Ahojte, mám 18 mesačnú dcérku a má všetky zuby okrem očných , vraj podľa časového harmnogramu už by ich mala mať. Maminky kedy prosím išli vašim deťom očné zuby, taktiež sa oneskorovali ?
nas ma 16 mesiacov a 10 zubov, len 2 stolicky z toho (vlastne 1 a kusocek 😀 ), tiez si nemyslim, ze za 2 mesiace dobehne dalsich 10 zubov... aj ked sa tesim, ked uz budu vsetky, uz nebude mat preco byt mrzuty 😀
Kľud!krstna ma osemnásť mesiacov a má očné zuby!nemá ale všetky stoličky! Môj syn v osemnástich mesiacoch tiež nemal všetky zuby ešte!posledné mu vyšli keď mal dva roky štyri mesiace! Pamätám si to lebo sme sa potom odplienkovali až! Je normálne že chodia oneskorene ,aj to že občas vyjdú tie ktoré by ešte nemali vyjsť. Dcérka má desať mesiacov a má len dolné jednotky zatiaľ čo kamoskina mala desať mesačná ma už osem zubkov. Je to veľmi individuálne.
Dievcata,moja mala ma 15 mesiacov a ma 4zuby..prvy zub jej vysiel ked mala 13 mesiacov...budem rada ked do dvoch rokov jej vyjde aspon polka 😀
Do jedneho roku sme mali 12zubkov vonku, potom dlho dlho nic do druheho vysli ocne a teraz nam uz vykukaju kazdemu po dve spodne stolicky.Čoskoro bude po tom konecne 🙂
ja som davnejsie nasla : podla jedneho zdroja dolne ocaky idu v 16tom mes. a horne v 18tom - to bola nejaka slovenska stranka, ale netusim aka. Ale podla ineho zdroja (nejaka zahranicna stranka, bo vsetko bolo po anglicky) tak dolne idu od 17-23mesiacov a horne od 16-22.
Takze si vyber, kazdy pise inak. Takze mozno v tom nemaju jasno ani sami lekari.
Je sice pravde, ze som niekde citala alebo mozno pocula, ze ked dieta nema v 18m ocne, tak to treba riesit s lekarom. Ale nejak nevidim dovod, ked tie zuby mozu ist cca od 16-23m. Hold niekomu idu skor, nekomu neskor. Ked tak skor by sa to s tym lekarom malo riesit az v tom 23m, nie? ked je to akoze hranicny datum, ked by mali ist najneskor...
Moje mali dasna napuchnute niekedy v 16-17mesiaci, ale dlho ich mali len cervene, spuchnute, a zuby nikdy. Tie vysli az tot nedavno, ked mali tak 18-19m.
nas ma vyse 2,5 roka a az teraz sa mu prerezali a este mu dalsie 4 zuby chybaju , najstarsi ma 7,5 a zatial iba dva spodne trvale zuby, kazdy ma ten svoj cas
Mojej dcérke vyšli prvé zuby v 10. mesiacoch, vyšli jej všetky jednotky, s ktorými si vystačila do svojich 18.-tich mesiacov 😉 Očné zuby sa jej začali prerezávať, keď mala 27 mesiacov (spolu s kiahňami, takže super kombinácia). V tomto čase jej chýbajú ešte 2 stoličky 😉
Rozprávala som sa o tom s jej detskou zubárkou a ona povedala, že si z toho nemusím robiť ťažkú hlavu. Že mám byť rada, že idú pomaly, ale že sú zdravé, bez kazov. Že už má veľa pacientov v jej veku, ktorí majú všetky zuby, ale už aj kazy ☹
A len pre porovnanie, najmladší syn už má teraz 8 zubov 😉
Moj ma dva roky a 12 zubov - rezaky a styri stolicky. Ani mi nenapadlo sa nad tym zamyslat... vsak ma cas. Prvy zub mu vysiel v 10 mes.
@maminuska moja mladsia ma 20 mesiacov a po ocnych zuboch ani stopy. Starsia uz urcite davno mala, ona uz pred 2 rokom mala vsetkych 20 zubov.
Citala som, ze ked dieta nema v 18 mesiacoch ocne zuby, ze to treba riesit so zubarom. Spomenula som to pediatricke a ona to nepovazovala za problem, ze este tie ocne nema. Tak neviem. Hladam teraz zubara pre starsi dceru, tak sa asi spytam aj na to.