7 ročnej dcérke nevypadol ešte ani jeden zúbok

ematko29
11. okt 2012

Ahojte,amičky.Momentálne riešim taký problém,že mojej 7ročnej dcére ešťe nevypadol ani jeden mliečny zúbok ,je to v pohode v takom veku?Prvý zúbok jej vyšiel totiž až ked mala 1rok a4mesiace.No adruhý problém je ten,že mladšia 3ročná nemá ešte 4zúbky chybajú jej očné zubky aj dolné 2.ja len chcem vedieť ako je to ešte normálne .staršia sa už začína trapiť prečo jej ešťe zubky nevypadnu

moon1979
11. okt 2012

neskôr narástli, neskôr vypadnú 🙂

angelin84
11. okt 2012

@ematko29 Pekný deň, aj ja mám podobný problém...dcéra mala v lete 6 rokov a aj napriek tomu, že mliečne zuby sú rosypané, nové sa netlačia, ba ani na mieste, kde už zub nemá...Aj Simonka je z toho smutná, aj sa jej deti smejú, že kde má zuby...pokiaľ Vašej ešte žiaden nevypadol, možno má len dobrý základ🙂...mojej dcére sa začali sypať, keď mala asi dva roky☹...odvtedy je smutná, že nemá pekné zúbky☹

ematko29
autor
11. okt 2012

@angelin84 och to jej verím,že je z toho smutná,moja staršia má zdravé zubky nema ani jeden kazík,takže možno to bude asi aj tym ,že jej neskoro vyšli .ale aj tak,čo sa týka menšej som počula otom ,že nevyrastli zubky toho sa bojím

moon1979
11. okt 2012

@angelin84 a čo na to zubár? lebo ked jej v dvoch rokoch začali padať (podla mna velmi skoro) a teraz jej nerastú, tak to ok nie je ...

vieruna
11. okt 2012

No nechcem vas strasit, ale napriklad mojmu bratovi zistili ked mal 18 rokov, ze ma este 10 zubov mliecnych. Nezalozili sa mu korene na trvale zuby. Skolsky lekar si to nevsimol, az ked presiel k inemu, ten to videl. Skoro sme vsetci odpadli. Jasne ze zubky mozu v pohode narast, ale ja po skusenostiach v rodine (dedicny faktor a tak) by som asi isla k zubarke.

angelin84
11. okt 2012

@moon1979 Normálne chodí na prehliadky k zubárke, vraj je to normálne, že boli také slabé, lebo aj mne sa rosypali, keď som mala necelé dva roky☹...aj ja si myslím, že to nie je o.k., ale boli sme u viacerých zubárov a nič na to nepovedali, len že tieto škrupinky musia vypadnúť a treba čakať na nové...

moon1979
11. okt 2012

@angelin84 tak aj genetika robi svoje ... ake mas zuby ty? ale tak pokial ste pod dohladom a viaceri sa zhodli na tom, ze je ok tak potom nebud nervozna ... nove jej snad uz narastu pevne 🙂

angelin84
11. okt 2012

@moon1979 No zuby mám celkom fajn, ale tiež to, že mám mlieko už skoro 7 rokov v kuse, tak mierne odvápnené☹...Nijaký lekár to nejako nekomentoval zvlášť, len že narastú, že treba čakať...

ematko29
autor
11. okt 2012

manželovi nedávno zistili ked bol na rentgen čeluste,že má 4zuby ktoré mu vôbec nevyrastu akeby sa mu náhodou chceli vytlačiť tak ho budu musieť rezať lebo to je velká bolesť,takže verime ,že si to tie jeho nevyjdené zuby budu pekne spinkať anezobudia sa 😖

nanip
11. okt 2012

My máme 6 rokov aj 2 mesiace a tiež ešte žiaden nevypadol. Z malej rovesníčok poznám ešte ďalšie tri dievčatká, čo majú len mliečne zúbky. Ale tiež už Ninka ledva čaká, kedy to príde. Teraz jej cez letné prázdniny narástla zadná stolička, tak to ju trošku povzbudilo 😀

katarina43
3. júl 2013

@angelin84 ahoj,kedy Vam potom zubky narastli trvale?dakujem

luci452
3. júl 2013

ahoj...mojej malej tiez prvy zubok vypadol ked mala skoro sedem rockov..teraz ma sedem a pol a uz ma vonku sest zubkov...vcera si vytrhla sama siesty 😀 .. ale posledne dva-dolne dvojky jej vysli trvale skor, ako jej vypadli mliecne...boli sme aj u zubara, ten povedal, ze to nevadi, ze ten zubok sa pekne posunie, kam treba...a je to tak, posunul sa dopredu..lenze mliecne ma take drobunke, malicke perlicky a trvale su troska sirsie, tak sa jej tam akosi nevmestili..tak asi bude mat spodne zubky troska krive 😠 ...a mozno jej celust narastie a zubky sa pekne ulozia casom...uvidime..prinajhorsom bude nosit strojcek...inak ma zubky krasne biele a zdrave... 🙂 .. tak drzim palceky, nech uz aj k Vam coskoro zavita Zubkova vila 😵
@ematko29

angelin84
4. júl 2013

@katarina43 Pekný deň...dcére začali padať zuby a rásť ako nastúpila do prvej triedy, teraz ju skončila a stále sa ďalšie kývu a rastú nové 🙂 o týždeň má 7 rokov.

