Prosím nemáte niekto skúsenosť s posilnením zubnej skloviny u detí? Skoro 2 ročný syn ma krehkú sklovinu až tak, že horné očne zúbky sa mu úplne polámali a ostali mu z nich len také maličké. a teraz sa mu to začalo robiť aj na susediacich zúbkoch - horných jednotkách a bojím sa aby neskončili ako tie dvojky úplne polámané. Existuje niečo čím by som mu mohla sklovinu posilniť a zachrániť zúbky? U zubára sme boli a neporadil nám nič ☹ Ďakujem
len ich urdziavat ciste a co najmenej sladkych napojov a sladkosti. A vydrzat kym narastu trvale zubky
kojila si dlhsie a aj v noci? pozri si temu medove zubky...
@awalancha3 dojcenie a zubky nemaju medzi sebou pricinnu suvislost. ja som dojcila dcerku vyse 3 rokov a zubky ma uuuplne v poriadku
@awalancha3 Ja som kojila do 2r, a veľmi často aj v noci, takmer každú 1-1,5hod. a zúbky má úplne v poriadku.
@lula25 neter mala takéto veľmi zlé zuby a dnes je už dospelá a má krásny chrup bez kazov. Tak tiež vám prajem podobnú prognózu trvalého chrupu.
@lula25:
Existuje Elmex gel, ktory sa natrie myslim raz za tyzden, to je na posilnenie skloviny, je to taka mala tuba. Ale neviem, ci to mozu aj deti.
Syn berie fluor v tabletkach, a to aj nadalej, kedze vytrvalo odmieta akukolvek zubnu pastu... Zuby ma ako z reklamy.
Ak ti tento zubar nepomohol, vymen ho. Aj ked su to "len" mliecne zubym tie su velmi dolezite pre trvaly chrup.
@lula25:
Mala som na mysli tento: http://www.lekarna.cz/elmex-gelee-1x25gm-zubni-...
ale pisu, ze je az od 6 rokov...
Chod k inemu zubarovi, mozno existuje nieco podobne vhodne aj pre male deti.+Vsetko dobre!
@martina1305 .....takze TY hovoris, ze nemaju... to je TVOJA pravda, nad ktorou by si poplakali stovky mamičiek, ktoré to za pravdu nepovazuju..............Viac sa nevyjadrujem.
@awalancha3
@martina1305
@dendy1
malého kojím ešte stále a samozrejme aj v noci a tiež si myslím, že nočné kojenie a pokazené zúbky nemajú nič spoločné. ale vďaka.
tiez mame podobny problem, radila som sa s mojou zubnou dr, ze to ma asi odvapnene, u nas sa to tyka jednotiek, dnes som zistila, ze ma jednu nalomenu az sa to hybe ☹ som z toho cela nestastna, umyvame si zubky elmex pastou od zaciatku - tou detskou, lebo ani ja inu ako elmex nepouzivam, pravidelne vecer pred spanim a casto aj cez den a zubky su stale rovnake, odkedy som to zistila, nijako sa to nezlepsuje, v stredu ideme k zubarovi, dufam, ze nam nieco poradi, aby to vydrzalo kym mu narastu trvale zubky, lebo si neviem predstavit ako potom bude jest, a hryzt, uz teraz si vsimam ze nezahryza prednymi ale bokom ☹ kojila som ho kratko, skor by som povedala ze by bolo lepsie keby som ho bola kojila dlhsie(sa nedalo), ale vedomie, ze v tom nie sme sami, mi trosku ulavilo na dusi, lebo som z toho dost nestastna, ze hoci som davala pozor na jeho ustnu hygienu-hlavne vzhladom na moj chaby chrup-sme takto dopadli ☹ drzim vam palceky nech to nie je rovnake s trvalym chrupom a dufam ze ani u nas to nebude taketo zle ☹ jaj a prepac, nijaku radu som nakoniec nedala, ale kedze v stredu ideme k zubarovi, dam vediet co nam poradi-teda dufam, ze nieco poradi....
