Ako sa zbaviť predkusu u 7 ročnej?

martul
14. jún 2010

Ahojte, neviem či je to práve spisovný výraz na túto chybičku zubov. Moja dcéra má 7 rokov, krásne biele zúbky bez jediného kazu ale horné zúbky má strašne vpredu vysunuté. Minulý rok nám na preventívke doktor povedal, že sa to dá riešiť až keď bude mať stály chrup strojčekom na zuby.
Tak sme to tak nechali a teraz nás privítal že kde sme boli, že to treba riešiť kým sánka rastie sa to dá korigovať vraj strojček je len na krivé zuby a nie na predkus a že také horšie stavy sa dajú len chirurgicky v Blave. Tak už hľadám nového zubára, ktorý bude vedieť ,,viac". Ak máte niekto s týmto skúsenosti budem rada ak mi napíšete vaše riešenia čo ste absolvovali s vašimi detičkami. Ďakujem.

janinah
14. jún 2010

hľadaj čeľustného ortopéda a stomatochirurga,nie obyčajného zubára,ale operácia je to nepríjemná,má to také výrazné? určite sa poraď s viacerými lekármi

martul
autor
14. jún 2010

No určite budem žiadať viac informácii, pretože náš doktor má už 75 rokov on len zastupuje kým sa nenájde nový. Takže teraz hľadáme iného ku ktorému by sme si preniesli kartu. A na základe jeho odporúčania a dokladov môžme ísť ďalej ako píšeš ty. Ale dúfam že to nebude treba. No veď neviem zatiaľ aké je to vážne jej to dosť nadvihuje aj hornú peru, takže aj keď má zatvorené ústočká, tak je to vidno. Ďakujem ti.

ivankaalenka
14. jún 2010

Daj jej spravit hned strojcek, hladaj v BA, tazko takto radit, ale strojcek sa dava aj na mliecne a ....skoda reci, hlavne to ries cim skor. A hlavne nech urobia snimok, lebo bez toho je to nanic, ja som mala strojcek, ale nerobili mi nikdy snimok a tak to aj dopadlo. Vyzeram ako pako :(

anaku
14. jún 2010

Ahojte. My máme ten istý problém a tiež som bola dodnes v tom, že sa strojček dáva až na trvalé zuby. Teraz som našla nejaký článok o tom a tam tiež píšu, že najčastejšie sa to dáva až v 11-12 rokoch, keď vypadnú mliečne...zatiaľ som to len tak narýchlo prečítala, že len keď je to moc výrazné alebo spodná sánka zaostáva v raste, tak sa dáva skôr...

kukulka21
14. júl 2014

Ahojte dievcata mam 8 rocnu dcerku a riesim tiez tento problem.mna poslala pani zubarka k celustnej ortodonticke a ta sa nevedela rozhodnut so strojcekom nakoniec ma objednala 11.8.na otlacky na strojcek a musim priniest samozrejme snimky s RTG.A teraz mam dilemu ci je to dobra volba dat dietatu strojcek ked ma este mliecne zubky.Ked jej nahodou vypadne tak sa robia znova otlacky a takto ide az do kym bude mat vsetkyTiez som precitala vela clankov ale nic som sa nedozvedela.Moj synovec je o 2 roky starsi a ma ten isty problem a jeho zubarka to este neriesi ze az ked mu narastu vsetky zuby.takze asi ako sa hovori kazdy inac ale ja si myslim ze je to dost nakladna liecba a nie je istota ze ten nasuvaci strojcek pomoze.Napr.kolygyna ma uz dospelu dceru a nosila nocny strojcek ked bola dieta a povedala ze uz by to neriesila tymto strojcekom uz by dala fixny.Takze tazko povedat .Uvidim aky bude mat dcera snimok a podla toho sa rozhodnem ale asi tiez pockam a dam jej potom ten fixny ten je ze vraj ucinny.NEVIEM DUFAM ZE SA ROZHODNEM SPRAVNE.potom sa ozvem ako som dopadla.

simca06022011
14. júl 2014

Neriesila som takyto problem ale pytala som sa: Mne bolo povedane, ze trvale zuby mozu nakoniec byt uplne ine ako mliecne (a preto dookola tie otlacky podla mna), ked som bola teraz s dcerkou na hygienu (ma tie rpedne vystrcene, ale v rodine mame prave vytrcajuce 2ky a ona to nema, tak prisla na to debata).... ja by som dala strojcek az na trvale zuby. Urcite po 10r-11-12r, ked si to dieta vie s tym aj lepsie poradit. Ked si pamatam aj vsetci spoluziaci zacali prave v tom veku nosit strojceky a vacsinou neskor v 7-8 triede.... Sestra nosila fixny strojcek, a ten jej ako tak pomohol, ale kedze bola frajerka velmi rychlo ho dala dola a sup na nocny... a to je na figu s prepacenim a hlavne disciplina - nezabudnut zakladat, co je niekedy tazko kontrolovatelne a hlavne, ked sa uz da tolko penazi do strojceka, tak nech pomoze! Ona skoncila tak, ze zuby ma rovnake ako predtym, peniaze vyhodene do luftu a teraz (25rocna) riesi to, ze si da urobit "umele" zuby komplet...

pebatra
23. nov 2017

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

eludka
23. nov 2017

@kukulka21 strojček sa rieši už 8-9 ročným deťom, keď je dostatočný počet nových zubov, ten zasúvací rieši veľa, hlavne zhryz, ten je dôležitý. Len to dieťa musí poctivo nosiť, po donosení strojčeka sa ešte dáva ak je treba ten na zámky, zuby sa rastom môžu časom trochu posunúť, ale už nie o veľa.

anavianavi
23. nov 2017

Ja mozem z vlastnej skusenosti. S predkusom sa deti narodia. Moja mamka bojovala od mala. Uz v predskolskom veku som v noci spala s clonkou, co mala tlacit zubky dozadu. Ked mi narastli dospele zuby, strojcek som mala cez 4 roky. Na predkus vsak nepomoze nic z Togo. Strojcek mi poukladal zubky do radu a trochu zatlacil dozadu, lebo povodne mali sklon dopredu. Na predkus samotny to vsak nepomoze. U deti to vyzera niekedy horsie lebo maju este malu hlavu k velkym zubom. Ked dorastu, spravi sa to. Mne sa deti posmievali a teraz skor ludia ocenia moju odlisnost. Ja sama to povazujem sa svoju prednost. Vela ludi poklada predkus za sexi. Odporucam robit nieco ako strojcek ked treba, ale urcite sa preto netreba trapit.

zuzinabila
22. jún 2018

@martul presne toto sa stalo aj nam.vzdy nas posielali domov s tym,ze ked dorastu zuby a teraz sa uz tvaria,ze je neskoro,ked su zuby vyrastene

keyah
17. feb 2020

@kukulka21 Prepáčte, ako ste nakoniec dopadli po tých rokoch?