Boj pri čistení zubov 1,5 ročnej dcérky

luciab987
2. feb 2021

Ahojte mamicky, nejake rady a tipy ako umyvat 1,5 rocnej zubky? Techniku viem, videla som tu aj video zo stomatologickej poradne, ale dcera mi vytlaca jazykom kefku, berie mi ju, hryzie ju, ked ju dam na lezato a jej ruky si prichytim nohami, vyvlecie sa mi 😃, vecny boj. Tv ju nezaujme.

renat04
2. feb 2021

a keby ju nechas nech si sama umyje a ty povies ze len skontrolujes a docistis? Kolko ma uz zubov?

karhu
2. feb 2021

nas sa vzdy prida, ked vidim, ze nieco robim ja..cisti si zuby, urob okolo toho divadlo, ze je to aktivita len pre velkych...a zubnu kefku jej daj az po proseni a ako velku poctu, casom sa prida

luciab987
autor
2. feb 2021

@renat04 no ona si cisti aj sama, cisti znamena ze hryzie do kefky. Zubov ma 12

engynka
2. feb 2021

Vies co nas si tiez nechce cistit a pritom cistime od prveho zubu aby si zvykol. Velmi mi na tom zalezi kedze ja mam do teraz strach zo zubarov. Ma svojunkefku s ktorou si “umyje” sam vo vani a potom hold nabehnem ja a s krikom placom umyjem jednozvazkovou. Ja proste sa s nim nebudem hrajkat, skusali sme knihu, pesnicky, rozoravky, cistime aj plysakom, tato si pri nom cisti, vysvetlujeme, hold nezabera. Ked bude vacsi tak existuje taky kalendar kde si bude za kazde cistenie lepit nalepky. Do vtedy, zial takto s bojom. Raz to pochopi. Je to proste pre jeho dobro. Syn ma necelych 19m

renat04
2. feb 2021

@luciab987 ono ide skor o navyk ako o doslednost v tomto pripade, ono sa to zlepsi. A ked si umyvas zuby ty? Skus to pojat ako hru ona "umyje" zuby tebe a ty jej. Vyskusaj

luciab987
autor
2. feb 2021

No vyskusam este hru, a inak asi s placom. Nechcem to zanedbat pretoze v noci este pije mlieko. A este sa vas opytam: mame elmex pastu od 1.zubka ale citala som tu o gc tooth mousse. Mate skusenost?

ladyvi
2. feb 2021

Ked bol bojkot u nas najlepsie bolo ked zacal naozaj plakat. Vtedy sa lahko cistilo, lebo usta dokoran😂 Alebo este prst som davala medzi dasna. A vyskusat aby to robil otec. U nas pri otcovi ani necekne, pri mne sceny🥴

leelu
2. feb 2021

Cistim len ja, muzovi ani usta neotvori. Ja som max dosledna od prveho zubka (kratko po 1.roku), vecne to bol boj, ale cim viac revu, tym vacsie usta a tym lepsie cistenie 🙂 aj sa ruky/nohy drzali, aj hlava sa drzala, ale teraz bude mat 2.rocky, zubkov ma 6, stolicky na ceste a uz to jednoducho viac toleruje, aj "Aaaa" spravi, proste je uz rozumnejsi. Cistim 2x denne, nekompromisne, o zuboch sa proste nediskutuje, ci dobrovolne alebo s bojom, vzdy su na konci ciste. Aj preto ich ma ako perlicky, ani naznak povlaku alebo akehokolvek defektu. A necham si cistit "sameho" az na konci, ziadne ze "sam a ja docistim", to si rodic moze dovolit mozno v piatich rokoch alebo este aj neskor. Nevie sa sam poriadne nakrmit, takze nechapem, ako si niekto moze mysliet, ze si 2rocne dieta umyje zuby.

zuba1987
2. feb 2021

@luciab987 ja pustam na youtube videa, ked najdem "to spravne" mam aj 3min cas bez pohybu...inak sa braaani a berie mi kefky... viem ze to nie je ideal. riesenie ale umyt to treba... umyvam s pastou Jack&Jill, ...Elmex detsku vecer (do 2r sa smie iba 1x denne)... s tou umyvam vecer ale iba s nou obtrem kefku lebo on nevie vypluvat a nema sa fluoridova hltat a ponovom mame gc tooth mousse 3x tyzdenne iba na 3 zubky ktore sa mi nepozdavaju ( predne dva kvoli uzdicke a stolicka, minule som tam zbadala taky fliacik pri hre, inak pri cisteni ho nevidno, asi ze pozeram stale z jedneho uhla).
Dolezita je aj kefka, cistime s detskou curasept a docistujem jednoploskovou.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuba1987
2. feb 2021

@beata_k ide skor o navyk, ze nema sa "uplacat" s tou telkou aby spolupracoval, mal by si ich nechat ocistit,.... ale ako pisem, tiez to tak robim a myslim ze ciste zuby su dolezitejsie

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuba1987
2. feb 2021

@beata_k 😂

evaachesa
2. feb 2021

Presne máme rovnaký problém že vytláča jazykom keď čistím spodné z vnútornej strany 😅vtedy pomôže jedine spolupráca manžela. Malého zábava tým, že mu cmuka nôžky a vydáva smiešne zvuky...vtedy sa malý rehoce a ja mám voľné pracovné pole 😎😂
A mám ho položeného na zemi na podložke hlavou k sebe a nohami mu pridŕžam rúčky ... Malý mi už sám dáva ruky pod nohy 😅

trinneo
2. feb 2021

Nasu sme od roka učili umyvat zubky...zo začiatku je viac cucania samozrejme ako cistenia,ale cistila som len s vodou a presne tak,ze vecer po kupani som si cistila ja zuby a potom aj jej...okolo 1.5 roka mala strajk,ze nechcela,ale u nas cez plac sme nechceli ist,aby k tomu nemala odpor a podplacat telkou a pod. vecami uz vobec...a vtedy som kupila aj pastu a zhodou okolnosti aj novú kefku a bolo po afere...zuby sa zásadne cista v kúpeľni, rano a vecer,pred zrkadlom,pozera sa na seba, my umyjeme,ona si umyje sama ....a je to v pohode..ma 2 r a 4 mesiace...