Ahojte,
potrebujem súrne pomoc, pretože si už naozaj neviem rady. Som zúfalá a v bolestiach, preto vás prosím o akúkoľvek radu. Už dlhší čas riešim problém s jedným zubom. Mala som nesprávne urobenú plombu, čo spôsobilo zápal nervu. Zubár mi zub vyčistil a dal hojivú vložku. Keď však prišiel čas na znovuzaplombovanie, zub sa mi zlomil a opäť začal bolieť. Znova sme to isté prešli od začiatku – otvoril, vyčistil, hojivá vložka.
Ale dnes to už nie je v poriadku. Rano som bola u pana zubara . Zub ma nesmierne bolí pri každom kroku, rozprávaní či úsmeve. Cítim intenzívne pichanie, pulzovanie a dasno mi napuchlo. Bolestivosť sa približuje tej, ktorú som cítila pri zápale. Netuším, či je to len reakcia na hojivú vložku a mám vydržať, alebo či je potrebné niečo iné spraviť. Je piatok a zubár ordinuje až v pondelok, ale ja už vážne neviem, ako tú bolesť zvládnem. Flektor nezaberá.
Prosím, viete mi poradiť, ako tú bolesť aspoň trochu zmierniť alebo čo môžem urobiť, kým sa dostanem k zubárovi? Veľmi pekne ďakujem za každú radu.
Ak máš doma klinčeky, tak skús trochu požuť.
Keď si bola len dnes,tak ešte skús zobrať nejaký liek,je šanca,že sa to ukľudní.
@nikola616 na noc musis liek inak sa nevyspis, ja sa modlim,a by som prezila vikend lebo na pohotovosti by som nechala celu vyplatu, nervy zo zubu sa nevyberaju hned, moja robi test s ladovym vzduchom a ak citit zub, tak da tomu sancu, ale uz mi naposledy povedala, ze asi pojdu nervy von, tiez to nevidim na zachranu
Ak to opuchlo a viac bolí, asi treba ATB a otvoriť zase zub. Tak len pohotovost.
@zobaka no vieš, dávala ti vložky, lebo sa snažila ten zub zachrániť. Zubár nie je jasnovidec, nevie dopredu ako a či vôbec ten zub zareaguje na liečbu. Vždy sa snažia zub udržať živý. Mŕtve zuby sú časované bomby, vždy je lepšie, keď zub zostane živý. Stojí to peniaze, viem o tom svoje...
@janka1011 ano, viem, ze sa to tak robi, caka sa na reakciu zuba, ale ked boli vkuse dva tyzdne asi sa to nezlepsi a budem sa este modlit, aby nebolo treba vytrhnut, lebo tie zuby, ktore su bez nervov a s vyplnenymi kanalikmi su tiez casovana bomba, jeden mi tak drzal 10 rokov a potom bol z neho taky zapal, ze mi to az šit museli
Asi teba tu bolest do rana nijak nestlmim co ? Ked uz ani lieky nezaberaju
Mam taky pocit ako by mi v tom zube obcas praskali volake bumbliny kokso .. asi mi to doktor nie moc dobre spravil
@nikola616 tu vložku bojovú ti robil dnes?
@babushkaem ano
@babushkaem resp. Ja som sa stretla s dvomi typmi bolesti. Prvá bola zapaloveho charakteru, ale na to mi zabral flector, resp ľad. To som spávala s kuracina mrazenými prsiami na tvári.
Druha bolesť bola tlaková. Mala som pocit ze mi exploduje zub. Bola to iná bolesť, len to neviem uplne opísať, proste akoby mi mal explodovať. Bolo to asi den po tom, co mi Zubarka dala ,,liečivú” plombu. Lenže mi je dala zle, pod nou sa urobila vzduchová bublina, v ktorej boli baktérie, ktoré produkovali nejaky plyn a realne by mi ten zub praskol. Vtedy som si so slzami v očiach tu liečivú vložku musela vyškriabať a to ako sa ten tlak dostal von, prišla okamžitá úľava od bolesti. Ale neviem, nechcem hovorit, ze to je aj tvoj prípad.
@babushkaem toto je taka tvrda vlozka neviem ci sa mi podari ju nejak dostat von
@nikola616 ja byť na tvojom mieste idem na pohotovosť,do pondelka sa zblázniš od bolesti
Nemal ti zub zavrieť....Skús si tu vložku vybrať niečim,ona býva mäkká...uľaví sa ti....A hneď na pohotovosť. Tam ti to otvoria a dajú ti takú vložku,ktorá spôsobí odumretiebvsetkych nervovov v tom zube.Dve hodiny to trvá a potom utne a prestane bolieť. Tie mŕtve nervy už nebolia a vyberie ti ich v pondelok tvoj doktor.
@carmenuska to je nejaka kalciova vlozka alebo co neviem presne , vraj to ma preliecit ten zub. Ale idem od bolesti umriet. Taha mi to az do oka a ucha . Vazne neviem ani hovorit ani chodit .. chodit samorejme za to lebo ked slapnem spravi to otras a je to ako keby som hryzla do volacoho.
viem o com pises, tiez to riesim u mna uz 2 tyzdne a nielen jeden zub, na zuby dobre zabera Voltaren, ked lieciva vlozka zub neukludni, treba vytiahnut nervy zo zuba, mna to tiez caka