28 mesačné dieťa nemá horné dvojky zuby

mhk2003
6. máj 2015

Ahojte mamicky. Moja 28 mesacna dcerka nema este stale vyrastene horne dvojky. Na lavej strane sa uz nieco javy ze jej narastie aj dvojka ale na pravej strane ma jednotku a dost blizko trojku a potom stvorku zub. Nema tam ziadne miesto na vyrastenie dvojky. Stretli ste sa niektora s takym pripadom?

hameeda
6. máj 2015

@mhk2003 : na tvojom mieste už dávno by som ju vzala k zubárke ak sa ti niečo nezdá

25daniela
6. máj 2015

Mozbyt ich jednochucho nebude mat, alebo bude chybat iba jedna. Nic strasne sa nedeje,
Horsie uz bude, ked bude chybat trvaly, mojej dcerke chyba jedna dvojka dole trvala, a to uz je vidno 😢

margarita
6. máj 2015

@mhk2003
mojmu takmer uz 3 rocnemu synovi tiez nenarastla lava horna dvojka, my sme to zistili len pred par mesiacmi ked bol na preventivke u zubarky 😀
ma ich take siroke a nahusto, ze som zila v tom, z e ich ma vsetky, vobec som mu to neprepocitavala....matka roka 😉
ale zubarka vravela, ze to sa stava, otazka je, ze ci ma pod tym koren trvalej dvojky, uvidime, az tieto vypadnu, ale ze ked aj nie, nie je to problem, len taka drobna anomalia.

my si vravime, ze lepsie mat o zub menej, nez o koliecko viacej,nie? 😉

palculienka123
7. máj 2015

áno je to dedičné. dcérke vyrástli mliečne všetky a z trvácnych iba jedna 2-ka, druhá nie.Synovi mliečne 2-ky nevyrástli vôbec a v troch rokoch mu vyrástla jedna trvacna dvojka, tak čakáme, či vyrastie aj druhá, už je vo veku, keď mliečne vypadávajú.

mhk2003
autor
7. máj 2015

Dakujem za odpovede. Nie len moja dcera ma divne zuby.. 😀

rachel441
1. júl 2015

ahojky moja dcerka ma 26 m a tiez nema horne 2-ky, a asi ich ani mat nebude, muzovi sice mliecne vyrastli ale trvale uz nie, aj tak sa s tym v takom malom veku neda nic robit, nam len lekarka odporucala pozor davat na skus, aby si tie dolne zubky nedavala pred horne, a odporucila v cca 3rokoch rontgen, kde sa ukaze ci ma trvale