Ako vytrhnúť kyvajuci zub? Maly sa boji, sám si ho nechce a ja mam strach aby som ho vytrhla dobre. Mam ho ťahať do hora alebo do dola alebo akým spôsobom ho dostať von? Prosím poraďte.
Kýva sa už dlho a už je fakt na “vlasku” aj ďasno okolo je už naliate krvou
Jazykom von nejde lebo maly to nevie :D
@bloger keď som skusala “potiahnuť” do dola, spistal že ho to boli a zľakol sa
Ahoj, daj mu jabĺčko, snad sa podari🤗
@trgypadl zahryznúť nechcel no uvidíme, zajtra budeme skúšať
Ja si myslím, že mu vypadne sám. Pre istotu ale zájdi s ním k zubárovi. Ono to asi drží len na tej sliznici. Niekedy musí pomôcť zubár.
moja finta znie - pevne chyť zub do vreckovky a čakaj, nehýb, neťahaj, nekývaj... dieťa po pár sekundách sa začne inštinktívne odťahovať samo a zub bude vonku, ani nebudete vedieť ako 😉 ale treba držať pevne, čo najbližšie pri ďasne, aby sa nezošmykol
Daj mu mrkvu ebo jablko hrýzť, zub veti ani nebude vedieť ako
Ja som tahala mojmu s nitkou okolo zuba a bolo
Prvé dva som mojej vytiahla , tiež sa bala , ale ani necítila ( len som jej ho vreckovkou držala a viac menej isiel sám ) . Tretí vypadol , nikto nevie keď, asi ho zjedla s jedlom . Tak skus jablcka alebo niečo take
https://youtube.com/shorts/Ec49aQkyGEo?feature=... trošku na odľahčenie 🙂
U nas bol najlepsi sposob chytit a zvrtnut okolo svojej osi. Netahat, len zatocit.
Zatocit a vytiahnut. Len ho musis pevne drzat vreckovkou. Darmo mu budes davat jablko a neviem,co. Dieta,ked sa boji,tak si dava sakra velky pozor,aby nehryzlo kyvajucim sa zubom a zvlast,ak sa boji,tak si dava pozor aj na hryzenie.
Neriešte ten zúbok. Nech na neho zabudne. A potom mu dáš zjesť niečo tvrdé alebo gumený rožok🥖. Taky odstávky nie tvrdý ani chrumkavý.
ja by som to skúsila s tou nitkou, čo sa tu aj spomína a vymyslela by som to akože nejak vtipne, v rámci hry, aby to nebral tak, že ide sa trhať zub.
Trošku chytíš do vreckovky. Ani to nezacíti. Ja som si ho vybral pri hre. Stačí trošku pokývať.