3-ročný synček má bolesť zúbka

6. nov 2024

Ahojte syn má 3 roky, a od dneska rána ho boli zúbok, áno ma tam aj kaz ale nie veľmi veľký. Dala som mu paralen aj nurofen, ako mu môžem ešte pomôcť? Trosku sa najedol ale ani jest nechce 😕

veronikavaneska
6. nov 2024

Zubár?

anavixy
6. nov 2024

To ze kaz nie je velky na pohlad neznamena, ze nie je hlboky. Inak ako zubarom mu nepomozes, okrem Nurofenu, co je kratkodobe riesenie.

biglovemom
6. nov 2024

Pomozes mu navstevou zubara a spravnym cistenim zubov👌🏻

tanyan
6. nov 2024

Určite k zubárovi, ktorý sa venuje aj mliečnym zubom a opravuje ich, má dobrý prístup k deťom...
Do vtedy môžeš skúsiť aj nejaký lokálny gél na zúbky / ďasná, napríklad Dentinox (obsahuje aj lidokain).

dada0902
6. nov 2024

Určite jedine zubár sama asik nič nespravíš a niekedy na pohľad je kaz malý ale môže byť veru hlboký a potom zasiahne aj zúbok vedľa 😏

dzulli1980
6. nov 2024

Boľavý zub nevyliečiš ako nádchu ... potrebuje zubára.

cyberk
6. nov 2024

Kedze ma 3r, tak uz je, zrejme, zvyknuty na zubara, sup k nemu ;)

oceanahory
6. nov 2024

Ako radia baby, co najskor navsteva zubara a do buducna ponaucenie, ze kaz sa ma riesit hned, ako sa objavi, nie uz vtedy, ked sposobuje bolest. Taky kaz aj na mliecnych zubkoch moze byt velmi nebezpecny. Moze sposobit rozne zapaly v tele, naslednu deformaciu uz trvalych zubkov, ci dokonca aj sanky....nepodcenuj to!

januska12323
6. nov 2024

Dnes niečo proti bolesti a ráno utekaj k zubárovi.

basska_b
6. nov 2024

Pomoze zial len zubar, bolave pripady beru prednostne a vo vacsich mestach su aj zubari specializovani na deti. Moja 4.5rocna krasne zvladla vrtanie, dali jej aj injekciu, aby nic necitila

autor
6. nov 2024

Samozrejme plánujem ísť len ordinuje len v pondelok a utorok, preto sa pýtam🙂

maickamf
6. nov 2024

Tak obvolat niekoho, kto ordinuje aj stvrtky. S dietatom necakat, bolest sa moze prehlbit a nebude si to chciet dat ani osetrit.

ronie338
6. nov 2024

U detí je malý kaz veľký kaz. Inak je stavaný ten zub. Keď boli treba okamžite navštíviť zubára.

ronie338
6. nov 2024

A samozrejme prevencia každého pol roka a každý kaz hneď opraviť. U detí sa vie behom 3 mesiacov objaviť veľký kaz. Preto chodia 2x ročne na prehliadku. Maju tensiu sklovinu, tu tvrdú vrstvu na vrchu zuba, tam kaz prejde raz dva a v tej mäkkej vrstve pod ním to už ide jedna radosť. Keď boli, je už napadnutý nerv, čiže srdce zuba. Treba to ošetriť čím skôr lebo teraz zaberie injekcia ale keď sa to nechá tak, tak nezaberu ani 3 a vytvorí sa trauma.

44janica44
6. nov 2024

Keď neordinuje tak skúsiť zubnu pohotovost... snáď nebude s bolavymi zubami na narodené do budúceho týždňa...môže sa stať, že prestane zaberať.

mogaa
6. nov 2024

treba poobvolávať zubárov, ktorý ho vezme skôr...platiť budeš tak či tak a je uplne jedno komu....sú zubári čo ti malé dieťa ani nevezmú, rovnako dieťa nemusí chcieť spolupracovať.....ak nechce spolupracovať a neotvorí ústa, tam to už môže byť problém, lebo môžeš začať zhánať kto mu to ošetrí čo najskôr v narkóze.....