Bolesť zubov u 5,5 ročnej

dianna3571
18. dec 2021

Ahojte dcérka 5 a pol roka má strašne bolesti zubov..
Deravé zadné stoličky spodné.
Čo dávate deťom proti bolesti zúbkov?
Ďakujem

romea
18. dec 2021

@dianna3571 nurofen tekutý a ist k zubárovi, bud vytrhne alebo zaplombuje

poopsie
18. dec 2021

Ach tak toto budene riešiť asi medzi sviatkami.. S muzom tipujeme, že presne na štedrý deň začne ručať...pôjdeme ku súkromnému zubárovi, ten jej da oblbovak a vytrhne zub..

tani777
18. dec 2021

Paralen/nurofen a hned dnes ist k zubarovi..stolicky sa menia ako posledne zuby,kludne okolo 14 rokov,to treba opravit

babika112
18. dec 2021

@dianna3571 nerozumiem otázke? Ako riešiť.....žeby na očné? Už len to, že 5 ročné dieťa má niekoľko kazov je zlé

dianna3571
autor
18. dec 2021

@babika112 ja som sa nepýtala ako riešiť! Treba si to poriadne prečítať až tak komentovať

desore
18. dec 2021

@dianna3571 Neurazaj sa. Pokial tvoje dieta nema reflux, tak si ty zodpovedna za jeho chrup. Malym detom treba umyvat zubky.

dianna3571
autor
19. dec 2021

@desore a odkiaľ máte, že dcérka si zúbky neumyva? Počuli ste už o genetike? No tak u nás je tento problém regeticky

denkabemommy
19. dec 2021

@dianna3571 genetika so zubami nemá nič, buď ich rodič umýva poriadne alebo nie, nič ako genetika na zuby neexistuje 🤦‍♀️, lebo zubný kaz je spôsobený zubným plakom, ktorý sa vytvára jedením, pitím nie geneticky a ak sa poriadne nedá zo zubu dole, tak jednoducho sa zub pokazí, zuby detí sú vizitkou rodiča.

dianna3571
autor
19. dec 2021

@denkabemommy ďalšia zubárka??? Vy ste snáď všetky lekárky? Naš. Zubár jasne vysvetli, že chrup sa tvori ešte v tehotenstve to znamená ak mám ja problémy zo zubami tak isto ich ma moja, mama aj sestra tým pádom nieje žiaden zázrak ak má ten istý problém aj moja dcéra! Tvoria sa jej kazi rýchlejšie takže sa nesnažte poukazovať nato, že nieje dodržiavana pravidelná hygiena..

desore
19. dec 2021

@dianna3571 Zeby sa ozvala dcera zubarky. 😂

kinderzwillinge
19. dec 2021

@denkabemommy Bohuzial sa mylis, je geneticka predispozicia na kvalitu zubov a aj ich kazenie ☹ Ja som toho zivy priklad a akurat pred mesiacom, ked sme boli cela rodina na preventivke, sme sa o tomto rozpravali so zubarkou a potvrdila, ze je to tak. A pucovat ich mozes 6x denne.

dianna3571
autor
19. dec 2021

@desore Nemusím byť dcéra zubarky nato, aby som pochopila to čo vysvetľuje zubár!! Jedna vec je pravidelná hygiena ktorá je u nás na prvom mieste a dalsia je genetika na ktorú nikto z nás vplyv nemá..

desore
19. dec 2021

@dianna3571 Pisala som aj o refluxe. To moze byt pricina, zaludocne kyseliny sa pocas spanku vracaju do hrtana, ust.
Trosku prestuduj o ph slin na internete, jedlach, verim, ze to pomoze.

simkam2912
21. dec 2021

@poopsie riešim momentálne podobný problēm,prosím vás mate s tym skusenosti,ze daju dietatu ten oblbovák??

poopsie
21. dec 2021

@simkam2912 nie ešte jej tak netrhali... Trhal jej zubar zaživa... Kks to sme boli cela rodina z toho v... A potom si predstav tú traumu

tncka
21. dec 2021

@dianna3571 treba riesit pricinu nie bolest. Namiesto pisania na kona uz ste mali sediet u zubarky

dada0902
21. dec 2021

@simkam2912 ahoj nášmu sa tiež dodzubali stoličky išli sme do Žiliny tam nam to spravili s tým oblbovakom sedacia narkoza malý bol Malatíny usmievavý spravili nám to trochu po plakal ale spolupracoval a pravdepodobne si to nepamätal potom boli sme 3x na tom inak by nespolupravoval u bežného zubara

simkam2912
21. dec 2021

@dada0902 objednali nas na Turu tak uvidime teda...

dianna3571
autor
22. dec 2021

@tncka ano boli sme tam a nakoniec sa zistilo ze ma zapálené dasno a z toho ju boleli zúbky.. Dostala antibiotika a už je všetko ok 🙏