Ako sa starať o prvé zúbky?

zuska2001
11. nov 2015

Ahojte dievčatá ! Môj malý 8 mesačný má už 4 zúbky. Ako sa mám o nich starať ? Čítam na nete, že vytierať pusu vlhkou gázičkou, ale neviem si predstaviť, ako sa takému malému dostanem do úsť, museli by sme ho držať obaja s manželom, je totiž dosť priečny. Kedy ste išli s bábom prvýkrát k zubárovi ?

anavik29
11. nov 2015

my sme kupili v lekarni silikonovy "naprstnik", das na prst a umyvas zubky... super vec... zubna lekarka nam povedala, ze ked bude mat dietatko 2 roky resp. plny chrup tak sa mame prist ukazat...

maja1728
11. nov 2015

My sme kupili zubnu kefku curakid a zubnu pastu Elmex od prveho zubka a kazdy vecer zubky cistime. Mame len 6 zubkov ale podla mna je dolezite aby si dieta zvyklo na umyvanie zubkov. Nastastie nas maly zboznuje ked mu umyvam zubky ( zaberie to asi tak minutku) potom mu navlhcenym vatovym tamponom vytriem zvysky pasty ( na kefku davame len uplne mini zrniecko pasty)

zuz02
11. nov 2015

Urcite treba zubky cistit. Ja som detom uz pri prerezavani prveho zubka dala kefku, ktorou si sami cistili zubky, resp.ju ohryzali a tak si na kefku aj zvykli. Aspon u chlapcov to tak bolo. Dcerka je od narodenia tvrdohlavejsia, mame problem s cistenim. Skusame motivacne spievanim pesnicky zo Spievankova a ked to ani tak nejde, cistime aspon vecer takto nasilu. Musime, lebo dcerka je zavislacka od MM a na zuboch sa jej usadza taky zlty povlak, ktory jej rozozral uz aj cast skloviny. A to ma len 26 mes. U zubarky som so vsetkymi detmi bola prvykrat okolo 2rokov, aby si postupne zvykli ma ambulaciu a zubarku.

seahorse27
11. nov 2015

Uplne ti bude stacit silikonova kefka na prst. Ja ju budem pouzivat az dovtedy, kym malému nevyjdu stolicky, potom uz zacnem umyvat s normálnou detskou kefkou - najmensia velkost. Zubnu pastu nemusis vôbec riesit - ta sa ma zacat pouzivat az vtedy, ak dietatko dokaze vypluvat a nebude ju papat. Obsahuje totiz dost skodlivych pridavnych latok. Zatial bude stacit kefka a voda 🙂 Prvýkrát som so starsou dcérkou bola u zubara, ked mala 2 roky.

gislene1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
8291
11. nov 2015

Mame od 7 mes.kefku curakid je super a cistime zubky.niekedy strajkuje hlavne ked sa jej tlacia ďalšie zubky ale teta máme 16 mes.a s jednou je kamoška.mam kamaratku stomatologicku a ona nam povedala že zatiaľ stači aj bez zubnej pasty.

elis1985
13. nov 2015
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

Ma zubára je to ešte skoro, kefka a umývanie čo najčastejšie je dobrá cesta

mirka822
25. jan 2016

Dobré rady jsou třeba tady zde https://www.nazuby.eu/starostlivost-o-usta-diet... 🙂 My jsme tedy koupili první kartáček asi v půl roce a od té doby jsme zoubky pravidelně čistili, zubní pastou určenou pro děti a dětským kartáčkem 🙂

anjika42
17. okt 2016

Ja čistím môjmu zúbky takými okrúhlymi tampónikmi na odličovanie a väčšinou vždy sa mi pri tom riadne zahryzne do prstov, ale už má kúpenú kefku a od roku budem ňou čistiť