5 mesačnému bábätku idú zúbky. Čo robiť, aby sa v noci vyspinkalo?

krempla100
17. okt 2021

Ahojte moja malá mala očkovanie a odvtedy vôbec nespime v noci je to katastrofa nevieme či nejdú aj zúbky nakoľko má 5🌙 ale už sme zúfalý mi ju uspime napr o 20:00 a ona je za 20 minút hore a nechce vôbec spať aj do 3h a keď zaspí tak len na hodinu dve a má nekludne spanie ale je vidno že spinkať chce len jej to nejde my sme už zúfalý unavení ja už neviem ako jej chuderke pomôcť prosím vás nejaké rady aby v noci aspoň trochu spinkala čo zaberá ? Lebo ja už neviem

lucijalucy
17. okt 2021

@krempla100 skúste nejaký gél na ďasná, prípadne homeopatické čípky Viburcol. Možno nejaký čajík na dobrú noc.

krempla100
autor
17. okt 2021

@lucijalucy dávame jej kamiliu aj kamistad ale čipky vyskúšame sú na predpis ?

lucijalucy
17. okt 2021

@krempla100 nie, sú voľnopredajné. Držím palce 🙏🏼

krempla100
autor
17. okt 2021

A zabudla som dodať že odmieta aj mlieko a je hrozne nervózna

krempla100
autor
17. okt 2021

@lucijalucy ďakujem krásne

phiby83
17. okt 2021

@krempla100 skúsiť ju dat do nosiča, tým sa zvyknú detičky ukľudniť a pospinkat

krempla100
autor
17. okt 2021

@phiby83 práveže ona mi tam nechce byť strašne začne plakať keď ju tam dávame a už sa nevie ukľudniť lebo ona má poslednú dobu zachvatovy plač

phiby83
17. okt 2021

@krempla100 tak už len skúšať čo na ňu platí, spoločne spanie tulenie sa, ak je kojená tak dookola kojiť tým sa ukľudní alebo voziť v kociari držím prsty nech to obdobie pominie

punkerka2510
17. okt 2021

@krempla100 našej išli v 4mesiaci

dzulli1980
17. okt 2021

Daj jej niečo od bolesti ... nurofen/panadol ... sebe tiež dáš, keď Ťa čosi bolí.

hennyinnsbruck
17. okt 2021

Sirup proti bolesti ked ine nezabera.

krempla100
autor
17. okt 2021

@dzulli1980 hej sebe dám ale do 5 mesačného bábätka stále s prepáčením vražat lieky je moc nie ? A kór keď to je každý deň ja jej dám nurofen čipku dostane aj Paralen sirup ale nepomáha jej to a ani to není zdravé takže hľadám buď nejaký liek alebo čipku ktorú keď dám zaberie a nemusím ju dávať každý deň

sunshine_18
17. okt 2021

Masticku na umrtvenie ďasienok, teplú plienku na bruško, masáž noziciek po kúpaní

dzulli1980
17. okt 2021

@krempla100 A prečo to neriešiš s pediatrom, keď to trvá dlhšiu dobu? Neviem, ako dlho má maličká problémy, zub určite nerastie mesiac, najhoršie je, kým sa prereže cez ďasienko ... jeden, dvakrát podať liek od bolesti aj u takého malého dieťaťa by som fakt nepovažovala za nezdravé ... a pokiaľ nepomáha, naozaj by som navštívila pediatra, možno má úplne iný zdravotný problém ako zuby.

krempla100
autor
17. okt 2021

@dzulli1980 netrvá to dlho od pondelka aj má hnačku niekedy ale samozrejme že budem volať lekárovi len ono jej to začalo v pondelok ako ju zaockovali takže sme to pripisovali tomu lenže to trvá už dlho a stále si stláča ďasná

mabenn
17. okt 2021

nurofen alebo panadol

ivangeline
18. okt 2021

@krempla100 Ked to jw od ockovania..tak za cca 2t by to malo prejst. Ak su to zuby...tak este kratsie alebo jedna noc dobra,druha zla.. a mozno len zmena rezimu spanku? Aj ked to sa deje v 6m..Inak v nosici mi deti vrestia,len ked su preunavene a chcu spat. ;) Dovresti a zavrie oci..
Je vela mozno.. biely sum ci iny zvuk zapnut. Zacat uspavat inac ako doteraz (aby pri tom lezala odzaciatku) pretoze ju mozno zobudi to,ze nie je v rovnanej polohe ako bola pred zaspatim,ten nosic,nechat ju poplakat a neutesovat, mozno je to tym,ze ma malo spanku cez den alebo zas vela (co nepredpokladam) a takto sa to prejavuje. Pripadne nezacala si s prikrmami? Brusko..Nema vela podnetov pred spanim? Vecer pri prvom zyvnuti treba ist spat. A este mnoho by som pisala... lebo som uz zazila vsetko pri 3 detoch. :D Aj pretrpiet to a vydrzat. Nerobit nic inac,ak nechcete,aby si zvykala na ine uspatie.. Ved ju to raz prejde/vyrastie..