Ako dlho ešte budú trvať tie najhoršie dni pri zúbkoch?

monikabotosova
30. máj 2024

Ahojte maminy, ja viem, že každá druhá téma sú kedy už vyjdú zuby von 😁 rada potom tému vymažem.. malý mal cez víkend v nedeľu a v pondelok horúčky, 38-39,celý deň buď plakal alebo spal, noci katastrofa.. v utorok sme išli k doktorke, crp, moč, všetko pozrela, zdravý je. Pripísali sme zubkom.. v podstate od utorka mu nič ani nie je, len stále plače. Plače a plače 😓 má hryzatka, geliky.. snažím sa už Panadol dať len na noc, aby spal aspoň trošku lepšie, ale cez deň chudáčik len fňuka a plače. Už mi to robí aj v kočíku vonku, hoci doteraz aspoň tam bol kľud 🙂 čítala som, že tie najhoršie dní prerezavania zúbkov majú trvať len 1-2 dni, a my sme už takto štvrtý deň.. už neviem ako mu pomôcť, doktorka hovorila nech mu uľavim od bolesti panadolom, nech ho netrápim.. kľudne 3-4 x denne keď treba. To je ok, ja mu dám keď je treba, len ma zaujíma, že tieto ,,najhoršie" dni, dokedy ešte? Ako to vidíte s tými zúbkami? Mimochodom tie spodné ma takto už vyše mesiaca. Nie a nie vykuknúť 🙂 synček má 5 mesiacov. Ďakujem 🙂

svetlonos
30. máj 2024

Spodným davam max 3 dní. Vrchné- nás maly také isté od Vianoc- vysli pred mesiacom až.
Daj mu nirmalne cez den liek, nema to zmysel trápiť ho. Uvidíš ako sa vám obom uľaví 🙂
Pri prvom som tiežchcela bez nurofenu ale plakal celý deň a večer až o polnoci zaspal - s liekom. Teraz druhemu aktuálne to isté a tie 2 dní prerokovania sú minimum. Inak aj 5-6 pokial vyjde aj kúsok viac cez dasno.
Teraz aktuálne sa mu 3 dní prerezaval dole v predu a ďalšie 2 mrnkal tiež. Ked bolo zle dala som nurofen a bolo dobre.
Viem, že mnohé mamy chcú silou mocou bez liekov ale ja to vidím inak. Už teraz pri druhom.
Držím palce nech čoskoro vyrastú 😀

hederamonstera
30. máj 2024

U nas tie najhorsie dni boli od 1 po 3-4 dni

monikabotosova
autor
30. máj 2024

@svetlonos no a mne sa zdá že už mesiac sú takto 😃 tu som kamarátke posielala koncom apríla inú fotku, a príde mi to také isté 😂

monikabotosova
autor
30. máj 2024

@svetlonos inak toto mi hovorila aj doktorka, že mnoho ľudí to odcudzuje, dávať lieky len za bolesť zúbkov, ale že to jeho telo viac trpí bolesťou, ako keby som mu mala pár dní dávať nurofen.. tak ma podporila, nech sa nebojím, keď treba, tak treba, od toho tie lieky sú aby pomohli..

hederamonstera
30. máj 2024

Mne sa to moc nezda na zuby, takto to vyzeralo pred prerezavanim

hederamonstera
30. máj 2024
kati301
30. máj 2024

@monikabotosova nechcem ta strašiť ale od prerezania máte ešte veeelmi ďaleko 😂🙈
Prerezanie je že tie kopce zubov sú fakt už akoby išli explodovať a pod ďasnom už aj vidíš zúbok, vtedy je to skutočne prerezávanie..

Inak čo sa týka camilie mojej malej to dosť pomohlo teraz s ocakmi, teda aspoň ja som mala ten pocit, že to lepšie zvladala 🙂

monikabotosova
autor
31. máj 2024

@kati301 akoze mne to nevadí, keď ešte nevyjdú, len mňa zaujímalo, že koľko môžu trvať tie najhoršie dni, aby som mu nedávala potom Panadol/nurofen 4 týždne alebo aj viac 😃

monikabotosova
autor
31. máj 2024

Camiliu sme tiež skúšali, ale to bolo vyhadzovanie peňazí do vzduchu, potom som si prečítala, čo to homeopatikum je 🤦‍♀️ fakt nie som fanúšik.. 😃

dominikamacakova
31. máj 2024

Najhoršie dni u nás trvali cca 3 roky kým nevyšli všetky zuby 😀

monikabotosova
autor
31. máj 2024

@dominikamacakova ďakujem za podporu 😂😂😂😂 oceňujem úprimnosť 😃😂 akoze jemu zuby už idú dlho, trošku ufňukany je stále odkedy sa narodil, ale fakt tieto štyri dni len plače a fňuka, nechce sa hrať, nechce jesť, nechce nič. Musím povedať že mi proste chýba môj usmiaty chlapček 😓 dávam mu Panadol ráno, na večer nurofen ale akoze dokedy, ja nechcem doňho pchať lieky furt :/ dneska už máme piaty deň, hrôza.. to je to že už aj ja som úplne na prášky, že furt je len umrnčany, potom si to každý zlízne, že mama je nervózna 😵

dominikamacakova
31. máj 2024

@monikabotosova ja som raz takto skončila aj na pohotovosti lebo malá vkuse revala a ja som nevedela čo jej je. Poslali nás domov s gélom na ďasná 🙈 Moja mladšia to strašne prežívala. Ja som sa ozaj vyspala prvý krát celú asi mesiac dozadu keď jej vyšiel posledný kúsok posledného zuba. Inak a neboli ste na očkovaní?

