Sú niektoré činnosti ktoré môj synček nemá rád.
Patrí medzi ne aj umývanie zubov.
Umývam mu každé ráno ale není to 100 percentne.
On mi drží moju ruku a keď sa dotknem s kefkou jeho zubov odťahuje mi ruku.
Alebo vydáva zvuky že au boli to alebo už stačilo.
Má trochu žltý povlak na zuboch no si to nenechá normálne si umyť.
Neviem ako je to.
Sám si umyť nechce skúšala som, dotkol sa zubov s kefkou a povedal hotovo.
Ja ti tak poviem , najlepšia kamoska to mala nejak podobne u svojej dcéry . Veď nebude ju “trápiť”. Mladej zuby doslova a dopismena odhnili …. Už je na tebe akú pevnú vôľu budeš mat . 4 ročný už musí aspoň trošičku chápať , že to spraviť treba . Držím palce určite ti tu Maminy poradia nejaké figle
Som sa s malym nesrala, umyvala som nasilu a bodka , smola. Kamoska moja zas synovi nie ,lebo ze chudak placka🤦♀️. A jeho zuby su cele cierne, vsetky predne . Uz mu vypadavaju , dufam ze na tych trvalich si uz da zalezat.
V tomto veku už by mal chodiť aspoň na preventívky k zubárovi. Zober ho a zubár mu to vysvetlí.Niekedy pomôže ďalšia osoba,pred ktorou byde mať rešpekt. A hlavné umývanie zubov je pred spaním večerné, keď by aj ráno neúmyješ, až tak to nevadí. Večer by to mala byť nutnosť.
Ja hlavne umývame ráno aj večer a už od mala som sa s deťmi nesrala...zuby sú pre mňa dôležité...takže či reve nereve ,zuby sa umývali a vždy aj budú ..umývala som zuby od malinká takže ani nikdy nerobili problémy...ráno si umývajú sami ,večer poctivo ja im..dcéra 7 a syn 3r.Na preventívny obaja chodia odkedy majú všetky zuby vonku
Pre mna pri takom velkom dietati by toto uz ani nemala byt tema 🙈 mame 3,5 rocnu s kt kazdeho pol roka chodime k zubarke od prveho zubu, kde jej aj ona vysvetluje, ake je dolezite poriadne si umyvat zubky aby sa nepokazili a boli pekne biele. Normalne sa s nou rozpravame o takychto veciach kt sa jednoducho robit musia a vysvetlujeme preco a ona chape 🤷🏼♀️
Pozerala aj bol raz jeden zivot diel o tom ako vznika kaz, videla aj obrazky ked maju deti pokazene zuby aj sme jej vysvetlili, ze pokazene zuby bolia. Nestrasime ju iba jej pragmaticky vysvetlujeme pricinu a dosledok.
Nech si sam vyberie nejaku peknu kefku, pusti mu kludne pocas umyvania nejaku pesnicku o zubkoch alebo si umyvaj aj ty popri nom.
Malej umyvame zuby my a ona si potom este chvilku posucha a pouzije aj tie sablicky medzizubne.
Umyvam od prveho zubka. Dovtedy som vytrela dasienka plienkou. Tiez to mala neznasala, ale postupne si musela zvyknut. Raz som v cakarni pocula srdcervuci detsky plac pocas zubneho vysetrenia pod medikaciou. Ked by som dovtedy aj niekedy zavahala, ci umyt -neumyt, odvtedy bez diskusie umyvam.
@ivik4 nemáme rovnako kamosku ? 🤣 hehe len tá moja má dcéru …. Ale presne ako píšeš . Jej odhnili prve zúbky všetky a trvale má takisto čierne . Lebo si zuby proste neumyvala ani ako velkacka a teraz môže ísť kamoska vykradnúť banku , ak jej to chce dať dokopy . Hold čo sa v mladosti nenaučíš ….
Večer mu dám ba telefóne rozprávku a umyjem dokladne a cistim aj medzi zubné priestory niťou. Ráno si sám a ja mu poriadne docistim zuby ma ako perlicky a bez jediného kazu a ma 4.5 roka bohužiaľ v týchto veciach nevyjednavam ci chce alebo nie, musí a hotovo😤
Zubarke chodíme každý pol roka od 2 rokov.
Zuby má zatiaľ dobre len darmo mu vysvetľuje zubárka ani ústa nechce u nej otvoriť, musíme nasilu.
Tiež nasilu som mu umývala od prvého zúbka no on si na to ešte nezvykol že zuby si treba umývať.
Stále nechce a sám to už vôbec.
Pri tom má detskú kefku on si vybral akú chcel aj pastu detskú, aj rozprávky mu pustím no proste nič nezaberá.
Same kazdy vecer. Ked sa mi podari aj cez den,som rada. ;D K zubarke sli uz 2x...a vsetko ok...tak neriesim.
Ja mam dvojročnú a zubárka mi poradila, že ona svojmu 4ricnemu jedine tak, že pusti video na mobile a aj 5 minút čistí. Aj keď som odporca mobilov v detských rukách, robím to tak aj ja, inak mi mala dá na čistenie tak 10 sekúnd... Odvtedy viem krásne zuby vyčistiť.
