Poponáhľalo sa vaše dietko tiež tak so zúbkami? Prvé dolné mal v troch mesiacoch odvtedy sme si od "zubkoveho stavu" neoddychli, ide jeden za druhým, momentálne má všetky štyri hore a tri dole, štvrtý lezie. Známi vravia, že aspoň to bude mať rýchlo za sebou.. poradiť sa o tom s pediatrickou/zubárom? Alebo to neriešiť?
Podla mna nie je co riesit. Niektore deti nemaju ani 1 zub v roku a ine maju 8 zubov ovela skor. Moje dieta malo napr v tom obdobie tiez tolko zubkov. Skus si to porovnat v terminovych skupinach ako su na tom ostatne deticky.
Nie je čo riešiť. Okrem hygieny. Nočného pitia mlieka atď.
Lekár ani zubar s tým, ze zuby rastu, nič neurobia.
Mojej napr prvý zub išiel skoro na 1.narodeniny:)
Nerozumiem o com sa chces radit? Alebo co s tym chces urobit, ako by si to chcela zastavit? Je to uplne normlane, presne tak ako je normalne to, ked v roku dieta nema ani jeden zub. 🤷🏻♀️ Treba ich riadne cistit, bude ich mat v ustach mozno trosku dlhsie, hoci aj vymena za staly chrup moze zacat skor (v medziach normy).
@simca06022011
@zuza265
@petronellla87
Ďakujem žienky veľmi pekne, áno, umývame poctivo všetci traja každý v rámci vecernej a rannej rutiny, malý to berie ako zábavku našťastie 😀
Viem, že každé dieťa je iné, keby nám to neovplyvnovalo papanie, vôbec neriešim, len syn už nezje v podstate nič tekuté ani kašovité, chce len hrýzť a hrýzť, žuť. 😁
Ano, je to v poriadku, co by si s tym akoze chcela riesit?
obe moje deti mali rychly rast zubov, 20 mesacny mal uz uplne vsetky zuby, moj 10 mesacny ma teraz 8 zubov a cochvila vylezu vsetky prve stolicky. Ja som rada, cim starsie dieta, tym viac preziva tu bolest
Vazne povazujes za zle ze nepapa nic tekute a kasovite?😂 achjaj
@anavixy nie zastaviť, len som napríklad premýšľala, či to nie je záťaž pre malého, keď si ani na chvíľu neoddýchne a hneď ďalší a ďalší zúbok. V podstate ma len zaujímalo, či je to v nejakej norme. To je celé. Ale vidím, že je to v poriadku. Keď príde ďalšie dieťa,už nebudem toľko stresovať. ;)
@hederamonstera nepovažujem to za zle.. len som prekvapená, vždy som brala dieťatko okolo pol roka za ešte maličké 😀 neviem, mne osobne to tak prišlo. Ďakujem ti za tvoj poznatok 🙂
Budem teda rada, že si to odbije naraz a potom bude mať chvíľku pokoj. 🙂
@tiana080 aha, chapem 🙂 mojej vysiel prvy zub v 3,5 mesiaci, potom mala par m pauzu a odvtedy jej isli rad radom, nastastie okrem myslim 2 stoliciek ani neviem ako vysli, zvladala to krasne.. neviem ako je na tom tvoje dietatko, ci mu to robi vyraznejsie tazkosti, ale vseobecne by to nemala byt nejaka velka zataz okrem toho ze je nachylnejsie na vznik roznych infekcii v zmysle dychacich ci brusnych viroz, tak hlavne na to davat pozor klasicky… a co sa tyka stravy, skus zakomponovat prvky BLW metody, ked ho bavi hryzenie 🍀
@tiana080 Jasne, ze neries 🙂 Mojmu tiez tak skoro isli. Rocny mal 14 zubov a ked mal asi rok a 7 mesiacov, tak mal uz vsetkych 20 zubkov. Prvy rok bol velmi narocny, kedze okrem zubov este clovek riesi aj ine veci...nic sme nenaspali, ale potom ked uz boli zubky vonku, tak parada 🙂 Hlavne ich uz teraz treba umyvat, ale to vies 🙂
Nechapem, co chces riesit?
Co sa chces radit?
Chces zazracnu Tabletku na zastavenie rasu zubov?🤣🤣🤣🤣 oh joj🤣🤣🤣🤣
@tiana080 vsak bud rada 🙂) ine deti by mixovane aj do 5r
Mojej prvy zub vysiel v 8 mesiacoch a v 15 mesiacoch ich mala 16...cize v priemere vyse 2 zuby za mesiac...to bol zahul. Odvtedy sa jej tlacia tie posledne stolicky,ale nie a nie vyjst, to je mordor hrozny
@biglovemom si vstala hore zadkom, alebo čo? 🙂 slušne sa tu debatuje, ak nemáš chuť prispieť, alebo poradiť, vieš kde je X. 🙂
@tiana080 eee ja som dobre vstala , ale toto je jedna z otazok typu - zenam na materskej hrabe asi🫣 lebo uprimne - co chces s tym spravit ze ma zuby?
A moja rada- umyvat zuby
@biglovemom okej, zrejme mi hrabe, pýtam sa blbosti možno, stresujem pre nič, riešim nepodstatné alebo normálne veci 😁 prepáč, som mama prvý krát. 🤷🏽♀️
A opakujem, nepísala som sem, že by som s tým chcela niečo robiť, zastaviť rast, alebo čo to spominas...to aj ja viem, že je trochu...absurdné. 🙂
@tiana080 Nasa sa tiez poponahlala so zubami.prve 4 jej vysli v 3 mesiacoch,v roku mala 12 zubkov a v roku a pol vsetkych 20.
Okrem toho umyvania jo mozes aj zobrat k zubarovi ked uz ma tolko zubkov. My sme boli, vsetko v poriadku a o tri tyzdne na to sa mu spravili na troch zuboch zlte bodky tak som hned letela znova, jedna zubarka povedala ze to nic nie je, na dalsi krat tam uz bola ina a ta hned povedala ze to je kaz. Stalo sa to v obdobi ked som vysadila probiotika, neviem to isto ale myslim ze za to mohlo toto lebo cistit cistime kazdy den poctivo, nastastie sa to uz dva roky drzi skoro v rovnakom stave.
Moji mali v 3.5-4 mesiacoch prvé dva zuby a v 14 mesiacoch plný chrup... sú proste aj také deti.. mňa by skôr šokovali,keby zuby v tom veku najmladsiemu nevylezu😅🤣
necitam vsetky odpovede, len dodam, ze moj syn to tiez tak mal a teraz mu aj skor padaju ako jeho rovesnikom. ale nie je na tom nic zle.
neries. moji synovia mali v dvoch mesiacoch prvy a aj druhy zub, a potom co mesiac, to dalsi vyrastol - desat mesiacov, desat zubov. Standard.
a inak, tak ma napadlo, ako by si to vlastne chcela riesit???? 🙂
@tiana080 naša má 14 mesiacov a tiež 7 zubov. Kamoskina je asi o mesiac mladsia a má zúbkov už plné ústa 😁 ja by som to neriešila, možno je fakt lepšie keď to bude mať skôr za sebou