Maminky, ako ste dostali tvrdohlavú dcéru k zubárovi? Bude mať 4 roky, už sme u zubára boli, ale neúspešne, ani neotvorila pusu. Zavesila sa na mňa a nebola šanca. A to ešte zubára osobne pozná a nehanbí sa ho (lebo v poslednej dobe sa dosť hanbí dospelákov). Myslím, že má kaz a chcem aby to čo najskôr videl zubár. Skúšala som kadečo, pesničky, videá zubožrútov, fotky rozožratých zubov..Je dosť tvrdohlavá, a keď si niečo vezme do hlavy, pokiaľ sama nezmení názor, môžem sa aj roztrhať, neurobí to. A navyše, je na seba strašne precitlivelá, stačí malinká odrenina a reve akoby ju z kože drali, tak si neviem predstaviť, že by jej zubár išiel vŕtať zub. čo zafungovalo u vás? Poprosím konkrétne tipy/skúsenosti, nie všeobecné rady. ďakujem!!!
@ajnka ahoj. Ja mam 4 rocneho a tiez sa bal ist. Bola som ale raz s nim ze sa idem iba objednat a medzi dverami som zubarovi povedala ze maly mi hovoril ze ho bolia zubky. A on mu pozrel do pusy medzi dverami a nie na kresle. Tak rychlo sa to zomlelo ze maly ani netihol zareagovat. Nastastie sme kaz nemali tak mu nevrtal.
Tolko moja skusenost. Mozno nepomoze ale za pokus to stoji. 😉
@ajnka Moja skusenost nevzdavaj to. Moja je tiez tvrdohlava no ja som predsa len mudrejsia. Dohodla som sa so zubarom a chodila som tam s nou ako na klavir. Na treti krat otvorila usta dovtedy sedela na mne a kukala co mi robil pan doktor. Na stvrty krat zuby opravil a teraz ideme znovu a uz sa tam tesi. Podotykam ze ja som zvolila taktiku ze chodit k zubarovi je nieco super specialne a predmalou som sa vzdy tesila. Dokonca si vybrala v draciku plastelinu takeho zubara a opravovala a vrtala. Takze trprzlivost nevzdat to a urobit so zubara a s nej dvoch kamosou. Ona si s mojim uz tyka🙂)
Ja davam za statocnost nieco co chce.ale nie za PP.
Juuuj,ak je až tak tvrdohlava tak neviem či niečo pomôže ... bola som vraj taká istá,mala som jednoducho svoj rozum,svoju hlavu a hotovo ... nepomohlo nič,nikto ani riekanky ani obrázky nič,musí chcieť sama ... dodnes som tvrdohlava zostalo mi to 😁😁😁 no dokážem to ovládať už 😉😉😉
@natikasim
Prave taketo nieco ma napadlo, dnes sme boli aj s babkou u zubara, ale ani na chodbe sa k nemu nechcela priblizit (nie kvoli tomu, ze zubar, ale ze to bol dospely chlap a tych sa teraz velmi hanbi), za par tyzdnov ideme zas, tak ju budem bravat so sebou a raz snad povoli. Vraj tento novy zubar to vie s detmi..
@ajnka Skús pozreť teraz spustili novinku BRIX3000 (www.brix3000.sk) ja som bol s tým ošetrený a spokojný som 🙂
Naša to isté,tiež bude mať 4 r ale máme známu zubárku a cez víkend sme boli s manzelom pri nej a malá celý čas asistovala..dostala ružové rukavice a podávala nástroje. Pozerala čo robí tatovi teta zubárka..tak dúfam,že najbližšia preventívka prebehne bez revu..a to s ňou chodíme od 1 r každých 6 mesiacov
Podplať ju niečim čo má rada. Napr. hračkou alebo jej sľúb výlet alebo niečo také. Na moju to vždy fungovalo 😉
Prípadne jej pri vyšetrení drž aj ruku a opakuj, že si pri nej a že to bude dobré 🙂
@ajnka nevuem teda ako ti prebiehavu vas. Ale u bas bolo ze mi sedela dcera na kolenach a najorv chcel akoze pozruet mne a potom jej okrem tiho si mohla svoje zubjy vidiet na obrazivje a jedze mane zubarku tak mala ruzivu rusku aj rukavice a dala ich aj dcere domov ba hranie...my sme boli 1x jed mala tri rojy