19 mesačnej dcérke sa prerezávajú zúbky

katrinka8
6. jan 2012

Ahojte baby, potrebovala by som poradit 🙂 Dcerka ma 19 mesiacov a prave sa jej prerezavaju zubky - dolne 3-ky. Teda, ma velmi opuchnute dasna. V noci z utorka na stredu mala teplotu 38,2. Kedze do 38,5 sa nema zrazat, nechali sme ju spat. Do rana jej klesla na 37,3. Cez den to bolo OK, teplotu nemala. Vecer o piatej jej to vsak stuplo zase na 38,2 - a vyzerala uz dost unavene, tak sme jej predsa len dali paralen cipky. Kleslo to na 37,3, dali sme jej fenistil (mala cervene oci a stale si ich suchala a sla spat. Inak mala cely den striedavo ladove ruky, alebo horuce. V noci sa mi zdala zase horuca, tak som volala na pohotovost, ci ju budit a zrazit teplotu, ci ju nechat spat. Poradili zobudit, zrazit a dat diazepan. Tak sme zobudili, namerali sme 37,9 - napriek tomu sme jej dali teda paralen cipky (diazepan sme nedali), vyvetrali, a teplota klesla. Vcera rano o osmej mala 36,8 - ale napriek tomu som zasla k dr., kedze je dlhy vikend. Tam jej kukla do ust a povedala, ze to moze byt zo zubkov, lebo ze ma velmi napuchnute tie dasna. Dala jej na to phytollacu. No a pre istotu zmerala CRP, vyslo jej 15 - co je teda vraj na 2. den nizka hodnota a nie je to na ATB (keby to bolo 1. den, je to vysoke a ATB treba). Ale to sa vraj moze zmenit, moze to stupnut. Mala ma vraj trosicku cervene hrdlo, ale ze len malicko. Chcela nam najprv napisat ATB s tym, ze ak by sa to zhorsilo, mame jej ich dat (kedze ide ten vikend) a ak nie, tak nepouzijeme. Ale som povedala, ze to si sama netrufam rozhodnut. Tak nam povedala, ze nam ich teda neda a ze ak sa situacia nezlepsi, prip. sa zhorsi, mame ist na pohotovost premerat CRP a zobrat pripadne ATB.
A teraz potrebujem poradit. Vcera cely den bol bez teploty, na vecer to stuplo na 37,3. Dnes cez den striedavo ma okolo tych 37 (merali sme doobedu), niekedy nema. Mne sa to sice javi ako zlepsenie (kedze je to len zvysena teplota, nie horucka), ale neviem, ci to moze byt takto z tych zubov. Ako dlho trvaju teploty pri prerezavani zubkov? Mame sa s nou hnat na pohotovost (ked jej v podstate nic nie je) alebo cakat, co sa z toho vykluje? Dakujem za akukolvek radu 😉

nice202
6. jan 2012

http://www.choredieta.sk/index.php/zuby/mliecne... uplne dole je napisane:Čo nepatri k príznakom prerezávania
K prerezávaniu zubov nepatrí vysoká teplota, hnačka, kašeľ. Ak sú tieto príznaky prítomné, znamená to, že dieťa prekonáva najskôr vírusovú infekciu.
Buďte ostražití a nespoliehajte sa pri teplote že, je zo zúbkov.
V prípade, ak sa objaví iný príznak ochorenia, napr. nádcha, kašeľ a vysoké teploty pretrvávajú, konzultujte lekára. Ak má dieťa vysokú teplotu, má nechutenstvo alebo zvracia, môže to byť známkou zápalu močových ciest. Ak nie ste si istý, vždy navštívte pediatra.

katrinka8
autor
6. jan 2012

@nice202 - no ved podla tohoto to vyzera na tie zubky, lebo nema ani nadchu, ani kasel (obcas sice zakasle - 1 - 3x za den, ale to skor vyzera, ze jej zabehla slina), ani nezvracia, ani hnacku nema, teplota nie je vysoka... Len ma trochu zneistila tym CRP... Asi budeme teda este cakat...

nice202
6. jan 2012

@katrinka8 no ak mozem este, ja by som s takymito vecami na pohotovost asi nechodila. to prejde, ziskava si imunitu. zuby vyjdu a bude dobre

katrinka8
autor
6. jan 2012

@nice202 - no ved, mne sa to tiez zda teraz ze celkom OK, tak dufam, ze jej to tak aj ostane a nebude to uz stupat 😉

viki2912
6. jan 2012

to bol aj nas problem...su to zubky..rovnaky postup,priznaky...presne,crp negativne...dasienka povelecene biele..mojamala ma rok a idu jej uz ocne...pri vsetkych mala vsetko rovnake ako mate vy.drzte sa..

katrinka8
autor
7. jan 2012

@viki2912 - nasej idu vsetky neskoro 😀 Ale taketo teploty nemala este 😒

viki2912
7. jan 2012

nech sa na nu pozrie lekarka,ale z mojho pohladu to nic vazne nebude kedze nieco podobne sme mali aj my

nelinka0401
7. jan 2012

@katrinka8 aj my sme mali cez sviatky niečo podobné.malému idú strašne neskoro zúbky a zle sa mu prerezávajú,tiež mal 3 dni horúčky.klesala,stúpala..stále dookola ani sirup nezaberal.tiež sme šli dr.a prezerala ho a nič nezistila ,tiež mal len trošku červené hrdielko ale nechcela mu dávať ATB.býva dosť často od malej chorý ked chodí do škôlky.pretrpeli sme to a dnes sa mu konečne prerezal 4 zúbok 🙂 🙂

zvonkohra
7. jan 2012

@katrinka8 na pohotovosti ti daju zbytocne ant...aspon u nas to tak vzdy bolo a zasa 37 nieje horucka tak ked tak daj jej gel na zubky popr panadol prosti bolesti

katrinka8
autor
9. jan 2012

@nelinka0401 @zvonkohra - baby, tak teploty presli sice, ale v nedelu zacala drhnut ☹ Suseda - lekarnicka - poradila Hedelix, zatial sa zda, ze jej to zabera, tak uvidim, co zajtra. K dr. sme zatial druhykrat nesli. Najprv kaslala len tak sucho, ci ako. Ale potom zacala tak vykasliavat - ale len asi cca 6x za den. Zda sa mi, ze je to lepsie ako v nedelu, tak drzte paste, nech sa jej to zlepsi a uplne vylieci 🙂 No a do toho este tie zubky... ach jaj 😖

nelinka0401
10. jan 2012

@katrinka8 ahoj.no uvidíš..nám Hedelix nezaberal.ja dávam malému na vykašliavanie Fenorin P.ten nám zatiaľ vždy zabral.aj teraz mu ho dávam 3x za deň.držím palce nech jej to čím skôr prejde.aj nám idú zúbky..no horor..každú noc sa budí z plačom.. 😒