monikabotosova
autor
31. máj 2024

@dominikamacakova ale áno, boli, minulú stredu. Problémy sú od nedele..

dominikamacakova
31. máj 2024

@monikabotosova tak potom je to z očkovania. Nepovedala vám doktorka?

monikabotosova
autor
31. máj 2024

@dominikamacakova nie vôbec, lebo ja som jej aj hovorila že: " neviem či to môže byť z očkovania, taká oneskorená reakcia.. " ale nepovedala mi na to nič 😃

Lebo ona mi vzdy hovorila že len 48h po očkovaní mu môže byť "zle" .. a dokedy toto môže trvať? 🫠

tanchen
31. máj 2024

@monikabotosova moja bola takto uplakaná asi od 2 mesiacov, slintala, žula, hrýzla všetko a doteraz nemá ani 1 zub a to bude mat coskoro uz 11 mesiacov. Ale asi pre mesiacom-dvoma sa to upokojilo. Kde sú tie zuby, netuším, záhada

tanchen
31. máj 2024

Dávala som jej nurofen aj na noc aj cez deň, čo tak chúďa plakala od bolesti. Gél, to vôbec nezaberalo

monikabotosova
autor
1. jún 2024

Tak hlásim, že dnes už je malý bez panadolu s úplne v pohode náladou, takže to trvalo 5 dní, a naozaj neviem, či zuby, či očkovanie 🤷‍♀️ ale hlavne že už je to znovu môj zlatý chlapček ❤️ klop klop ...

viktoriacavnicka
4. jún 2024

5 dní? To považuj za výhru. Môj malý sa vykrúca, žužle si prsty, búcha rukami po hlave, plače väčšinu dňa a častokrát má totálne záchvaty plaču už vyše mesiaca. Mal 3 mesiace aj pár dní keď sa začal vykrúcať reku chce sa prehodiť na bruško, no to som bola dosť na omyle, 23.ho mal 4 mesiace, zuby stále nie sú len stupňujúca sa bolesť, ktorú neutíši ani panadol, mastičky, camilia už vôbec. Najhoršie na tom je, že z tej bolesti si trieska po hlave a nemôžem sa od neho ani len pohnúť, stále mu musím buď ruky držať, alebo ho na ruky brať a prechádzať sa s ním. Ja už len dúfam, že ďalšie zúbky nebudú až takéto drastické, lebo ma picne...

monikabotosova
autor
4. jún 2024

@viktoriacavnicka ach bože.. no ako to že žužle všetko a naozaj vkuse musí mať niečo v ústach... To mi až tak nevadí.. ale ten plač.. to je niečo čo nedokážem vydržať... Preto keď reve od rána do rána tak ja som zúfalá.. jediný, zatiaľ najlepší gél bol kamistad HA, mali sme všeličo požičané aj od kamošky, máme aj dentinox, ale kamistad HA bol kus lepší.. camilia tiež nič. Panadol áno, ale keď ho to naozaj veľmi bolí tak už musím siahnuť po nurofene 😓 zhodou okolností som dnes znovu vytiahla Panadol, lebo hrozny rev spustil na večer, a naozaj nemal dôvod.. tiež som sa dnes pristihla pri myšlienke, že, dočerta, to kým nevyjdú všetky zuby tak toto bude? 😵 Žiadna pauza, nič?

monikabotosova
autor
5. jún 2024

Hlásim sa späť v plnej sile 😂😂😂 od rána zase plačlivé stavy, takže štyri dni bol kľud 😂 materská na porazenie 🫠 zaujíma ma, ako dlho môžme takto fungovať, aby som mu tym panadolom neublížila. Inak, stretol sa niekto s tým, že by po hryzadle bolo horšie? Už nemám chuť mu akékoľvek hryzatko dávať, lebo kým nedá niečo do úst tak je ako tak kľudny, nervavy ale aspoň neplače, ale v momente keď sa mu nejaké hryzatko alebo hocičo okrem prstu dostane do úst, zachvilku strašný rev... A potom reve až kým znovu nejde spať..

viktoriacavnicka
7. jún 2024

@monikabotosova môj odmieta hrýzť, všetko len cmúľa, najradšej strieda svoje prsty a naveľa prijme cumeľ. Keby len plakal, to ešte prežijem ale u nás je najhoršie, že sa ustavične búcha po hlave, keď má bolesti - čo má väčšinu dňa. V noci našťastie spí, ale zvykne ma prebudiť ako si ešte aj zo spánku trieska. Určite ho to svrbí/dráždi ale toto je skutočne zaujímavo prejavovaná nepohoda

monikabotosova
autor
7. jún 2024

@viktoriacavnicka uff, ach bože 😓😓😓 ja si tak vravím, čo tie detičky musia prežívať, že až toto.. môj mal také noci, že si trieskal hlavu o postieľku, ale trvalo to len 2-3 noci, potom s tým prestal, či to malo nejaký súvis so zubami, neviem. Prajem pevné nervy ❤️🩵

monikabotosova
autor
4. aug 2024

Dobrý deň, znovu obnovim tému, KONEČNE nám po 4,5 mesiacoch začal vykúkať zúbok. No už týždeň to má také isté, len taký rožtek je vonku 🙄 to akože koľko to trvá, kým vyjde? 😥 Na internete som čítala, že okolo 8 dní a tento nič. Nechápem. Tomuto môjmu synčekovi veľmi pomaly rastu zúbky 🙂 noci aj dní máme naďalej katastrofálne, tak som si myslela, že po prvých dvoch si už oddýchnem, ale asi nie 😃