7 ročný syn si nechce dať vytrhnúť zub

humajova85
31. jan 2021

Prosím syn 7r.si nechce dat vytrhnut zub.
Uz tam ma takmer vyrastený druhý,a ten mliečny mu drží akobý na kusku ďasna-taký šúlok ďasna.
Akoby na jednom mieste dva zuby.viem že som mu to mala asi uz davno vytrhnut.
Teraz si to nechce dat,ze ho to boli.čo chapem,skoro vzdy to bolí.
Uz som mu dnes povedala ze mu to aj na silu vytrhnem.
Poradite mi nieco?alebo nieco co by mu to stŕplo,aby ho to tolko nebolelo

nyphadora
31. jan 2021

@humajova85 chodte k zubarovi, vy sama nic netrhajte 🤦🏼‍♀️

denisa098
1. feb 2021

@humajova85 muž práve pred dvoma dňami vytrhol malej, lebo ju to bolelo, tak isto mala predný ako vaša, tak že ju steklil a rehotali sa veľmi a popri tom to blaznení že daj mi ten zúbok a jej s nim tak viac pohol až sa to napokon podarilo. Tiež nechcela, ale sme to nechceli s plačom. Druhá možnosť zubár

humajova85
autor
1. feb 2021

@denisa098 len neviem ci nas zubarka vezme
Uz som raz tak volala,lebo spodný ma zase tak ze uz mu rastie vzadu novy,ale este tam ma mliecny.a na to mi sestricka ze to nevadí.
Tak.neviem.co mi na toto povie.
Aspon keby to pozrela

lenka2710
1. feb 2021

@humajova85 muž bol práve asi 2 týždne dozadu s tým istým problémom, malej rastu nové zuby a mliečne sa ešte ani len nekyvu a tiež nám povedala, že to nieje problém, že ako bude rásť nový, že ten starý vytlačí von, ale zas sa bojím aby malej krivo nerastli zuby! Počkám mesiac mesiac a pol a pôjdem zasa, nech jej to kukne, ak sa nič nezmení

luccija
1. feb 2021

@humajova85 preco ho strasis, ze mu ho vytrhnes na silu?ako Ti moze ako mame verit?moja dcera tak msaa 2 zuby skoro rok pokym novy nevytlacil stary.Ak ho to boli tak zubar, ak nie tak to nechaj na prirodu

25daniela
1. feb 2021

@lenka2710 takto aj mojej rástli dole nové trvalé zuby v druhej rade a vôbec to nebolo také, že by sa to samo.. Skončili sme u čelustnej ortopedičky a tá dávala vždy postupne zubárovi papier, kedy má ktoré zuby vytrhnúť. Mojej ale chýba vpredu jeden trvalý zub, preto by mliečne samé nevypadli.

kacena4
1. feb 2021

@humajova85 tak to je riadna pakovina ze nevadi ak vam vzdadu rastie trvaly zub a vpredu mate mliecky - narastie mu krivo ak sa mliecky nevytrhen alebo aspon nehybe ze by ho zadny vytlacit... no pravda je ze dieta ma chodit pravidelne na preventivku a nebalo by sa zubarov "sahania" do ust ci vrtacky, zvyklo by si vekom... a ak by si rozbil koleno neda si ho osetrit preto ze ho to boli... sak uvazujem som rodit a viec co je pre dieta lepsie, tak ho spracujem a ak aj place je to v tej chvili bezne sak od strachu a bolesti no potom to prejde

humajova85
autor
1. feb 2021

@nyphadora
@denisa098
@lenka2710
@kacena4
Všretkým velmi pekne ďakujem za radu.
Pre info.zubárky sa syn nebojí,totiž je velmi milá a príjemna a chodíme pravidelne na preventívky.
Dnes som mu to isla pozrieť ze ako to vyzera ze idem volať k zubarke,a ako som chytila zub vyletel☺️
Síce bol plač aj krv,ale vsetko zvládol.tak som spokojná a rada.
Tak ideme na spodný,tan sa už trochu kýve tak som mu povedala nech si ho jazykom rozkýva.
Ďakujem