Biely výrastok z ďasienka pri prerezávaní zúbkov

ninkapfeiler
6. jan 2014

Ahojte maminky,

moja otázka ale je:
Synčekovi sa prerezávajú zúbky a trčí mu z ďásienka niečo biele makké (Medzi horný 1 rezák a očný zub sa mu tlačí zrejeme 2 rezák). Najskorej sme si s manželom mysleli ze to má korbačik zamotaný v zúbkoch. Dva razy som mu to spomedzi zúbkov vytiahla a vždy mu to tam doraste. Trvá to už cca 4 dni. Myslíte že mu tam trčí niečo z dasienka a čo chvíla vyjde zub? Máte stým prosím skúsenos´t?
Moj synček má 14 mesiacov. Doteraz má 12 zúbkov.
Z toho ďásienka mu už aj tiekla krv, lebo si tam zakúsol kefkou.

Ďakujem moc za odpovede.

zita19
6. jan 2014

Mozno sa mu tam spravila cysticka, ked ma cele dasny podrazdene. Urcite to prejde ked sa zub "vyklube"

ninkapfeiler
autor
6. jan 2014

Ďakujem, ja som myslela že to bude od zúbkov...... Len príde mi to ako keď trčí nejaké makke masko zo zúbkov, len v bielej farbe.Ale určite sa mu medzi tie dva zúbky tlačí tretí zub a to aj na pravej aj na ľavej strane horného zuboradia. Len som chcela vedieť či niekto prežil niečo podobné....

ninkapfeiler
autor
7. jan 2014

Mamičky ak máte podobnú skúsenost tak mi prosím napíšte. Ďakujem.

dzamela
8. jan 2014

Masovy vyrastok aj ja som pozorovala u syna ktoremu sa drali zuby von ... On to mal tak spredu na dasne ako aftu najprv som si myslela ze to je afta ale vyslovene to bol vyrastok. Zmizlo to. Starsi mal dokonca vyrastok na dolnej pere zvnutra a dotykal sa mu zubkov obcas do toho aj zakusoval a vyrastok aj tym drazdenim rastol. Mali nam to rezat ale kym presli prazdniny tak mu to zrazu same od seba zmizlo. Neviem ako zrazu to tam nema.

ninkapfeiler
autor
13. jan 2014

@dzamela
No Petkovi to už tiež zmizlo samé od seba. už to tam jednoducho nemá.....