Ako sa nezblázniť pri prerezávaní zúbkov?

zoeazari
19. mar 2021

Baby 🥴 môj malý 11 mesačný má iba 2 zuby, spodné jednotky.. Tie sa prerezali v decembri po 3 tyzdnovom sopliku, nervozite, nespavosti no hrozné niečo... Akonáhle vyšli von, oba naraz, tak sopel hneď prestal a všetko sa vrátilo do normálu..a teraz, opäť začal slinit, nervózny, celý deň plače, náhodou do niečoho zle kusne a neskutočné revy.. . Zasa má sopeľ, nevie spať, ja som spala za celú noc asi 40 minút.. Keď toto bude trvať znova 3 tyzdne, tak ma porazí.. Ako to prežiť v čo najlepšom psychickom zdraví? 🤧🤦‍♀️🙏🙏 Má na noc nurofen, cez deň camiliu, gély, aj citrón som skúsila, ale mám pocit, že nič okrem nurofenu (aj ten iba mierne) nepomáha.. Nechcem ho ale tým nurofenom tlačiť celé dni... Ale je vidieť, že ho to straaaaaasne bolí 😒

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoeazari
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viki128
19. mar 2021

Ten nurofen tiež nedávajte viac ako 2x denne lebo si ako keby zvykne a nebude už ani to zaberať. Držím vám palce 😭 my už máme všetky predné zuby, a teraz ide prvá stolička a to je zatiaľ najhoršie

anicka182
19. mar 2021

@zoeazari nam pomohol jantarovy náhrdelník, 19 zubov von ani sme si nevsimli poriadne kedy, jeden trosku pozlostil ale pohoda velka oproti tomu co citam ako sadeti a rodicia trapia so zubkami 🙂

anukha
20. mar 2021

Jantarovy nahrdelnik urcite ... a ak si dobre pamatam, tak to babky natierali dasna medom.

lilyianka
20. mar 2021

@anicka182 prosím Vás a na akom princípe "pracuje " ten náhrdelník? Kúsať sa nemôže a pomôže ak ho má dieťa "iba" na krku?

zoeazari
autor
20. mar 2021

@lilyianka topiaci sa aj slamky chytá.. Podľa mňa je to blbosť a ešte aj nebezpečná blbosť.. Moja staršia mala plné ústa zubov a ani som nevedela ako, keby mala ten náhrdelník, tak si myslím, že vďaka nemu... Ale nemala 🤭

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anicka182
20. mar 2021

@lilyianka netusim na akom princípe funguje ale funguje 🙂 ano stačí ho nosiť
@beata_k moj ho ma od druheho mesiaca a ani sa neudusil ani nehucal ze mu je nepríjemný, su aj náramky jantárove ak sa človek boji udusenia

zoeazari
autor
20. mar 2021

@anicka182 môžem sa opýtať, odkiaľ vieš, že funguje? Ďakujem

denda007
20. mar 2021

Z tých kameňov sa do telíčka vylučuje kyselina jantárova.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denda007
20. mar 2021

@beata_k Baltický jantár obsahuje 3 –8 % kyseliny jantárovej, ktorá je vedecky preskúmanou liečebnou látkou používanou v dnešnej medicíne. Najvyšší obsah sa nachádza na povrchu – vonkajšia vrstva jantáru. Existuje množstvo dokumentácie, ktorá zachytáva významnú moc kyseliny jantárovej.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domak2
20. mar 2021

@denda007 ja som sa teraz docitala, že vedecky prišli na to že sa nič nevylučuje
https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral....