Mna len napada, že rozprávku (alebo určitú rozprávku) by som mu pustila iba počas čistenia zúbkov. Ak ich ma bezne pustené cez deň, tak to potom nezaberá.
Potom možno povedať,.. v poriadku, keď si nechceš čistiť zúbky, nebudem ti dávať žiadne sladkosti, lebo nechcem, aby sa ti pokazili. A to i splniť, nepovoliť.
U nás funguje všeličo, no zdá sa mi, že vždy iba dočasne. Čistíme si zúbky navzájom, pozerá sa pri tom do zrkadla, rozprávky, kde sa umývajú zúbky, vysvetľovanie dôvodov (zdravie, bolesť, rozprávanie, jedenie…) plus mame ritual .. večer po vycikani si ideme umyť ruky, zúbky, tvar. Pokial to tak neurobim hneď spolu, dobrovoľne by nešla a musela by som ju naháňať.
Neviem ale od malinka boli deti vždy pri mne v kúpele keď som si umyvala zuby. 11mesacna ma 2 zúbky a už aj ona prosí kefku a keď jej ju dám tak šucha po zubkach.. Proste deti vidia co robím tak to chcú aj iní robiť 🙂
Písala som o tom článok keď som bola ambasadorka pre curaprox. 4r už viac chápe a rozumie. U nas funguje ,,najskôr ja, potom ty,, deti si radi ,,samé umývajú,, preto najskôr ja umývam a až potom si dcéra umýva. Keby to.bolo naopak asi by si už nedala docistit. Sú dni.ked nechce a tu som toho istého názoru ako @nika11103 @ivik4
Ahoj. Syn ma 5,5 a uz je to lepsie. Od zaciatku to bola hotova tragedia, drzanie nasilu, kricanie on aj ja 😄 ale nepopustila som. Teraz si niekedy tiez nechce umyt, tak mu poviem ok, ze mu vyhniju zuby a hned zmeni nazor. Inac jednym casom sme pre bezproblemove umyvanie pustali “zubozruta”. Zabral sice nakratko, ale usetril zopar nervov 🙂 a zatial mu umyvam zuby len ja. Deti este nemaju dobru techniku, neprejdu vsetky miesta.
Každy večer s mobilom v ruke a ma krasne biele zubky, a teda u zubara na preventivke spolupracuje od 2. rokov.
Skuste katizúbkov od curaprox, super pre deti, s radosťou si bude umývať zúbky.
https://curaprox.sk/shop/prisavky-kazizubkov
U nás zaberajú zubozruti od Curaprox 😁 tiež si náš malý absolútne nechcel od určitého času zúbky umývať, tak som mu ukázala zubozrutov v telefóne že mu zúbky pokazia a odvtedy si ich celkom umyť nechá 🙂 nie je to dokonalé, no určite oveľa lepšie ako bolo. No náš drobec je kúsok mladší od tvojho 🙂
Synovi v pohode, dcére nasilu. Kebyze mám pri sebe v mobile fotky zo svadby, by som tu hodila svoje foto s modrinami po nohách, čo má dcéra dokopavala skoro rok. Nepoľavila som a teraz všetci chvália zuby mojich detí 👍😁 A umývam im každý zub zvlášť s detskou sonickou (Bob a Bobek) medzizubkou, niťou a nakoniec každý zub solokefkou 😁
Môj odkedy dostal v škôlke elmex pastu by si zuby umýval aj 4x denne, ide okolo kúpelky e ešte umyť zuby myšičkovou pastou 😀 3 ročný... dostali aj taký letáčik ráno slniečko večer mesiačik vyfarbiť keď si umyje zuby...keď vyplní kúpiť nejakú odmenu napr.
4 ročne musí chápať že musi umyť u nás tiež má také ale keď raz poviem že ideš tak ide ľahne si medzi moje nohy a poriadne im všetkým vyčistim zuby skús jej púšťať pán doktor Zub
2r si umyva sama a potom docistim, takisto aj 6rocna
Povedala by som mu ze tie spinky na zuboch povlak to su vlastne 💩 bakterii. Zuby by si mal uz davno umyvat sam elektrickou kefkou minimalne 3minuty. Musis na tom trvat.
Ja som už skúšala všetko možné no on je tvrdohlavý nechce si umývať zuby. Vždy je to boj a plač okolo toho, on sa odťahuje odtlača ma takže nemá sto percentne umyté zuby. No nevzdávam sa viem aké to je keď sa rodič nestará deťom o zuby. Moja mama sa nestarala a doteraz mám problémy so zubami
Mam 2 synovi. Starší 4 roky a mladší 2 roky. Obaja si utekajú umývať zuby radi. Zo začiatku to tak nebolo pri staršom a tak sme malému vysvetlili že keď si nebude umývať zuby tak príde ujo kaz a bude mu do zubov vŕtať a bude mu po nich búchať kladivom. A vždy po umytí kontrolujeme ci nezostal v ústach... deti z toho majú zábavku keď pred umytim ukážu zuby a my sa tvarime že sme sa strašne zľakli to veeelkeho kaza a že ho musíme rýchlo vyhnat
nasa si rano umyva sama a ja len docistim mame jack and jill sonicku kefku. a vecer ju dam lahnut pustim jej video v mobile a umyjem