Ahojte, prosím Vás - všade sa dočítam o bielej bodke pri prerezavani zubkov. môže to byť toto ?
Našla som to synčekovi v pusinke nedávno, je to tvrdé ale z boku ďasienka, mohol by to byť zubček ? A hlavne, vraj by mali ísť prvé predné zubky, my zatial nemáme žiadne, len tuto bielu bodku a neviem čo to je :( Mali ste aj Vy niečo také u detičiek ? Je to o.k. ?
Alebo kvasinkova infekcia! Sor alebo zabka narecovo! Vraj to je to! Naša malá na ocnom zube a nakoniec nevyšiel,idú pekne postupne,tak sa zdá že je to tá infekcia,aj keď mi to vtedy bolo divne. Našla som to tu na koniku že sa jedná o kvasinky. Potom to zmizne.
Jednoducho skoc k pediatrovi, nepanikár... Moja dcera mala v puse zvnútra dasna bielu skvrnku - pediatricka hned povedala ze sa jedna o plesen, vytierala som to fialovou vodickou-zabudla som názov, riadne s kuskom obvazu. Držala sa pekne dlho - ale v pohode zmizla. Dcera nebola jedina s tym problemikom... Tvoje vyzera ako ked sa dospelemuspraví v puse "pirštík" neviem ako sa to povie správne po slovensky - ale ved aj to by malo do par dni zmiznut. Určite by som to ukazala lekárke.
🙂 🙂
Toto zúbok nie je, je to zboku a zúbok sa prerezáva hore cez ďasno
Toto bude nejaka kvasinkova infekcia, skoč k pediatricke, nech vam dačo na to da
infekcia. daj trosku alkoholu na "usnu tycinku" a vysuchaj
tak ano, je to vraj nejaka mala afta, dala nam na to vodičku tak snaď to zmizne čoskoro
Zdravim mozte mi nieko poradit moja 5 mesacna cerka mi odmieta mliecko a us dva dni hnackuje je nervozna mohly by jej ist zubky?
No to neviem dnes idem k doktorke tak uvidim ,slinta us od 2 mesiaca je nervozna mala aj horucky
tak čo to bolo nakoniec ?
@angie240492 nakoniec to bola afta
Maminky poraďte. Aj moja mala ma dve taketo bodky. Je to tvrde akoby to boli zubky. Boli sme u pani doktorky, povedala ze to afta nie je lebo ta by sa rozsirila do celej pusinky. Diagnozu nepovedala. Toto bolo pred mesiacom. Poradila mi natierat gelom na rast zúbkov. Tak jej to natieram prilezitostne ked si prsteky dava do pusinky. Mozu to byt predsa len zubky?
@victoriasju, a to mame odkial vediet? Lekarka to videla a nevie co to je, my sme o tom len poculi a mame vediet? Ja by som tam prikladala repik a ked tak ukazala dieta mojmu zubarovi.
@victoriasju my sme mali len tu jednu bodku a nič sa mu nerozšírilo po celej puse, po natierani fialovou vodičkou to do troch dni uplne zmizlo - inač prvy zubok sa nam ukazal až teraz v polke 10 mesiaca 🙂 🙂
Takze sa pripojim k uvedenemu prispevku s mojou skusenostou. Tento obrazok som nasla a presne zapasoval do nasho problemu. Moj 4-mesacny syn mal uplne rovnake v puse plus take biele miesta spredu na dasnach.akoby flaky. Podstatna bola ale tato bodka...po precitani vsetkych rad a zarucenych diagnoz tu..som myslela ze teda mame afty... navstivili sme lekara, ktory mi vysvetlil ze to ziadne afty a ani nic nebezpecne nie je. a aj ked sa zakladaju zuby, moze a nemusi sa taketo nieco ukazat. Plesen,afty a podobne..vyzeraju uplne inak.
Podotykam, ze zijeme vo Svajciarsku a teda tu navstevujeme aj pediatra. A to myslim nemusim hovorit, ze zdravotnictvo je tu na spickovej urovni. A to neprehanam.
Takze otazka....hm...vidia ti nasi pediatri furt len nejaky problem alebo to fakt su tak mimo? 😄 dufam ze prispevok pomoze mame, ktora bude taketo nieco riesit a vystrasia ju tie zarucene rady co si tu precita...
Aj moja dcera ma tuto bodku od tretieho mesiaca zivota a dnes ma osem mesiacov a stale ju tam ma. Pediatricka ma uistila, ze ziadna afta to nie je. Netreba to riesit. Ona sa strati sama, ked vyjdu zubky. 😉 Vraj je to nejaka ,,skrupinka'' preto je tvrda a niektore deticky sa uz s nou narodia. Niektorym sa naobjavi vobec. 😊 Ak sa dietatko narodi s vacsou ,,skrupinkou'' musi sa vybrat, pretoze sa moze uvolnit, aby ju nespapalo, prip. nevdychlo. To je cela veda. 😉
Tieto bodky sa volajú Bohnove uzlíky alebo Epsteinove perly a vymiznú spontánne
Moze to byt zub... pozname babo, ktoremu sa rezali prve rezaky :D ... Ak chces mat istotu skoc za stomatologom alebo pediatromm, aby si sa vyhla zavaznym podozreniam.