Dobrý den. chcem sa spytat mam 5 mes babtko a idu mu zubky ma bolave dasienka stale ma rucicku v ustach niekedy sa budi s placom hlavne cez den vecer nastastie dobre spinka ale cez den ho to musi boliet lebo nechce papat vypije mi velmi malo a zase vecer spapa dost ale cez ten den mi vobec nic nevipje natieram mu pred papanim zubky s calgelom ale to chvilu potaha a viac nechce. moze to byt od zubkov v pondelok pojdem aj k pediatricke urcite to budem riesit.
je uplne normalne to ze mi strasne malo spapa cez den? skoro vobec ? mne to ale nepride normalne a až ma to desi nemusi tymto sposobom priberat
Uplne normalne mi pride ze ked ho bolia dasna a idu mu zubky ze je nervizny alebo menej spi cez den ale ked mu aj tym gelom natriem dasienka a potaha len 3krat a viac nechce a cely den takto tak mne to normalne nepride preto som sem aj napisala.
To mlieko mu drazdi podrazdene dasna. Ak sa naje vecer, je to ok. Prejde to. Pripadne mu podavaj mliecko po lyžiciach
A to je dlhodoby stav alebo preco ta to desi ze nebude priberat? Zvysenj teplotu nema? Moze aj hrdlo boliet, ale kludne to moze byt len od zubkov. Ked ho to tak boli, dala by som som Nurofen a skusila ci tak aj lepsie nenapapa. Pokial je to len aktualny stav tak to podla mna nie je nic desive, pediater s tym nic nespravi ale samozrejme moze aspon vylucit inu pricinu. Rast zubov proste boli a deti mozu aj odmietat papanie, treba nukat casto, mlieko, vodu, v polospanku, skusit lieky of bolesti alebo kludne vyskusaj homeopatiká (vibrucol myslim davaju mamicky). No a pokial teda vecer sa napapa, tak naozaj nevidim nic strasne na tomto stave, priberanie je dolezite, ale hodnoti sa dlhodobo a zasa dieta neschudne za to ze sa par dni riadne nenapapa. 🍀
Samozrejme môže to byt aj zubami
Môj maly od vtedy ak mu išli zuby mlieko nepije vobec
A si si istá, že sú to zuby? Lebo moja vždy keď odmietala mlieko, tak vždy mala nejaký nález a musela brať antibiotiká, pritom sa javila ako úplne zdravá, len papať nechcela. Ak sú to naozaj zuby, tak vtedy môže odmietať mlieko.
@kristy942003 ahoj, ja osobne by som sa tym, ze skoro vobec neje pevnu stravu netrapila. Nasej isli zubky od 2.5 mesiaca. Prikrmy som zavadzala od 6 mes., bola kojena. Samozrejme nekojene babatka prechadzaju na pevnu stravu velmi pomalinky skor.
Mam tip...nasej na zubky velmi pomahala cerstva studena ocistena mrkva. Neskor studena uhorka. Vkuse hryzla zeleninu, vymyslela som to namiesto hryzatiek, ktore mi vsetky odmietala. Dokonca ked sme sli von, spravila som do mrkvy dierku, navliekla na gumicku a zavesila okolo krku (ked bola vacsia a zacala chodit). Vyborne bolo aj homeopatikum camilia. Ak idu zubky, treba ponukat vodu. Nasa sa naucila pit cez sklenenu pipetu (z kvapiek babycalm) a az postupne silikonovy poharik s cucakom od Nuroo (nie slamka).
@kristy942003 aha a ak nepije mlieko...nasa mala taketo akoby prestavky ked boli tie zubky najhorsie. Dostala 2ml nurofenu a bolo po probleme.
Dnes rano už mal aj horúčku 38,1 dala som mu cipku paralen. Horúčka mu klesla na 37,5 ale je nervózny a stale by kusal.
@kristy942003 však to je úplne normálne, pediater s tým neurobí nič.