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
20. mar 2021

@zoeazari
@beata_k
Ja ho určite nejdem kupovať ani skúšať, náš fešák má 15 mesiacov takže určite vidím ako by mal niečo na krku. Len čistá zvedavosť. Síce teraz mu zrovna idú aj horné aj dolné stoličky a teda vieme o tom,lebo zle spí, ale vydržíme

anukha
20. mar 2021

My sme nazbierali jantar v Polsku, ked sme boli na vylete a vsetkym novorodenym neterkam a synovcom sme spravili nahrdelnik. Tak samozrejme je mnoho ludi, ktori na liecive posobenie polodrahych kamenov neveria, ale je aj mnoho takych, kto ano. Ja sa k nim radim. Je na kazdeho usudku a pocite ako sa k tomu postavi. Osocovat sa navzajom nemusime. A o uduseni... no tak dam taku veľkost, aby ho to nedusilo ale aj dost skratky, aby sa s tym nemohla dieta same uskrtit. Je mnoho deti, co ten nahrdelnik nosili a teda o ziadnom uskrtenom som este nepocula.. 🤦‍♀️

malicka_mysicka
20. mar 2021

@zoeazari nurofen mu tolko nedavaj, fakt raz za cas ked vidis ze ho to strasne boli ale nie dvakrat denne. U nas tie prve dva boli najhorsie a potom som mala pocit akoby si "zvykol". V noci sa viac budil, jasne, ale uz to bolo lepsie. Potom zase prva stolicka, to boli teploty, tyzden pekla. U nas pomahalo masirovat, aj zubnou kefkou si nechal, robilo mu to dobre a podla mna aj sa to rychlejsie prerezalo, lebo tie dalsie uz netrvali tak dlho. Teraz ma 20 mesiacov a v januari mu vyslo 6 zubov a uz to bolo uplne okej, jedine co nebolo okej, bolo, ze hryzol 🤣 zlepsi sa to, len treba vydrzat. Jantarovym nahrdelnikom neverim 😀

zoeazari
autor
20. mar 2021

@malicka_mysicka u nás sú tieto ďalšie ešte horšie ako prvé dva 🤦‍♀️ celé červené líca, opuchnuté ďasná hádam nad šiestimi zubami, nervózny, celý deň plač, celé noci doslova rev. Nurofen dávam iba na noc, inak by sme nespali hádam ani minútu..

malicka_mysicka
20. mar 2021

@zoeazari tak snad mu vyjde naraz viac. Neboj, zvladnete to a fakt sa to zlepsi ✊ a este taki tip, nasmu vysli jednotky a potom stolicky a az potom dvojky trojky (tie vysli len teraz nedavno).

ritalein
20. mar 2021

Ja som kupila jantarovy naramok, ma ho na nohe. Ked mu isli prve 2 zubky, bola to katastrofa.uz sme nevedeli ako mu pomoct, tak ten naramok bol posledne riesenie. Neviem, ci pomohol, no ked mu teraz idu zubky, len vsetko dava do ust a slintosi, ale uz nie je nervózny a urevany. Zatial ma 6 zubkov. Ale podla mna to tym naramkom moze, ale aj nemusi byt.

zoeazari
autor
20. mar 2021

@malicka_mysicka faaakt? A ja ze co si stále všetko tlači v puse dozadu.. Tam som sa nedostala popozerať ďasná, nepustí ma tam 😒 ale horné 1,2,3 uplne bordové 😖

andrea169
20. mar 2021

@zoeazari ahoj , my sa trápime ozaj s každým zubom tak viem čo prežívate . V homeo lekárni nám dali camiliu + calcarea . Tlmí to viac bolesť. Nám to celkom zabralo . Držte sa

zoeazari
autor
20. mar 2021

@andrea169 áno, camiliu mame, na tú calcareu sa popýtam.. Ďakujem 🙏

anicka182
21. mar 2021

@beata_k si príjemna ako prerezavajuci sa zub....kazda z nas tu pise o svojej skusenosti, pre mna za mna si na krk záves aj iporku...

anicka182
21. mar 2021

@zoeazari viem ze funguje, pretoze jednu noc ho nemal lebo som ho umyvala a dala susit, plakal v noci neskutocne nesiel utisit, tak som mu ho pripla a spal do rana....ano tiez som sa bala udusenia alebo vselibodajcoho.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz