5 mesačná dcéra má 5 zúbkov. Je to normálne?

inka999
2. jún 2012

Moja Viktória má teraz 5 mesiacov a 1 tyzden a má 5 zúbkov vonku a vidime uz aj siesty.... Prvé 2 zúbky jej vysli, ked mala 4 mesiace... 🙂

danusskaaa
2. jún 2012

je to normalne, kedze my máme 3meisace a vidime uz 4zuby 😀

ematko29
2. jún 2012

je to v poriadku podla mna.moja sestra mala tiež 4mesiace ked jej zacali ist zuby,ale moje deti to je iná kapitola.Staršej vyšiel prvy zub ked mala 1rok a3mesiace,teraz má 7aešte jej nezačali vypadavať.Mladšej vychadzali v pohode v 9mesiaci ale teraz má3anemá všetky zuby ešte jej 8chybajú.ma nejaku dlhu prerstavku až sa začínam obávať ☹

marianka0101
2. jún 2012

neviem či je to normálne... 🙂 ale tiež sme tak mali. V roku nám chýbali už iba 4 zadné stoličky.... dokonca keď sme boli u pediatričky v 3 mesiacoch, tak pozerala do ústočiek a hovorí: no zúbky nám tak skoro nevylezú, to sme boli v stredu a v piatok nám vyliezli prvé 2 😀 takže tak, ale ak ti môžem poradiť, staraj sa o tie zúbky ako sa len bude dať, nám sa v nejakých 10 mesiacoch odštiepili z predných 2 a zúbky sa nám, tak kazia že až.. ☹ malý mal úplne záchvaty, chcela som mu to čistiť, ale fakt sa to nedalo poriadne, teraz máme 4 zúbky pokazené. Keďže bol kojený, čajíky som mu absolútne nedávala, samozrejme ani sladkosti v takom veku, doktorka iba skonštatovala že to bude dedičné ☹ a treba čistiť,čistiť, aby sme mali čo najmenej kazov. Vitamíny mi nedala žiadne, lebo vraj tie vitamíny by tak malému bábu viac poškodili na pečeň ako pomohli, to isté aj zubárka povedala ☹

asma
2. jún 2012

no aj my sme to tak mali a vsetci mi vraveli ze bude skoro druhe a bolo...

kalifa28
2. jún 2012

fíha?? skoro druhé?? to som v živote nepočula, ale počula som možno iný blud, že bude nadpriemerne inteligentné 🙂
Saška mala tiež 4mesačná 2 spodné, 5mesačná 2 vrchné a v roku a trištvrte komplet chrup...
inak všetky vyšli bez väčších problemov, bez gelu, bez plaču... a druhé čakáme po dvoch rokoch...

moniciak
2. jún 2012

Moja už trojmesčná mala zub osemmesačná osem a ročná 16 🙂

31majka12
2. jún 2012

a co je na tom nenormalne,ved bezne sa deticky rodia s 2 zubkami...a tiez je to nenormalne?

vinifred
2. jún 2012

..no,je to normálne..do Guinessovej knihy rekordov Ti ju nezapíšu... 😀

minnie55
2. jún 2012

A prečo by to nemalo byť normálne ?

sante81
2. jún 2012

v 12 mesiacoch 16 zubkov v roku a pol zadné 5.

kisska
2. jún 2012

Tiež si myslím, že je to normalne... keby nebolo tak čo? ;) Ja si myslím, že čím skôr výjdu, tým skôr budete mať od zúbkov pokoj (myslím od problémov pri prerezávaní). A ako vraví @marianka0101 čistiť, čistiť, čistiť...

koniarova
2. jún 2012

A to sa chváliš, alebo sťažuješ? 😀 😀 😀 😀 😀

anjelicek26
2. jún 2012

Saske tiez sli skoro zubky, v 4 mesiacoch na den prve a potom ako huby po dazdi, v 16 mesiacoch komplet chrup... a ze jej budu skorej vypadavat tiez nie je pravda, vela z jej kamaratov uz prve straca, jej su este uplne pevne a o par dni ma 6 😉

xenicka13
2. jún 2012

mojim vysiel prvy zub v 11.mesiaci a potom sa dlllho ucili zuvat 🙂

mahalo
2. jún 2012

ja som sa narodila s dvoma prerezavajucimi sa zubkami 😉

andreaka11
3. jún 2012

keby to nebolo normalne, das jej ich vytrhnut? 😕

zepa
3. jún 2012

ano je to uplne normalne, nic vynimocne, aj nam isli velmi skoro zubky 🙂