4,5 ročná dcéra si udrela zúbky

janta07
26. sep 2021

Ahojte...nikde sa neviem dopatrat odpovedi. Dcera 4,5 roka si dnes dost nestastne udrela zubky. Az tak ze sa jej kyvu. Stretli ste sa s tym niekto? Da sa to zachranit? Uteste ma trosku lebo tu skolabujem asi .. dakujem

slniecko_12
26. sep 2021

Chodte k zubarovi, no myslim si, ze aj ked to nezachrania, tak jej coskoro vyjdu trvale ☺️

katka2602
26. sep 2021

Syn mal úraz, v škôlke ho drgol spolužiak a ústami spadol na roh stoličky. Predná stolička sa mu vrazila späť do ďasná, ďalšie zúbky boli silno udrete. V nemocnici mu zašili peru a zúbky povedal, že treba nechať tak, že oni sa akoby naspäť upnu. A naozaj ma mu nehýbu. Treba ísť k zubárovi nech sa na to pozrie.

kacena4
26. sep 2021

aj moja si v tomto veku udrela zuby, o tyzden dva mala silny opuch dr nechal tak dostala lieky, ze zapal okostice ci co to bolom zubky vydrzali kym nevypadli a nenarastli nove drzim palceky

ailiba
26. sep 2021

@janta07 áno zažila, v škôlke a neraz... Keď sa zúbky kyvu, treba aby papala mäkké, určite by som ju na par dni nechala doma a dávala pozor, aby bola opatrná. Zúbky zase budú ako predtym. Keď sa len kyvu, tak je dobre. Určite sa zas spevnia.

ivi175
26. sep 2021

@janta07 Dobrý večer, aspoň 2 týždne nech dcérka nehryzie nič tvrdé, pokiaľ je to možné najbližšie 3 dní kasovita strava, alebo ozaj mäkká. Napriek kyvavosti nezabúdajte umývať. Pravdepodobne odumru, do pol roka až roka zmenia farbu, môže sa vytvoriť pri nich fistula alebo začnú bolieť. Bude potrebné otvoriť a vyčistiť kanálik. U tak malých detí sa nejaká dlaha veľmi nerobí. Zdĺhavy úkon, ktorý deti neznesú. Ak narazila predné jednotky, dvojky, tak sú prvé, ktoré vypadnú. Okolo 6. roku. Som zubná Dr. Hlavné žiaden stres a dcérka tiež nech je s tým ok a hlavne nech sa nezabudne a nezahryzne do jablka.