18 mesačná dcéra nemá horné zúbky

terrynocka
17. júl 2014

moja dcérka má 18 mesiacov a dodnes nám nevyrástli horné dvojky,má len jednotky,spodné jednotky,dvojky a všetky stoličky,myslíte že je šanca že jej tie dvojky ešte narastú?zubárka vravela že ich tam proste nemusí mať ☹ je tu nejaká mamina čo má ten istý problém?

damlenka
17. júl 2014

ahoj,môj syn má 2 a pol roka,a horné dvojky mu rastú práve teraz.Všetky ostatné zúbky (okrem "pätiek")mu narástli ako mali,len tieto nie.Keď mal 2 roky,pýtala som sa na to zubárky a tá povedala to isté,čo tvoja,že ich možno mať ani nebude. Tak som to neriešila a zrazu pred niekoľkými dňami sa mu začali prerezávať.Takže,ešte máte čas🙂

pribinak
17. júl 2014

Na RTG uvidíte ci tie zúbky ma a este jej len nárastu, alebo tam fakt nie su, otázne je, ci chcete kvôli tomu ísť na rtg a dieťa ozarovat

dejka77
17. júl 2014

Moja dcera to tiez tak mala, ale jej chybali dolne dvojky. Potom jej samozrejme narastli. Ja by som zatial nestresovala.

remur
17. júl 2014

Mojmu synovi 3,5r tiez nevysli. Otazne je ci bude mat zalozene aspon trvale.Ozarovat som ho nechcela. Dcere nevysla jedna trvala dvojka a nema ju ani zalozenu. Ja tiez nemam trvalu dvojku hned mam ocny tak to mame pravdepodobne dedicne 🙂

katarinamarkova
17. júl 2014

malej vyliezli horne zubky pred dvoma tyzdnami to mal 14 mes. dovtedy tiez chodila len s tymi dvoma spodnim zajkovskymi 🙂 teraz lezu vsetky naraz.....ale su pripady ked deticky nemaju zalozene zubky vobec....a preco zubarka nespravila rontgen ked sa jej to nezdalo? ale je pravda ze netreba zatial stresovat, kazdemu rastu zubky inak.
napr. aj syn, ked bol malinky do roka mal snad vsetky zuby vonku 🙂 bude teraz tretiak, vsetci v jeho triede uz vacsinu zubou dospelych, jemu len nedavno narastol prvy, aspon sa tak rychlo nepokazia 🙂

slavicek5
22. júl 2014

No mliečne zuby málokedy nevyrastú, skôr je problém s trvalými a je to dedičné. Nerobila by som RTG teraz, fakt iba ak by sa jednalo o trvalé zuby. Príčina v prezávaní môže byť aj v poruche štítnej žľazy, ale to sa robia na to testy až vo vyššom veku. Netreba stresovať.

stefi_k
8. sep 2020

Implantat na dvojke cca 20 rokov ho mam, prežil tehotenstvo bez pronlemov.