Ako a čím umývate prvé zúbky?

tehotna40
18. aug 2021

Ahojte, mala ma 8 mes a uz bude mat čoskoro zubky, tak som dnes rozmýšľala ze ako/čím umyvate tieto prvé zúbky? Pozerala som na nete a su tam aj tie silikónové, aj normálne kefky. Ale rada si nechám poradiť a prečítam si vaše skúsenosti.
Ďakujem

ivka27101
18. aug 2021

Kefka z curaprox detská a umývam iba čistou vodou do 2 rokov.

tara42
18. aug 2021

Rovnako ako @ivka27101, Curaprox detska len voda a pastu dam asi od roka a pol.

evaachesa
18. aug 2021

Prvé zúbky silikónovým náprstkom a na ožužlávanie mal syn takúto kefku s chráničom nech si ju nepichne do hrdla. Večer zuby čistíme po ležiačky jednozväzkovou Curaprox kefkou a ráno TePe kefkou. Od 1,5 roka dávam večer aj trochu Weleda zubnej pasty.

liduska12
18. aug 2021

Zubarka nam odporucila umyvat detom zuby jednozvazkovou kefkou, takze vsetci maju to, napr curaprox 1006. Kazdy zub osobitne tym prejdem. A pastu maju elmex detsku od 0-6rokov a vzdy vyplachnem poriadne pusu, hlavne najmladsiemu. Starsi uz vedia vypluvat 🙂

kristina2412
18. aug 2021

Kefkou Curaprox a zubným gélom Weleda.

lija22
18. aug 2021

uprimne som rada ked vobec dovoli mi ich umyt. pouzivame pastu, ktora sa nemusi, dokonca nema vyplachovat. maly tip. na yt su fajn pesnicky o cisteni zubkov, kedpustis v telke a strcis duetatu kefku bude sa mu toviac ratat. Moja na tom frci ako zhypnotizovana, okamzite sa driape po kefke 🙂

evica17
19. aug 2021

Mne este poradilo gazou alebo plienkou cistit tie prve zubky. Namcit a tym.ich suchat.