluje

zobaka
8. nov 2024

@nikola616 mne napr. novalgin nezabral, ale voltaren ano...aj lieky su rozne

janka1011
8. nov 2024

@nikola616 ešte si to skús ľadovať

nikola616
autor
8. nov 2024

Mam taky pocit ako by mi v tom zube obcas praskali volake bumbliny kokso .. asi mi to doktor nie moc dobre spravil

babushkaem
8. nov 2024

@nikola616 tu vložku bojovú ti robil dnes?

nikola616
autor
8. nov 2024
babushkaem
8. nov 2024

@babushkaem resp. Ja som sa stretla s dvomi typmi bolesti. Prvá bola zapaloveho charakteru, ale na to mi zabral flector, resp ľad. To som spávala s kuracina mrazenými prsiami na tvári.
Druha bolesť bola tlaková. Mala som pocit ze mi exploduje zub. Bola to iná bolesť, len to neviem uplne opísať, proste akoby mi mal explodovať. Bolo to asi den po tom, co mi Zubarka dala ,,liečivú” plombu. Lenže mi je dala zle, pod nou sa urobila vzduchová bublina, v ktorej boli baktérie, ktoré produkovali nejaky plyn a realne by mi ten zub praskol. Vtedy som si so slzami v očiach tu liečivú vložku musela vyškriabať a to ako sa ten tlak dostal von, prišla okamžitá úľava od bolesti. Ale neviem, nechcem hovorit, ze to je aj tvoj prípad.

nikola616
autor
8. nov 2024

@babushkaem toto je taka tvrda vlozka neviem ci sa mi podari ju nejak dostat von

dzescebuly
8. nov 2024

@nikola616 ja byť na tvojom mieste idem na pohotovosť,do pondelka sa zblázniš od bolesti

carmenuska
8. nov 2024

Nemal ti zub zavrieť....Skús si tu vložku vybrať niečim,ona býva mäkká...uľaví sa ti....A hneď na pohotovosť. Tam ti to otvoria a dajú ti takú vložku,ktorá spôsobí odumretiebvsetkych nervovov v tom zube.Dve hodiny to trvá a potom utne a prestane bolieť. Tie mŕtve nervy už nebolia a vyberie ti ich v pondelok tvoj doktor.

nikola616
autor
8. nov 2024

@carmenuska to je nejaka kalciova vlozka alebo co neviem presne , vraj to ma preliecit ten zub. Ale idem od bolesti umriet. Taha mi to az do oka a ucha . Vazne neviem ani hovorit ani chodit .. chodit samorejme za to lebo ked slapnem spravi to otras a je to ako keby som hryzla do volacoho.