Ako dlho trvali príznaky u vašich detí pri prerezávaní zúbkov?

monikaaa135
26. máj 2014

Moja malá má 8m. Prvé spodné jednotky sa nám prerezali v piatom mesiaci. Horúčky, mrzutosť, uslintanosť a pod. Od vtedy sme mali ešte 2x horúčku do 38,3°C. Už sme si mysleli že sa prerežú ďalšie, ale stále nič. Odvtedy horúčky síce nemáme, ale malá v noci sa neustále budí s plačom aj 15x (pomôže na ukľudnenie iba kojenie), mrzutosť, poruchy spánku nielen v noci ale aj cez deň, a najnovšie už týždeň máme soplíky. A ďasienka? Ako horská dráha- hrboľaté hore aj dole. Môžu sa jej prerezávať viacero zúbkov naraz? Ako u vás tieto príznaky dlho trvali? Mal niekto z vás namiesto hnačiek naopak zápchy? ĎAKUJEM za odpovede. 🙂

pod
26. máj 2014

Ahoj Monika, naša malinká má 7a 1/2. Keď mala 5 mesiacov, tak sa jej prerezali spodné 2 zubky, bolo to bez teploty, trošku bola mrzutá...nič výnimočné. Pred týždnom mala 2 dni teplotu, tak do 38, redšiu stolicu. V noci to bolo kruté, stále na rukách ako opica, ale vyšli nám ďalšie 2. Na prekvapenie pravá dvojka, a ľavá jednotka. Spánok mala slabý, prerušovaný, ale keď sme jej dali homeopatikum, tak ju to ukludnilo a spala aj hodinu v kuse. ˇKeď sa prerezali, bolo po všetkom, opať je z nej šibal. Ozaj a slabšie jedla, je to jasné, keď mala teploty, dali sme viac tekutín, vodičky , aj mliečka.

ushuaia
26. máj 2014

@monikaaa135 ahoj nasa mala pomaly 8 mes. a ani jeden zubok zatial...ako hovoris dasienka ako horska draha, hrbolate, mrzuta, teraz badam ze ani jest jej velmi nechuti...caste stolice, zacina mt cervenu prdel - aj ked mastime poctivo, nastastie bez teplot-zatial, a aj spi este vcelku dobre...ako to ja vidim u nas asi pojdu rad za radom, vyjde 1-vy a mozno s nim aj viacero naraz... 🙂 nuz tak uvidime...drzim vam palce... 🙂

martinkapi
27. máj 2014

@monikaaa135 Ahoj,u nas tak isto,bolest,mrzutost a občasne hnačky už trvaju 3 tyždne,sice od včera sa mi javi pokojnejši ale začal viac slintat a od všera sopliky ,tiež mame horši spanok ,a homeopatika sa mi zda prestavaju učinkovat,hmmm už to trva ale dlho a stale žiadny zubok na obzore

ichbinich
27. máj 2014

Ako dlho? U syna od asi 6 mesiacov, prvy zub vysiel v 11 (!!!) a potom sme si vsetci odtrpeli kazdy jeden zub, kym nemal vonku vsetkych 20.
U dcery nie az tak strasne ano u syna, uz ma 8 zubov, slinta ako bernardin, vsetko hryzie, zle spi uz davnejsie, mrzuta je tiez, dasna navrete... a dalsie zuby nikde... Ma teraz 14 mesiacov. Vravim si, ze "uz iba" 12 zubov a bude to za nami 😉 😀

pe
27. máj 2014

u nas to bolo vacsinou take 2-tyzdnove rozpatie, plus-minus par dni, najprv teploty a nervozita - to kym idu zubky dasnom, este ich vobec nevidno, velmi to vtedy svrbi, vsetko hryzu, nechcu jest, davala som vtedy nurofen od teploty a tym sa im ulavilo, potom prislo take mrzute obdobie - dcerka mala hnacky, syn skor zapchy, nechutilo im este riadne jest, a potom ked sa zubky prerezavaju, to ich hneva, svrbi, furt im tam ide jazyk, ze co to je nove v ustach, mojim detom isli vzdy viacere zuby naraz, vsak nech je sranda a nech to riadne boli 🙂 no uzili sme si veru, ale ked uz ich zacne byt vidno, je to trochu lepsie, uz to tak neboli, len hneva 🙂 je to boj !