Deti si odmala umývajú zúbky, niektoré pasty však odmietajú. Akú pastu používate pre deti v predškolskom veku? Ďakujem.
@lilianka1313 elmex. Zo zaciatku mi ju odmietali a chceli ken tie tuti fruti ovocne, ale nepolavila som a zvykli si
Elmex
@lilianka1313 Urcite bez fluoridu a ostatnych chemickych svinstiev. My kupujeme v Profimede.
@evittam Profimed, to je nejaká špeciálna predajňa? A kde sa nachádza? Ďakujem.
Elmex
@lilianka1313 Jj,u nas je v Auparku.
urcite suhlasim ELMEX 😉
@lilianka1313 urcite suhlasim ELMEX 😉
mame elmex inu sme ani nemali.
Ahoj, práve ten fluorid je najdôležitejší, bez neho by ani pasta nemusela byt, len vyčistiť kefkou. Organické fluoridy sa lepsie dostanú do zúbkov, viem ze su v Elmexe, neviem ci aj v nejakej inej paste. My este používame aj Elmex gél 1x týždenne, malý má kaz na jednotke 😨
http://www.naturasiberica.sk/produkty/detail/de... dcera ma krasne biele zuby, a mne osobne z nej prestali krvacat dasna
Kozmetiku hodnotim vyborne , zlepsila sa nam sucha plet na normalnu priznu hebku a lesklu.
@maminecka2 Ahoj. Ten elmex gél používate na odporúčanie zubára? A koľko má tvoj rokov? My používame elmex pastu od 1.zúbka do 6rokov asi tak 1,5 roka, lebo malému začali žltnúť zúbky a odvtedy sa to nezhoršilo, ani nezlepšilo. Neviem, či mám vyskúšať aj gél...
pokiaľ dieťa nevie vypluť komplet cely objem zubnej pasty, mala by ta pasta byť bez fluoru. Fluor je velmi toxicky a neda sa z tela nijak dostať von ani eliminovať jeho reakcie v tele. Viem, v zubnej paste fluoru nie je vela, ale ked spočítaš, že tu zubnu pastu použije celu iba Tvoje dieťa a polovicu prehltne, tak to vela je.
Takže aj nam zubarka odporučila pýtať v profimede pastu bez fluoru a je to skôr taky bylinkovy gel na zuby, ked to dieťa prehltne, nič sa nedeje. Aj Weleda je taka podobna, bio-bylinkova. Naša zubarka vravi, že aj bez pasty sa daju zubky dobre umyť. Ide o to naučiť to aj dieťa a potom ten fluor bude vhod.
@bubula_007
aj nam zltli z elmexu, pozrite moj prispevok vyssie 🙂
@bubula_007 Ahoj, odporučila nám to pediatrička, zubár neriešil 😠 . A začali sme keď mal niečo vyše 3 rokov, len tak trošičku a pošúchať zúbky.
Fluorid vo veľkom množstve je toxický, preto sú pasty pre deti a ešte odstupňované podľa veku a dáva sa ho max. za hrášok. S tým, že to prehltnúť sa ráta. V mnohých vyspelých krajinách (žiaľ v mnohých smeroch vyspelejších ako sme my) fluoridujú aj vodu a vďaka tomu nemajú kazy. Existujú aj fluoridové tabletky, niekto ich odporúča, ale do toho by som už asi nešla.
@maminecka2 dakujem, tak to asi vyskusame. Kedže uz ma tiež vyše troch rokov a naučil sa vyplachovat si pusinku... nechcela by som riešiť zubára, kazy na mliečnych zubkoch. Asi rozumieš, ze? Tiež som počula o tých tabletkách, ale neviem... Aj tak je základ umývanie zúbkov, nepomôžu žiadne víly Zubničky.
@bubula_007 Veľmi Ti rozumiem, ja keď som našla ten kaz malému tak som si aj poplakala (a přitom tlaková blbost... 😨 ). Treba sa snažiť koľko sa dá, niečo je aj genetika, ale možno sa nám raz poďakujú. Alebo som naivná? 😵
@maminecka2 ja mam rovnaký názor... Je to to iste, ako ked v zime deti dobre oblecieme, aby neprechladli. Zúbky umývame, aj ked to boli neskutočné boje, kým si zvykol, aby sa nekazili. 🙂
weleda, ak chces taku prirodnu. Z tych klasickych elmex.