8-ročné dieťa nemá miesto pre trvalé zúbky

3. jan 2024

Prosím vás neriešil niekto takýto problém? Syn 8 rokov nemá vôbec miesto pre trvalé zúbky...mliečne dvojky vypadli a zúbky sa posunuli a teraz skoro vôbec nemá medzeru medzi jednotkou a trojkou tým pádom je problém s trvalou dvojkou. Zubár chce trhať mliečne trojky ale nechcem ho trápiť lebo tým pádom sa budú musieť ťahať neskôr trojky štvorky atď ☹ strojček bude určite ale nemáte skúsenosti niekto že aj keď zub nemá miesto vyrastie niekde?či už vpredu vzadu ...dúfala som že až keď bude mať trvalé všetky zubky potom sa bude strojček riešiť ☹ .

anjelicek26
3. jan 2024

Tak samozrejme tie trojky vytrhnut a potom sa uvidi... to, ze budu tahat stvorky nie je je vobec dane, nasim vypadli vzdy stvorky a az potom trojky... ked sa mu tie dvojky uplne stocia ci poskodia, o to narocnejsie bude to davat strojcekom do poriadku a o to viac utrpi optika, kedze strojcek mu daju tak najskor v 11-12 rokoch, ked to budu mat kde o trvale zuby uchytit - na to musia aj nejake vypadat, narast, aby to malo zmysel... pocuvala by som zubara a ked nemas doveru v tohoto, skus sa spytat este ineho.

zuzinka888
3. jan 2024

Nam odporucili vytrhnut- detom rastu nie len zubky ale aj sanka takze ten problem sa mize naoravit sam. My sne mali len strojcek na noc taky ten chranic ako maju sportovci. Zubky sa dorovnali a nebolo treba predavat oblicku kvoli strojceku🤣. Ver lekarom ak mas pochybnosti skocte k inemu zubarovi ktory robi aj strojceky a jeho nazor si vypocujte.

amelie2017
3. jan 2024

My ideme akurat tento mesiac s dcerou s tymto. Rastie jej jednotka, obrovska lopata 🙈 a takmer vedla trojky. Neviem, ci jej ju vytrhne alebo to necha tak- moj muz to tak mal, jemu nevytrhli, ale jemu trojky narastli uplne hore v dasne. Roky nosil strojcek a aj tak sa mu to vzdy posunulo hore.

snowflakenel
3. jan 2024

Mz sme tiez museli trhat. Pekne postupne kazde 2 tyzdne isiel vonku jeden zubok. Neboj sa, podvecer uz ani nevedel , ze sa trhal zub.
U nas bol problem mala sanka a vacsie zuby.

ibatanecnica
3. jan 2024

dcére tiež trhal zubár zuby a dal jej strojček nech sa sánka trošku roztiahne, pretože tie trvalé začali rásť krivé , nezmestili sa tam.

kittykat22
3. jan 2024

keby si si dala spravit RTG zubov syna tak by si videla, ze zuby su normalne vsetky zalozene a ako budu rast tak sa miesto spravi. Budu sa posuvat a uvidis ci bude potreba uprava neskor. Problem je, ze evolucne sa nam zmensuje brada a celust pretoze sme prestali hryzt tvrdu stravu. Vsetko krajame a coraz viac jedavame super makku az tekutu stravu. Tak sa neustale zvysuje percento populacie, ktore potrebuju strojcek.

https://stanfordpress.typepad.com/blog/2018/05/...