Ahojte, syncek ma 8 mes., prvy dolny zub uz ma asi 2 tyzdne vonku - ani som nevedela podstate kedy co...a teraz hroza - ziadny spanok ani neriesim, ale trapia ma teploty - dva dni nad 38, striedam nurofen - paralen...ale neskutocne uboleny, uplakany...ako dlho to potrva, ake mate skusenosti?
Teploty pri zubkoch by nemali byt az take vysoke, to mi hovorila Dr ked mala nasa prva take horucky a myslela som si, ze zo zubkov, nakoniec to ale bola choroba...preto by som asi pri pretrvavajucej takto vysokej teplote asi uz radsej isla k lekarke. dcerka nemala ziadne ine priznaky, okrem naruseneho spanku a horucky a nakoniec mala zapal stredneho uska.........ale nechcem strasit, no radsej ist sto razy k Dr ako cosi zanedbat
my sme vzdy mali teplotu do tych 38,5- max.38,7 stupnov, cca 2 dni, ak by aj zajtra trvala tak sa porad s dr.
z prerezavania zubkov teploty nie su,hned zajtra by som šla k lekarke
mne lekárka vravela že teplota nemá nič spoločne s prerezavanim zubov že to si len ženy tak zaužívali
ahoj..moja lekárka je taktiež toho názoru, že teploty by pri zúbkoch nemali byť a už vôbec nie nad 38 stupňov...počas prerezávania zúbkov môže byť detský organizmus oslabený a tým pádom náchylnejší nato, aby chytil nejakú virózu a z toho sú potom tie teploty, takže je dosť možné, že sa to ešte len prejaví..
naša lekárka mi raz povedala, keď som s malou šla k nej, lebo mala teploty okolo 38 a zrovna sa jej aj zuby prerezávali, myslela som si, že je chorá...Ale lekárka jej našla len prekrvené hrdielko, nič nám ani nedala a povedala mi, keď som sa jej pýtala, či to má zo zubov, že môže to byť aj z toho..že malé deti majú normálne pri prerezávaní teploty aj 3 dni...
@jespera aj nám lekár vždy tvrdil, že pri zúbkoch nemá čo byť teplota. ale zaujímavé je, že dcérka mala pri každom zube teplotu okolo 38,5 vždy presne 3 dni a potom sa prerezal zub 😉
bolo to tak pri všetkých zuboch, takže ja si myslím , že to má spolu súvis.... a to do 2,5 roka nebola nikdy chorá a ochorela až keď všetky zuby už boli vonku 😉
ale pre vlastnú spokojnosť by som k dr. zašla, aspoň ja som to tak urobila pri prvých dvoch zuboch...potom som už vedela čo znamená horúčka 😉
@jespera - chodte k lekarovi a zistite, co malemu je, liekmi ho len utlmis, ta teplota nie je zo zubkov. Ano suvisi to - ale zo znizenou umunitou,, mrzutostou, horsim spanim - tam dieta lahko podlahne virusu v takom stave... ale stale je to virus ci choroba, co riesis...nie zuby...
Teplota nie je od prerezavania zubkov...takze treba riesit pricinu teploty...nasa dcera ma uplny mliecny chrup a ani pri jednom zube nemala teploty...nevedela som ,ani kedy jej zuby vysli, teda to ani nemam poznamenane v jej denniku, lebo sme si vzdy vsimli, ked uz boli celkom von, a aj to uz pomerne asi dlhu dobu....moje zuby tiez vysli vsetky bez teplot, mama nevedela kedy a ako....
My sme mali pri prvom zube asi 5 dni