Bolesť zuba 14 ročnej

bebe58
7. máj 2022

Čaute. S mojou 14 ročnou dcérou som bola včera na pohotovosti kvôli bolesti zubu. Doktor povedal, že to je v hroznom stave a, že to bude musieť byť práca pod miskropom, aby sa jej dal do poriadku. Tak jej ho vŕtal a dal jej tam vložku. Po dvoch hodinách ju to začalo bolieť znovu a lieky proti bolesti nepomáhajú. Teraz neviem či jej ho mám nechať vytrhnúť alebo počkať na termín.

trgypadl
7. máj 2022

@bebe58 ak je to trvaly zub, tak urcite nedavajte trhat, trhanie ako posledna možnosť, pockajte na termin, mate dobre davkovanie analgetik?

bebe58
autor
7. máj 2022

@trgypadl No je to 6 zub. Keď som prišla domov a dcéra mi povedala, že si zobrala počas školy asi 5 liekov proti bolesti a bolelo ju to stále tak isto tak som skoro zošedivela. Museli sme ísť na pohotovosť no, ale, ako vyprchala injekcia tak ju to zase začalo bolieť. Tak som išla hľadať iné lieky proti bolesti, ale ani to jej nepomohlo a pritom sú to 500.

nelca84
7. máj 2022

@bebe58 chodte znovu na pohotovost, nech jej vyberu vlozku, asi ma pod nou tlak.
A urcite jej v 14-tich nedavaj vytrhnut trvaly zub... treba to dat spravit.

patus_2
7. máj 2022

@bebe58 ja teraz pôjdem trošku proti prúdu, ale oprava pod mikroskopom stojí veľmi veľké peniaze a výsledok nieje istý. Tiež som v jej veku dopadla podobne, kaz pod plombou dolnej šestky, endodencia bola nutná, strašne dlho má s tým trápili, veľmi to bolelo, až nakoniec ja sama som sa rozhodla, že zub pôjde von. Vytrhli a mala som pokoj. Taká veľká hlava to bola. A potom mi narástli osmičky a zuby sa mi posunuli. Ak by som mala šestku na mieste, tak by musela ísť von osmička.

trgypadl
7. máj 2022

@bebe58 tak skuste znovu pohotovost, prist o trvaly zub v 14 je dost skoro, toto je moj nazor... ak je mozne ho zachranit, tak sa o to pokuste... Ak by doslo aj k vytrhnutiu, tak dobuducna môže mat problemy, ak sa neda nahrada, aj to treba zvážiť

sojorez
7. máj 2022

@bebe58 6 je trvaly zub. Mozes jej dat zub endodonticky osetrit (neviem, ci to bolo to osetrenie pod mikroskopom), kde jej sice ostane mrtvy, ale vlastny zub. Ak ma bolesti, na pohotovost odstranit vlozku, potom termin k vlastnemu zubarovi. Ak ho vytrhnes, ostane jej diera, dalsi nenarastie. Jedine potom mostik, kde obrusi susedne zuby alebo implantat. Neviem v akom stave ma dalsie zuby, to by sa vyjadril celustny ortoped, ci sa da strojcekom potom este posunut zuboradie. Moze jej ostat aj diera, ale ma to vplyv na ostatne zuby + je to este mlada kocka, tak aj estetika hra rolu.

pribinak
7. máj 2022

@bebe58 znova na pohotovosť. Hádzať do seba lieky nie je riešenie

7kikuska7
7. máj 2022

Dal jej tam toxavit? (vložku na odumretie nervu?). Ak to neprestalo bolieť, tak by som sa tam vrátila nech to nechajú otvorené volne. A endodonticke ošetrenie ak ho robí špecialista ma vysokú úspešnosť

nika1971
9. máj 2022

Vysprtat vlozku a nechat zub otvoreny

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz