Ako mám malej pomôcť pri prerezávaní zúbkov?

carrie4
9. jan 2011

Maminky ako ste vy riešili prerezávanie zúbkov? Od nového roka máme prvé dva zúbky a malá je stále nepokojná, mrnčí celý deň, plače, čo doteraz sme vôbec nevedeli čo je u nej plač. V noci sa budí s veľkým plačom. Ako jej pomôcť? Nehorúčkujeme, len soplíkujeme

bambi2
9. jan 2011

chamomillu nasadit, gely moc nezaberaju... 😉

dzeni
9. jan 2011

mali sme presne ten isty problem. v lekarni je mnozstvo gelov na zubky. potreli sme jasienko a bolo dobre.

egyptanka
9. jan 2011

ja som dala ked bolo zle aj Nurofen na noc, ved aj nas ked bolia zuby alebo hlava tak sa netrapime a ulavime si. A este nam pomohlo masirovanie dasien, mala bude isto protestovat, ale umy si ruky, daj si na prst gel na zubky (Calgel) a potieraj a vyvin aj nejaky tlak tak pomozes zubkom sa lahsie prerezat. Nepodavaj prilis teple jedla a napoje. Malej som davala studeny jogurt ten zjedla.

renette
9. jan 2011

Aj ja mam dobre skusenosti s Calgelom. Davam aj Nurofen, ale len ked sa neda nijak utisit. V DM dostat take "predchodkyne" zubnych kefiek, to je dobre na masirovanie aj cistenie zaroven a babatko si to moze samo drzat v rucicke a obhryzat. Pripadne este jantarovu retiazku. Ja som zohnala len naramok a bojim sa mu to nechavat na noc, ale davam mu to cez den obhryzat. Jantar je skaenela zivica, ktora uvolnuje latky tlmiace bolest. Vela mamiciek tu ma s tym dobre skusenosti.

zuzanka.h
9. jan 2011

nám veľmi pomohol Jakoubek taká prírodná vodička myslím, že z levandule.... potierali sme mu ďasienka

lussy666
9. jan 2011

@renette, mozno sa mylim, ale mam pocit, ze ta jantarova retiazka by sa nemala hryzt, ale zavesit na krk...tie latky na tlmenie bolesti sa vylucuju pri telesnej teplote, nie, pri hryzeni 😅

beruska.zuzanka
9. jan 2011

chamomilla vulgaris 15ch, alebo čípky Viburcol 😉

andrea487
9. jan 2011

naša ked sli tie prvé zubky okolo3-4mes.tak vtedy sme dávali géliky,lebo hryzátka moc nechcela,ale uz pri dalších zúbkoch okolo 9mes. cez den sme točili hryzátka v mrazáku,a v noci po prebudení cicík,a malá sa upokojila,a spinkala,máme preventívne nurofen sirup,ale použili sme ho len raz pri horúčke,lebo načo budeš sirupcekovat,ci dávat čípok ked sú iné metódy...a hlavne aknemá teploty 🙂

bobocka
9. jan 2011

my vobec nepouzivame geliky a ani nebudeme.miskovi uplne najlepsie zaberu homeopatika chamomilla vulgaris 15ch.uzasna vec,rychlo zaberie-homeopatia je skvela 😉

ivett1
10. jan 2011

nam zaberali na podrazdene dasienka geliky ...a neskor schladené hryzatka ...a ked bolo velmi zle (horucky ...nespali sme...), tak aj nieco proti bolesti (u dcerky panadol a synceka nurofen) a pravdaze hlavne pevne nervy...drzim palce 🙂

bihan
10. jan 2011

Jantáre na krk (nie na žutie 😀) a rozpustená chamomilla vulgaris (mne doktor odporučil riedenie 9ch).

alexandrah
10. jan 2011

ahoj, my davame tiez chamomylu, ale moc nezabera, + cipky viburcol, + gelik - cal gel - ten zabera najviac, + masirovanie dasien kefkou, a ked su najväcsie bolesti, alebo horucka, tak nurofen ...

jankaku
10. jan 2011

Dentinox gel

janka2110
10. jan 2011

Juj dobra otazka.
Nas tiez prave trapia zubky.
Horne stolicky...
A nezabera gel,ani chamomilla...
A davame aj sirup proti bolesti pred spanim,lebo
dcerka sa stale budi a place..A kuse si prsty.
@renette ten nahrdelnik sa nedava kusat.
Nosi sa na krku a nema sa davat dole 🙂
A mame aj ten,ale ziadne zlepsenie nevidim... 😨
Takze u nas naozaj plati len:
Treba vydrzat ☹

lloret
24. jan 2011

Ahojte,pridavam sa:treba vydrzat./nas ma 6 mes./ My placeme a placeme uz 2 dni v kuse,v noci mal malinky aj horucku. ☹ Geliky nam akosi nepomohli.Je to strasne,ked male dieta sa tak trapi,ale aj my s manzelom sme uz "grogy".Ale ako tu citam,tak este vyskusame tie homeopatika,snad zabera,nech sa netrapime.
Ako dlho trva,kym sa prederie zubok na svet?zhruba cca,je to individualne ?

ikke
24. jan 2011

dentinox ( u nas je to tinktura/kvapky na potieranie dasien), ked toho uz bude moc, podla sestricky v poradni mam dat paracetamolovy cipok. zatial (klopklopklop) stacil ten dentinox 🙂

alan1
16. feb 2012

Čaute kočky, mám prosbičku, máte niekto skúsenosti s dlhodobím používaním Fenistilu kvapky? Máme
9 mesiacov a zúbky nie a nie von.... ☹ malá nespí už takmer vôbec, strašne ju bolia ďasná, Dr. nám povedala že nám pôjdu zúbky naraz aj spodné aj vrchné 😢 dala nám Fenistil Kvapky, 3 x 8 kv. Malá prespí po jeho užití aj celú noc, len sa bojím aby jej pri dlhodobom používaní neuškodil. Prosím kto máte skúsenosť o radu. Vopred moc ďakujeme!!!!

dankadina
16. feb 2012

neviem čo to máte za dr, fenistil je antihistaminikum na odpuchnutie slizníc, spanie je vedlajší účinok, určite sa nemá dávaťaby dieťa spalo.

katmaaaj
10. feb 2014

Ahojte maminky 🙂 chcela by som sa Vás opýtať a zároveň poradiť.Môj synček mal teraz 11-mesiacov a má 10-zubkov,dnes sa nám podarilo pozrieť sa mu do úst a ďasná má úplne navrete až modré a doktorka povedala že mu pôjde aj 6 zubkov naraz.Horúčky,hnačky zacervenane líca...má niektorá z vás podobne skúseností?

anuskaa
11. nov 2020

@renette ten jantar ako vyzera.... Kde to kupit?

anuskaa
11. nov 2020

@katmaaaj nam tak 1x zub bol modry.. Sa nam po 4dnoch prerezal ocny a to mame 7mesiacov... To je uz 3zub...Teraz sa nam prerezavaju hned 3 a 2den place, natierkame calgelom, dobre treba pritlačiť.. Urobit tlak aby sa prerezali... Mali to zboznuje, aj to boli aj mu to dobre uribi a potom zas stura prst aby si on pritlacil.. Tak mu treva ulavit, noooo hlavne pevne nervy. Vela troezlivosti, biely jogurt chladeny pomaha na tie bokave ďasná.

renette
11. nov 2020

@anuskaa http://www.sperkyjantar.sk/www-sperkyjantar-sk/...
ale videla som uz aj v DM medzi detskymi vecami.