@lula25
@doska ahojte mamičky🙂 ako vyzerajú zubky vašich detičiek teraz? My začíname s elmexom dnes:( horné 4 zubky ma zasiahnuté kazom, dvojky sa drolia:( dr. Odporúčala elmex gél. Nie som s ním stotoznena, ale keď pomôže... Hlavne nech to zastaví, lebo to co sa udialo so zúbkami za posledné 2 týždne je katastrofa:(
@dankakk tak nase zubky? predne 4 uplne zlomene, az na dasno....ostatne velmi pokazene...vtedy ako som pisala sme sli k zubarovi, nepovedal nic, to bol ako citam november, potom na jar v marci mu 1 blomboval, ten co mu plomboval je uz vonku, pred 2tyzdnami ho vytrhla ina zubarka, ta nam doporucila fluoricu-ale nikde to nedostat, muz zohnal zymafluor to som davala tak ako vraveli 2tab kazdy den, asi mesiac mam pocit ze ma zubky silnejsie, teraz uz davam iba 3krat do mesiaca. neviem, uz mi ostava len dufat, ze trvaly chrup bude mat silnejsi. medzitym sa nam narodilo aj babatko, a uz som sa rozhodla ze ten zymafluor dam raz do mesiaca aj jemu....ze to ma nejake vedlajsie ucinky ma uz nejako netrapi, zas az taka velka davka to nie je tak dufam ze to bude ok...ze bude mat zubky silnejsie...dufam, ze nie su u vas tie zubky velmi bolestive...
Ahojte,
@doska
@lula25
mame taky isty problem ako ste mali vy, asi pred dvomi mesiacmi som si vsimla, ze ma z jednoho zubku ako keby odlomene, potom dalsi a dalsi...uz som nasla 4 a na hornej jednotke ako keby prasklinu v zubku, ako keby tie zubky boli krahke, boli sme najprv u Dr. ta nic, vraj mame ist zubarovy, ale bude to vraj oslabena sklovina, vraj genetika, ja som mala tiez zle zubky, zubarovy sme objednany, uvidim co na to on.
Pastu pouzivame elmex, na gel sme este malicky, mala ma iba 1,5r.
Pls poradte, co pomohlo vam?
@vanes1 nam nepomohlo nic zubar nic nedal ze tiez genetika ale my sme s muzom mali ok zuby...zubky sa mu polamali horne 4 nema jednotky a dvojky....teraz mam druhe dieta a kupila som zymafluor davam to aj starsiemu aj mladsiemu, ten ma 1 rok...tak uvidim aka genetika to bude tentokrat, osobne nemam velmi dobru mienku o zubaroch co sa starostlivosti o mliecny chrup tyka, ale tak co uz, nejako to dobojujeme hadam k zdravym trvalym zubkom....pastu sme tiez elmex pouzivali, gel nikdy, v noci nepil, iba pocas jednej choroby ked mal teploty, mensi pije aj v noci ale iba cistu vodu....drzim palceky
@vanes1:
Tu v Rakusku sa tie tablety volaju ZYMAFLUOR, je tam 300 tabletiek.
Zacala som to detom, davat od prveho zubu, teda u syna niekedy v 11 mesiacoch, relativne dlho, lebo dlho odmietal pastu. Odkedy si umyva zuby s pastou, fluor v tabletach mu nedavam - doslo by k predavkovaniu.
To iste u dcery, davala som jej fluor od prveho zubu, teraz uz pouziva na 95% pastu, tak vtedy jej fluor nedam. Ak jej umyvam zuby bez pasty, fluor jej dam (ak nezabudnem 😅).
Dava sa jedna tableta za den, ja som im to dala vzdy vecer pred spanim. Neviem ale kolko fluoru je v jednej tablete, som v robote 😉
To je tazko u takeho malinkeho dieteta. Vysie davky fluoru su nebezpecne a neodporucaju sa. Jedine umyvat zubky nadalej s pastou vhodou pre deti, aj to len v tom priprade, ze vie dietatko vypluvat penu. Nic viac, asi.