ematko29
autor
4. júl 2013

@luci452 ahoj,už knám zavítala zúbková víla asi pred mesiacom 😀 Spodný sa jej začal kolísať,ale nie a nie vypadnúť 😠 potom sme si všimli,že trvalý sa jej tlačil do vnutra do pusinky,už už som rozmýšlala,že pôjdeme k zubárovi ,ale nakoniec si ho sama vytrhla 🙂 už jej tam asi velmi zavadzal.Teraz sa jej už ten trvalý pekne usalašil na svoje miesto ateraz zase pauza.Som zvedavá kedy príde na rad další,snád to do 18tich stihne 😀

luci452
4. júl 2013

@ematko29 no tak supeeer, gratulujem 🙂 ... urcite sa to rozbehne tak, ze Zubkova vila bude potrebovat uver, aby mala dost minci za tolko zubkov 😀 .. U nas sa zabudla zastavit naposledy 😅 .. Vzdy pride v noci, a tentokrat sa akosi zabudla a dcerka mi rano priniesla ukazat zubok, sklamana, ze "aha mami, vila neprisla" .. a ja ze "neboj, asi mala vela roboty" .. a akonahle dcerka zmizla z dohladu, uz aj som isla smejdit pod vankus...a rychlo nazad do postele...dcerka o chvilku dobehla "mamii, aha, asi som bola slepa predtym..."a ukazovala mi mincu 😀 .. "no tak vidis, prisla, mala vela prace" 🙂 .. Vila jedna nezbedna zabudliva 😅

horana
4. júl 2013

Hehe, mojmu prvy vypadol v 8,5 roku potom to uz islo rychlo, vzdy par mesiacov dalsi zub.
V skole bol uplne posledny, vsetci uz mali vymenene a on chudacik stbavy taky velky.
No a co, niekde som citala ze cim dlhsie takto sa pripravuju a rastu tym dlhsie vydrzia a su kvalitnejsie 🙂. Tak uvidime co je na tom pravdy.

ematko29
autor
4. júl 2013

@luci452 😀 😀 😀 tak to bolo dobré 🙂 no stým úverom uff,ale jasne aj ja si myslím,že tie zubky majú len čas,ved mladšia tiež chýba jej ešte jeden očný zub auž má zajtra 4roky,tak to je tak 🙂

simca06022011
4. júl 2013

mne vypadl aposledna stolicka ked som mala 13 rokov... zacali mi vypadavat dost neskoro, spodne predne mi museli vytrhat normalne... do dnes mam zuby zdrave a nikdy som nemala problemy ;) a to nam mama ani v detstve nedrhla zuby ako je teraz moderne, ani sme nechodili 2 rocny k zubarom ;)

katarina43
9. sep 2013

@angelin84 dobry den este by som mala jednu otazocku ak mozem,s tymi pokazenymi zubkami dcerke zubarka nerobila nic?nedavali ste ich plombovat?dakujem

angelin84
9. sep 2013

@katarina43 Pekný večer,nie,nerobila nič...teraz jej tie škrupinky idú von, ozaj sú to len úlomky, ani nie sú biele, že by si odložila na pamiatku a to si pekne umývala, aj umýva...rastú jej nové, začali nárazovo a má ich cca 6 za pol roka🙂 Tie sú zatiaľ bielučké a zdravé, ale žiaľ rastú krivo, uvidíme, či sa to upraví...

katarina43
10. sep 2013

@angelin84 tak Vam drzim prsty aby ste tie nove zubky mali zdrave 🙂 lebo my sa tiez velmi trapime kvoli tym zubkom ☹ uz som z toho zufala,a dcerke mliecne zubky zacali vychadzat neskoro ze ste cakali dlhsie pokym pojdu trvale?ale vraj to neplati vzdy ze ked neskor vyjdu mliecne tak potom aj trvale vychadzaju neskoro,tak neviem co na tom je pravdy 🙂

angelin84
10. sep 2013

@katarina43 ĎAKUJEME! Dcére vyšli prvé zuby do roka a pol všetky, teraz začali, keď mala cca pred 7. rokom...nejdú neskoro, len tie mliečne sa rosypali asi po dvoch rokoch☹mala asi tri roky a zuby ako škrupinky a pritom si umývala,ale ja napr. tiež ako malá som mala cca tri roky a zuby skoro žiadne, úplne sa rosypali☹

titulienka
10. sep 2013

mojej prvej dcere vysiel prvy zub na rok a prvy jej vypadol az v 2 triede ked mala 7 a poĺ. roka 😉 dnes ma 15 a este nema vsetky 7ky kdeto jej sestra ma 12 a uz ich ma vsetky 😀

miku1
10. sep 2013

@ematko29 Necháp ma zle, ale prvé čo mi napadlo pri prečítaní tvojej otázky bolo, či sa chváliš alebo sťažuješ 🙂 Mne osobne napr. prvý mliečny zub vypadol, keď som mala 8 rokov...Takže nejakú vedu z toho asi robiť netreba 🙂 A ak máš nejaké pochybnosti, a ak by bolo niečo zlé so zúbkami tvojej dcérky, tak by ti to zubárka mala objasniť. Predpokladám, že s ňou k zubárke chodíš. A aj s mladšou dcérou. Moja má síce len 2 roky a 5 mesiacov, ale zubárka ju už videla 2 krát, a zavolala si nás už na 3tiu kontrolu. Zhruba raz za 6 mesiacov ju chce vidieť.

miku1
10. sep 2013

@ematko29 Teraz som si všimla, že je to už "stará" otázka, tak sorry, už to asi nie je aktuálne 🙂 Nejak som dátum otázky prehliadla 🙂