Baby 🥴 môj malý 11 mesačný má iba 2 zuby, spodné jednotky.. Tie sa prerezali v decembri po 3 tyzdnovom sopliku, nervozite, nespavosti no hrozné niečo... Akonáhle vyšli von, oba naraz, tak sopel hneď prestal a všetko sa vrátilo do normálu..a teraz, opäť začal slinit, nervózny, celý deň plače, náhodou do niečoho zle kusne a neskutočné revy.. . Zasa má sopeľ, nevie spať, ja som spala za celú noc asi 40 minút.. Keď toto bude trvať znova 3 tyzdne, tak ma porazí.. Ako to prežiť v čo najlepšom psychickom zdraví? 🤧🤦♀️🙏🙏 Má na noc nurofen, cez deň camiliu, gély, aj citrón som skúsila, ale mám pocit, že nič okrem nurofenu (aj ten iba mierne) nepomáha.. Nechcem ho ale tým nurofenom tlačiť celé dni... Ale je vidieť, že ho to straaaaaasne bolí 😒
Ten nurofen tiež nedávajte viac ako 2x denne lebo si ako keby zvykne a nebude už ani to zaberať. Držím vám palce 😭 my už máme všetky predné zuby, a teraz ide prvá stolička a to je zatiaľ najhoršie
Jantarovy nahrdelnik urcite ... a ak si dobre pamatam, tak to babky natierali dasna medom.
Z tých kameňov sa do telíčka vylučuje kyselina jantárova.
@beata_k Baltický jantár obsahuje 3 –8 % kyseliny jantárovej, ktorá je vedecky preskúmanou liečebnou látkou používanou v dnešnej medicíne. Najvyšší obsah sa nachádza na povrchu – vonkajšia vrstva jantáru. Existuje množstvo dokumentácie, ktorá zachytáva významnú moc kyseliny jantárovej.
@denda007 ja som sa teraz docitala, že vedecky prišli na to že sa nič nevylučuje
https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral....
My sme nazbierali jantar v Polsku, ked sme boli na vylete a vsetkym novorodenym neterkam a synovcom sme spravili nahrdelnik. Tak samozrejme je mnoho ludi, ktori na liecive posobenie polodrahych kamenov neveria, ale je aj mnoho takych, kto ano. Ja sa k nim radim. Je na kazdeho usudku a pocite ako sa k tomu postavi. Osocovat sa navzajom nemusime. A o uduseni... no tak dam taku veľkost, aby ho to nedusilo ale aj dost skratky, aby sa s tym nemohla dieta same uskrtit. Je mnoho deti, co ten nahrdelnik nosili a teda o ziadnom uskrtenom som este nepocula.. 🤦♀️
@zoeazari nurofen mu tolko nedavaj, fakt raz za cas ked vidis ze ho to strasne boli ale nie dvakrat denne. U nas tie prve dva boli najhorsie a potom som mala pocit akoby si "zvykol". V noci sa viac budil, jasne, ale uz to bolo lepsie. Potom zase prva stolicka, to boli teploty, tyzden pekla. U nas pomahalo masirovat, aj zubnou kefkou si nechal, robilo mu to dobre a podla mna aj sa to rychlejsie prerezalo, lebo tie dalsie uz netrvali tak dlho. Teraz ma 20 mesiacov a v januari mu vyslo 6 zubov a uz to bolo uplne okej, jedine co nebolo okej, bolo, ze hryzol 🤣 zlepsi sa to, len treba vydrzat. Jantarovym nahrdelnikom neverim 😀
@malicka_mysicka u nás sú tieto ďalšie ešte horšie ako prvé dva 🤦♀️ celé červené líca, opuchnuté ďasná hádam nad šiestimi zubami, nervózny, celý deň plač, celé noci doslova rev. Nurofen dávam iba na noc, inak by sme nespali hádam ani minútu..
@zoeazari tak snad mu vyjde naraz viac. Neboj, zvladnete to a fakt sa to zlepsi ✊ a este taki tip, nasmu vysli jednotky a potom stolicky a az potom dvojky trojky (tie vysli len teraz nedavno).
Ja som kupila jantarovy naramok, ma ho na nohe. Ked mu isli prve 2 zubky, bola to katastrofa.uz sme nevedeli ako mu pomoct, tak ten naramok bol posledne riesenie. Neviem, ci pomohol, no ked mu teraz idu zubky, len vsetko dava do ust a slintosi, ale uz nie je nervózny a urevany. Zatial ma 6 zubkov. Ale podla mna to tym naramkom moze, ale aj nemusi byt.
@malicka_mysicka faaakt? A ja ze co si stále všetko tlači v puse dozadu.. Tam som sa nedostala popozerať ďasná, nepustí ma tam 😒 ale horné 1,2,3 uplne bordové 😖