Včera malý spadol na dvore na kus železa a začal sa mu hýbať zub. Má len 21 mesiacov, som z toho celá nešťastná. Mám mu to len tak nechať, alebo je potrebná návšteva zubného lekára?Ďakujem za každý jeden príspevok.
Zbehnite k zubarovi, ked sa da.. za to nic nedas, nech sa na to pozrie... ak treba vytrhnut vytrhne, ak nie tak nie.. ale ak sa kyve podla mna pojde von.
NIE !!!!! Zub treba nechať v ďasne, má to vplyv na rast trvalých zubov. Snažte sa mu dávať takú stravu, aby nemusel kúsať. Upraví sa to - zub sa prestane kývať. Vlastná skúsenosť (dcéra mala asi 3 roky - návšteva zubárky a spomenuté odporúčania)
ak sa mu kýve veľmi, tak choď aby ho nezjedol, alebo horšie nevdýchol. ak máš nablízku pohotovosť tak zbehni.
nasmu sa stalo to iste, casom sa menej kyval, len ked odumrie, treba ho prevrtat. aby nehnisal. prevrtaju iba ak by nahnisal. malemu nahnisal, chceli aj vrtat, trhat nie, aby sa neposunuli zubky, lenze jak vrtali, ako sa kyval, zachytila sa vrtracka a ajtak mu ju vytrhla nechtiac doktorka, takze smola. ale zatial asi s tym nic neurobia
Ahoj....moj maly mal rok, ked spadol a z dvoch prednych zubkov mu ostala len polovica, jeden sa mu odvtedy kyve a teraz ma 5 rockov a este drzi 🙂 K zubarke sme isli hned, ale vybavila nas vo dverach, ze s mliecnymi zubkami mu aj tak nic neurobi....
určite by som sla k stomatologovi,ten bude najlepšie vediet čo s nim dalej robit.....lebo nie je "kyvanie" ako kyvanie,možno sa zub bude len sledovat a postupom času sa može znova v kosti upevnit a možno bude musiet ist von...
ahoj, my sme boli s malym, tiez cca. 2-rocnym na RTG, aby pozreli, ci je to aj v dasne ok, potom mu vypadol sam, lebo sa ulomil na polovicku. Urcite by som sla aspon pre istotu k zubarovi. Nech mas pokojne sviatky.
Ahoj, no ja by som urcite isla, nikdy nevies a hlavne pre tvoju spokojnost a kludne srdce. 😉
urcite chodte s nim k lekarovi, ak nie hned cez sviatky, ak je vsetko ok, ale posviatkoch sa ukazte u zubara. nam dcerka spadla na lade, tiez sa predny len trosicku kyval a o par tyzdnov opuchla tak ze musel ist zubok von, ze zapal okostnice (nic jej inak nebolo, len sa trosku hybal a cez noc opuchla) 😝 pre pokoj v dusi by som sla k zubarovi, predsa pozrie na to okom odbornika
taketo zubky sa časom zviknu zrasť nazat a prestanu sa kyvať a budu zase pevne treba len davať jemnu stravu a počkať kym sa napravy ak neni zub zarazeny alebo neni niečo horšie ale sa len kyva tak netreba utekať k zubarovi aj tak povie že treba počkať bud sam odpadne alebo zrastie take zubky sa trhaju len vynimočne možno by stačilo zubarovi len zavolať a povedať aka je situácia a on povie či dojsť alebo nie, 🙂
Moj syn mal 1,5 roka, ked spadol a odbil si polovicu z predneho zubu a druky sa mu kyval, isli sme k zubarke a ta mu ho vytrhla 😒 , odvtedy aj horsie rozprava, kedze mu chybaju predne zubky ☹ .
moj prvy syn tiez padol,zubar navrtal a kazal cucat.3 rocne dieta to nevie a za tyzden nahnisane predne dva a 40 horucka,museli ist von.rozhodne by som isla.
no s kyvajucim zubom ti asi zubar nic neurobi.... ze? ak sa mu fakt kyve, ale ide aj o to, o ktory zub sa jedna, tak potom musi ist von, aby ho v spanku nevdychol. a riadne sa kyvajuci zub, lahko vytrhnes aj sama.