Ako čistiť zúbky ročnému synčekovi?

3. nov 2022

Ahojte prosím poraďte mi, ako ma to, lebo zatiaľ mu to nič nehovorí.. Každé ráno keď vstane, vypije mlieko, a nie hneď ale až o pár minút ho beriem do kúpeľne kde mu 1 zväzkovou kefkou sa snažím aspoň trochu zuby vyčistit, a vecer detto pred kúpaním.. Ma štyri hore a štyri dole, ale nedá si ich vyčistiť nijak, ako ho mam motivovať alebo co mam urobiť aby si na to navykol?

rachelkk
3. nov 2022

Telefón do ruky , rozprávku, pesničky a pekne umyjes .

kappikk
3. nov 2022

Ahoj, u nas bol tiez boj s umyvanim ked isli zubky von pretoze ho to bolelo. Ale kedze som chcela aby mal zubky vzdy ciste, hlavne na noc , tak som pustila pesnicku aj som mu ju ukazovala na mobile a vzdy si nechal zubky umyt. Dnes ma 20mesiacov a zubky umyvame 2x denne bez pesniciek bez vsetkeho a robi to rad aj sam a potom docistujem ja. 🙂
Nechcela som mu to robievat nasilu a znechutovat mu to, tak som sla na to touto cestou a dnes naozaj fungujeme uzasne.

dagmarovita
3. nov 2022

@rachelkk telefón?

a_andrejka4
3. nov 2022

V zivote som neumyvala dietatu zuby s telefonom je to nejaky zlotvyk, je uplne normalne ze nebude spolupracovat podla nasich predstav, staci skusat nejake finty, dat mu druhu kefku do ruky nech skuša, umyvat si s nim zubky spolocne, alebo ak je doma partner nech on umyva sebe maly uvidi ako to robi a necha si vycistit svoje, proste hocico, musi sa naučit že umyvanie zubkov je rutina, zo zaciatku to nebude spolupraca, obdobie kedy zubky rastu je pre nich fakt citlive a bolestive, vo vyssom veku som uz zacala aj kefku obtierat o detsku pastu a odvtedy je unyvanie radost, ja by som sa telefonu urcite vyhybala
Ps: hlavne nekricat a mat trpezlivost, pekne vysvetlit, že sa to musi, kazdy si umyva atd. 🙂

rachelkk
4. nov 2022

@dagmarovita áno môžeš.

basska_b
4. nov 2022

Musis nasilu... vcera sme boli s kamoskou, co ma 5rocnu dcerku s Aspergerovym syndromom, t.j. ona nerobi nic, co jej samej nedava nejaky vnutorny zmysel. Tej ked pozriem do ustociek, az sa zhrozim. Vsetky zubky pokazene... u zubara nechali aj gate... aj co chodim k zubarovi, specializuju sa na deti a hovorili, ze 17rocny autista , 10 extrakcii, 15 kazov... museli ho uspat a dve zubarky sa striedali pri nom... to su take horory, ale mna to strasne motivuje proste niektore veci presadit aj napriek odporu. Liek sa zobrat musi. Zuby sa umyt musia. Neumyvaj to moc dlho, ale tolko co staci... napr. ked sa vo vani hra s naberackami, lodickami... vtedy ja umyjem dokladne

a_andrejka4
4. nov 2022

@basska_b presne, radasej trocha revu pri umyvani, ako potom u zubara v kresle s traumou👌🏻

autor
4. nov 2022

Ďakujem, a vy co spomínate ze čistite zuby na večer pred spaním, to ako robíte? Lebo ja ho okupem, v izbičke oblečiem pyžamo, položím do postieľky, dam fľašu, on leží a pije, a často sa stane ze po nej hneď zaspí.. To ho mam brat do kúpeľne ešte a tam posuchať zuby ci? Táto logistika ma zaujíma, ze ako to robiť vecer

majlo1234
4. nov 2022

Ja uz v pyzame beriem kefku, a polozim ho do postele, a tam sa mu snazim umyvat, niekedy sa podsri viac, niekedy nenej. A potom idem uspavat

kappikk
7. nov 2022

My sme vzdy po mlieku umyvali. Pred to nema skoro ziadny vyznam za mna 🤷🏻‍♀️
a uz ked sa aj stane ze zaspi tak potom umyt rano. My umyvame na obedny spanok a na vecer. Ale mliecko uz nepije takze sa napapa a ideme sa vzdy obriadit. Uz mame vytvoreny rezim takze ho sam dobre pozna. Kym ho obliekam do pyzama tak on si zatial zubky sucha sam a potom ja docistim. Skuste si najst nejaky rezim hlavne ho to ucit aby to bral ako samozrejmu vec, ktora musi robit kazdy den.