Maminky ako ste vy riešili prerezávanie zúbkov? Od nového roka máme prvé dva zúbky a malá je stále nepokojná, mrnčí celý deň, plače, čo doteraz sme vôbec nevedeli čo je u nej plač. V noci sa budí s veľkým plačom. Ako jej pomôcť? Nehorúčkujeme, len soplíkujeme
mali sme presne ten isty problem. v lekarni je mnozstvo gelov na zubky. potreli sme jasienko a bolo dobre.
ja som dala ked bolo zle aj Nurofen na noc, ved aj nas ked bolia zuby alebo hlava tak sa netrapime a ulavime si. A este nam pomohlo masirovanie dasien, mala bude isto protestovat, ale umy si ruky, daj si na prst gel na zubky (Calgel) a potieraj a vyvin aj nejaky tlak tak pomozes zubkom sa lahsie prerezat. Nepodavaj prilis teple jedla a napoje. Malej som davala studeny jogurt ten zjedla.
Aj ja mam dobre skusenosti s Calgelom. Davam aj Nurofen, ale len ked sa neda nijak utisit. V DM dostat take "predchodkyne" zubnych kefiek, to je dobre na masirovanie aj cistenie zaroven a babatko si to moze samo drzat v rucicke a obhryzat. Pripadne este jantarovu retiazku. Ja som zohnala len naramok a bojim sa mu to nechavat na noc, ale davam mu to cez den obhryzat. Jantar je skaenela zivica, ktora uvolnuje latky tlmiace bolest. Vela mamiciek tu ma s tym dobre skusenosti.
nám veľmi pomohol Jakoubek taká prírodná vodička myslím, že z levandule.... potierali sme mu ďasienka
chamomilla vulgaris 15ch, alebo čípky Viburcol 😉
naša ked sli tie prvé zubky okolo3-4mes.tak vtedy sme dávali géliky,lebo hryzátka moc nechcela,ale uz pri dalších zúbkoch okolo 9mes. cez den sme točili hryzátka v mrazáku,a v noci po prebudení cicík,a malá sa upokojila,a spinkala,máme preventívne nurofen sirup,ale použili sme ho len raz pri horúčke,lebo načo budeš sirupcekovat,ci dávat čípok ked sú iné metódy...a hlavne aknemá teploty 🙂
my vobec nepouzivame geliky a ani nebudeme.miskovi uplne najlepsie zaberu homeopatika chamomilla vulgaris 15ch.uzasna vec,rychlo zaberie-homeopatia je skvela 😉
nam zaberali na podrazdene dasienka geliky ...a neskor schladené hryzatka ...a ked bolo velmi zle (horucky ...nespali sme...), tak aj nieco proti bolesti (u dcerky panadol a synceka nurofen) a pravdaze hlavne pevne nervy...drzim palce 🙂
Jantáre na krk (nie na žutie 😀) a rozpustená chamomilla vulgaris (mne doktor odporučil riedenie 9ch).
ahoj, my davame tiez chamomylu, ale moc nezabera, + cipky viburcol, + gelik - cal gel - ten zabera najviac, + masirovanie dasien kefkou, a ked su najväcsie bolesti, alebo horucka, tak nurofen ...
Dentinox gel
Juj dobra otazka.
Nas tiez prave trapia zubky.
Horne stolicky...
A nezabera gel,ani chamomilla...
A davame aj sirup proti bolesti pred spanim,lebo
dcerka sa stale budi a place..A kuse si prsty.
@renette ten nahrdelnik sa nedava kusat.
Nosi sa na krku a nema sa davat dole 🙂
A mame aj ten,ale ziadne zlepsenie nevidim... 😨
Takze u nas naozaj plati len:
Treba vydrzat ☹
Ahojte,pridavam sa:treba vydrzat./nas ma 6 mes./ My placeme a placeme uz 2 dni v kuse,v noci mal malinky aj horucku. ☹ Geliky nam akosi nepomohli.Je to strasne,ked male dieta sa tak trapi,ale aj my s manzelom sme uz "grogy".Ale ako tu citam,tak este vyskusame tie homeopatika,snad zabera,nech sa netrapime.
Ako dlho trva,kym sa prederie zubok na svet?zhruba cca,je to individualne ?
dentinox ( u nas je to tinktura/kvapky na potieranie dasien), ked toho uz bude moc, podla sestricky v poradni mam dat paracetamolovy cipok. zatial (klopklopklop) stacil ten dentinox 🙂
Čaute kočky, mám prosbičku, máte niekto skúsenosti s dlhodobím používaním Fenistilu kvapky? Máme
9 mesiacov a zúbky nie a nie von.... ☹ malá nespí už takmer vôbec, strašne ju bolia ďasná, Dr. nám povedala že nám pôjdu zúbky naraz aj spodné aj vrchné 😢 dala nám Fenistil Kvapky, 3 x 8 kv. Malá prespí po jeho užití aj celú noc, len sa bojím aby jej pri dlhodobom používaní neuškodil. Prosím kto máte skúsenosť o radu. Vopred moc ďakujeme!!!!
neviem čo to máte za dr, fenistil je antihistaminikum na odpuchnutie slizníc, spanie je vedlajší účinok, určite sa nemá dávaťaby dieťa spalo.
Ahojte maminky 🙂 chcela by som sa Vás opýtať a zároveň poradiť.Môj synček mal teraz 11-mesiacov a má 10-zubkov,dnes sa nám podarilo pozrieť sa mu do úst a ďasná má úplne navrete až modré a doktorka povedala že mu pôjde aj 6 zubkov naraz.Horúčky,hnačky zacervenane líca...má niektorá z vás podobne skúseností?
@katmaaaj nam tak 1x zub bol modry.. Sa nam po 4dnoch prerezal ocny a to mame 7mesiacov... To je uz 3zub...Teraz sa nam prerezavaju hned 3 a 2den place, natierkame calgelom, dobre treba pritlačiť.. Urobit tlak aby sa prerezali... Mali to zboznuje, aj to boli aj mu to dobre uribi a potom zas stura prst aby si on pritlacil.. Tak mu treva ulavit, noooo hlavne pevne nervy. Vela troezlivosti, biely jogurt chladeny pomaha na tie bokave ďasná.
@anuskaa http://www.sperkyjantar.sk/www-sperkyjantar-sk/...
ale videla som uz aj v DM medzi detskymi vecami.
chamomillu nasadit, gely moc nezaberaju... 😉