6 mesačná dcérka slintá a hryzie sú rúčky

tehotna40
3. júl 2021

Ahojte baby, dcérka má 6 mes, už asi 2 mesiace slinta, stále si hryzie rúčky, ale posledný vyše týždeň je veľmi nervózna, hlave večer, a uz 3 dni ma večer aj v noci zvýšenú teplotu, myslím ze s tých zubokov lebo nič iné jej nieje. Len ja tu na koniku niekedy čítam ze zúbky začali trápiť v 5,6 mesiaci a vyšiel prvý v 9,10 mesiaci. To hádam nebude mat 3 mesiace takéto stavy. Keď už sú takéto teplotove stavy za koľko asi vašim drobcom vyšiel ten zúbok? Tie spodné predné ďasienka ma uz také biele navrete stále musí tam niečo hrýzť.
Ďakujem za skúsenosti

michaella24
3. júl 2021

Ahoj. Prvé náznaky, že asi idú zúbky boli niekedy v januári-februári, prvý sa prerezal v apríli, druhý o pár týždňov neskôr. Ale netrvalo to celé obdobie, aj dva týždne bol kľud, žiadny náznak. Teraz ako sa chystajú horné zúbky, tak sa striedajú lepšie a horšie dni. A často to netrvá ani celé dni, mával obdobia, že bolo všetko okej a okolo tretej poobede len reval a reval. Má také svoje náladičky. Keď vidím, že už je naozaj zle - rozumej strašný plač a rev, tak dávam nurofen, zatiaľ to nebolo viac ako raz denne a ani každý deň. Inak potieram ďasienka Kamistadom, to zvykne pomôcť skoro hneď. Treba vydržať, žiaľ nič iné pomôže 🙂

ankare
3. júl 2021

Keď je veľmi zle, daj na noc nurofen čipok. Striedajú sa lepšie obdobia s horsimi, môjmu ročnému som dala asi 2krat čipok večer, keď som už nevedela, čo s ním robiť. Štyri zuby mu išli naraz, chudacikovi.
Držím palce!

tehotna40
autor
3. júl 2021

Ďakujem vam, lekárka mi poradila viburcol,len to zasa nieje od teploty a su to homeopatiká. Ak to bude moc zle dám ten nurofen, kupila som aj cipky a sirup. Stále ma prsteky v ústach chytá si to a také tie plače prídu vždy tak na večer, keď natriem, mame gel od dr max, chvíľu je dobre asi pol hodku a potom znova.

mjk40
3. júl 2021

Náš bude mať 7 mesiacov a má dolu jeden zúbok. Tiež už celé týždne slintá a ohrýza si ručičky. Takže podobné.

andreatytler
4. júl 2021

@tehotna40 To hryzenie ruk, slintanie a plac mozu trvat aj niekolko mesiacov, ale teploty asi nie... o tom som este nepocula. Nas mal teplotu 2 noci a zub mu vysiel az o par tyzdnov. Takze teplota nemusi vzdy znamenat ze zubok je uz na ceste.

tehotna40
autor
4. júl 2021

@andreatytler dakujem, vcera uz mala teplotu štvrtý deň len večer ,teda v noci som jej nemerala lebo našťastie spinkala vstala len na jedenie. Uvidíme teda kedy vykukne zúbok.