Ahojte, čo to môže byť? 18 mesačná dcéra má tento fľak na zúbku, hneď ako začal rásť. Stretli ste sa s tým? 12.12 idem so starším k zubárovi, skúsim ho poprosiť, či by sa nepozrel na zúbok aj jej. Môže sa jednať o kaz? Ďakujem
@veronika_sk000 ja som veľmi zvedavá toho 12. či mi ju pozrú popri staršom, aspoň fotku skúsim ukázať. Ach, vždy som si dala na zuboch u detí záležať a akože celkom ma to mrzí, že to má takto a čo to bude obnášať 😕
Pridala by som viac d-ka, nech sa vapnik lepsie do tych zubkov vstrebava... moj syn mal take, ked som flakala d-ko...
ak si to cistila od prveho okamihu, ako sa zub ukazal, a skvrna nie je pri dasne, tak je to vyvojova vada skloviny, toho je cela kopa... s tym sa neda nic moc robit, len naozaj poctivo cistit, lebo tato sklovina je nachylnejsia na vznik kazu. Treba pouzivat pastu s fluoridmi (koncentracia fluoridov 1000, napr elmex do 6 rokov, mnozstvom velkosti sosovice cistime vecer), pasta s xylitolom (protektivny ucinok proti kazu, napr jack n jill, toto strasne dobre chuti, tym si moj umyva zuby sam rano) a este pripravok tooth mousse obsahujuci hydroxyapatit (tym na zaver cistenia vecer natriem zuby).
@anjelicek26 a potom sa to nejako upravilo? a trvale zuby boli ok? ja som z toho na prasky
@anjelicek26 podávam devit. V lete som nedávala, teraz som znovu zaradila
@veronika_sk000 tak flaky uz nezmizli...trvale ma v poriadku, ale to d-ko dostava kazdy bozi den, vratane leta... jemu z krvi potvrdili deficit a to bol jul vtedy 🙄
@kika193 áno, používam Elmex
@kika193 ďakujem za rady
@anjelicek26 my neflakame a 2 to nemali a 2 to maju ...tak neviem, cim to je. Nasmu tretiemu, hned ako vysli zubky, odvapnene...a aj najmladsia 11 mesacna to ma.
@nevenka zaujimave veru, u syna lekarka vravela, ze ma nejaku poruchu vstrebavania, ale on ma este iny geneticky defekt, tak asi jedno z druhym tretim... berie toho d-ka dospelacku davku a to ma 13... nastastie to na tie trvale zuby nemalo ziaden vplyv, nemal na nich jediny kazd, pekne su...
flaky sice nezmiznu, ale pri troche stastia aspon nebudu kazy. Trvaly chrup je uz omnoho odolnejsi a vyskyt poruchy skloviny je nizsi, tym sa treba utesit 🙂
pre uplnost diskusie este dodam, ze cistit iba jednozvazkovou kefkou popripade detskou sonickou kefkou, na medzizubne priestory medzizubnu kefku (moje dieta ma druhu najvacsiu a aj najvacsiu velkost, takze ziadne minipidi), pripadne na priestory medzi rezakmi navzajom a rezakom a ocnym staci floss pick). /Vsetky info pozbierane od mladych detskych zubarok na instagrame/
@betuska_2306 môj má také, vraj to nie je kaz
@betuska_2306 pripnem sa, u nas dost podobne, najskorsi termin u zubara som dostala az 8.1., moj je na bezmliecnej strave, tak som mala podozrenie na odvapnenu sklovinu 🤷 pytala som sa este cez znamosti a zubarka podla foto povedala, ze je to odvapnene, ale treba to pozriet nazivo, no nic moc sa s tym robit neda