Ahojte, chcela by som sa spýtať na prvé zúbky, moja malá má 8,5 mesiaca a ešte ani jeden zúbok. Už vyše mesiaca je stále nespokojná a všetci nám vravia, že to kvôli zúbkom, ale jej sa vôbec netlačia ešte von. je to v poriadku? nemala by už mať nejaký?
Je to v poriadku, niektore deti maju zuby uz v 3mesiacoch, niektore az po roku.. Mojmu vysli naraz 3zuby v 11mesiacoch 🙂
Mojej svagrinej cerka mala zubok prvy ked mala rok. Mozno ju svrbia dasna zubkom trva kym sa vytlaci .skuste sa opytat doktorky. 🙂
Je individuálne kedy zúbky vykuknú...možem ti len povedať, že náš drobec bol nespokojný tri mesiace kým vykukol prvý (v8m)...najhoršie obdobie je keď zúbky "dorastajú do ďasien" to trvá dlho, samotné prerezávanie je oproti tomu nič...
potieraj dasna alpou,....
Skus sa popytyt Tvojich a manzelovych rodicov, ako to bolo c vami dvoma, kedy Vam isli zuby, casto to byva podobne. Aj mne vraj isli zuby neskoro a mojmu malemu vysiel prvy v 11. mesiach, ale dvojka, nie jednotka, potom v 13. tri naraz, potom dllllho nic a posledne stolicky sa nam prerezali teraz v novembri, ked mal 33 mesiacov...
Moj starši mal prvý zub v 1 roku - vrchnu jednotku 🙂 ma dnes 16 r a ešte ma mliečne 5ky tak ako ja 🙂 nezakorenili sa mu trvacne.... ma to po mne - ja mam 37 a mliečne zuby :🙂) ....mladši mal prvy zubok v 8 mesiacoch... určite je to individualne neboj 🙂
ano je to ok sestrin syncek mal prvy zubok tiez az okolo 9 mesiaca 🙂
Emma mala 10,5 mesiaca kým sa prerezal prvý zúbok 🙂
je to v poriadku, neboj, synovi vybehol v 12.mesiaci prvy a ja som mala 16 mesiacov 😀
jasné, moj priatel mal zub v 13. mesiacoch a moja mala mala prvy v 7.mesiacoch a teraz skoro 9mesacna ma len 2 zuby a nervna je vkuse, tak mozno sa tlacia naraz
Ano,je ro uplne v poriadku. Ja,sestra i moje deti sme mali prvy zub v rozpati 11-13mesiacov,my so sestrou a syn mame vsetly zuby,co mame mat a dcerke sa postupne tlacia.
mojej vysiel prvý zubok v 10.mesiacoch, a do 2 tyzdnov uz isiel hned aj druhý
Ahoj, urcite ano mne u obidvoch dcerkach vysiel 1 zubok ked mali jeden rok, uz som sa aj informovala u zubaroch ci je to normalne a povedali mi, ze nie vsetko ide podla kníh a aspon im dlhsie vydrzia :D
našej malej vyšiel prvý zúbok, keď mala 14.mesicov 🙂 ďalší až v 18.mesici 🙂 teraz máme 23.mesiacov a máme zatiaľ len 11.zúbkov 🙂
sestina dcérka je mladšia od našej a tá ma už všetky zúbky 🙂 u každého bábätka je to iné 🙂
neboj sa, oni nakoniec výndu, všetko chce čas 😉 aj ja som sa bála či je všetko ok, pýtala som sa nato aj doktora a ten sa ma len s úškrnom opýtal, či som už videla bábätko, ktorému nevyšli zúbky 😀
nasej malej vysiel prvy zub na konci deviateho mesiaca. 😉
Môj malý bude mať za 9dní 9 mesiacov a tiež ešte nemáme zúbky,ani mu nevidím ,že by sa mu ďasienka nalievali,ale slintá a hryze všetko asi od 4 mesiacov.Môjmu strednému synčekovi vyšiel,prvý zúbok okolo 8.mesiaca a už vtedy som sa nad tým pozastavovala,že ako neskoro,ale teraz sa nad tým vôbec neznervózňujem,ved oni vylezú 🙂 len to možno potom bude o niečo horšie keď polezú všetky naraz 🙂
synovi tiez vysiel prvy zub az koncom 9mesiaca, dlho sa mu zubok prerezaval, takze bol aj nepokojny. Ja osobne som tam tiez nic moc nevidela, ale na poradni mi vzdy doktorka referovala, ze ake to tam ma to dasienko navrete, ze sa mu uz tlaci zubok von, i ked ja som tam nejaky rozdiel nevidela az ked vykukol 😉
A dcerke prvy vysiel v 10mes a v priebehu toho tyzdna sa jej prerezali dalsie dva zuby 😀 To sme boli zrovna 2tyzdne v nemocnici kvoly chorobe a domov sme prisli s troma krasnymi zubkami 😀
Mojej malej vysiel prvy zub ked mala skoro 15 mes. a isli veeeelmi pomalicky asi v 3 rokoch mala konecne vsetky 😀 Ja som sa tiez velmi bala ze preco jej uz nejdu zuby ale zubar mi povedal ze "raz urcite pojdu ze nepozna dieta bez zubov a ze ked ich nebude mat ako 2r. tak aby som to riesila 🙂 takze este mate cas 😀 a hovori sa ze vraj cim neskôr tym krajsie..osobna skusenost 😀
Ahoj,mojmu syncekovi vysiel prvy zubok az ked mal 1rok,zubarka nam povedala ze zubky vychadzaju rôzne,takže si myslim že sa nemusite obavať.🙂
Joj nemusis sa bat, to je velmi individualne. Dcere sa prerezali prve zubky par dni pred 11.mes. a az teraz jej dorastaju posledne patky. Syn ma uz 11 zubkov, dcera v jeho veku mala 3 🙂 . Urcite sa dockas aj ty.
Urcite to nevadi a nepokojna moze byt, lebo zubky jej uz "rastu", hoci este nic nevidno nad dasnom. A potom mozu rast ako huby po dazdi 😉 Kamoskina dcera mala prvy zub az v 13mesiacoch a uplne ok.
mojej dcerke prve zubky narastli v 10 mesiacoch
Nemusí mať zúbky v tomto veku. Môj prostredný mal prvé zúbky tesne pred 1.rokom. Nepokojná môže byť aj nastupujúcej choroby.