6 mesačná dcérka ešte nemá zúbky

lucia456
8. jan 2012

Ahojte,
prosím Vás, stretli ste sa niektorá s tým, že dieťatko si už mesiac dáva ručičku do pusinky, stále slintá a zúbky stále nič? Mála má 6 mesiacov a tento týždeň je hrozný. Len plače a po po tri dni máme teplotu nad 37? Koľko môže trvať, než nám konečne vyrastie prvý zúbok? 😔

medinila
8. jan 2012

Lucia,tiez som si myslela ze uz nam idu zubky ked baby zacali asi v siedmich mesiacoch dost slintat. No prveho zubka sme sa dockali az v 11 mesiacoch,potom cca mesiac nic a potom sa to rozbehlo tak rychlo ze nam isli zunky tyzden po tyzdni. Teplota moze,ale nemusi byt zo zubkov.Ak je to len zvysene,mozno telo bojuje z nejakymi vyrusmi.

masinka
8. jan 2012

jaj, slintat moze zacat aj 4 mesiace predtym ako narastie prvy zubok.... moja mala akurat 3 mesiace a uz snad mesiac slinta ako Dunco a vasnivo si obcucava pasticku... ale zubky este neocakavam 🙂
pri rastuich zubkoch su dobre take hryzatka naplnene vodou , co sa daju vychladit do chladnicky.

peta268
8. jan 2012

@lucia456 ...ahoj, nas maly slintal od 4. mesiaca, aj rucky si daval do pusy, tiez sme si mysleli, ze zubky a prvy sa mu pterezal ked mal 10 mesiacov, tyzden na to dalsie 3 a v 11 mesiacoch 2. A od vtedy nic.

kikana
8. jan 2012

@peta268 my detto a kazdy sme si potom "uzili" a posledny vysiel uz mal skoro 3 roky. Vraj je to dedicne, u nas to ma vraj po mne. takze pevne nervy a ziadne stresy.

katarinkad
8. jan 2012

nas maly tiez strasne slintal (nestihala som susit podbradniky) a vsetko si strkal do pusy....no prveho zubka sme sa dockali az ked mal 8 mesiacov 🙂

stanusa999
9. jan 2012

Slintat zacnu vsetky deti okolo 3. mesiaca a takisto si strkat rucky a vlastne vsetko do pusinky, ale nie je to zubkami, je to vyvojovy stupen, ze dietatku ide vsetko cez pusinku...my mame 5 a pol mes a tiez este nemame zubky, i ked pozriem na dasienka a pekne jej ich vidno, len prerezany zatial nie je ani jeden 🙂 starsej vysiel v 8. mesiaci 😉

andrejka1974
9. jan 2012

mojej dcerke narastli prve zubky ked mala 7 a pol mesiaca

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikailla
9. jan 2012

ojojooooj a my vyzerame zubky uz od 4.mesiacov od vtedy slinta, vsetko hryzie,nazerame kazdy den do pusky,a prvy zubok jej vysiel v 13.mesiacoch,az si pridem sama sebe smiesna ze od 4.mesiacov ich vyzeram 😎 😎 😎

mikailla
9. jan 2012

este chcem dodat,ze medzi tym sme mali vela priznakov hnackovanie,nechut papkat,zvisena horucka,ale zub nikde 😉