15 mesačná a problémy pri raste zúbkov. Ako jej mlžem pomôcť?

mary39
12. nov 2019

Ahojte, mam 15 mesacnu dcerku, ktora ma len 3 zubky a s jazdym z nich sa neskutocne trapila niekolko tyzdnov, kym sa jej prerezal. Prvy zubok jej vysiel tyzden pred 1 rockom. S druhym a tretim sa tiez velmi natrapila. Tieto jej vysli do 13,5 mesiaca. Uz 4 tyzdne sa trapi s dalsim zubkom, ktory jej nie a nie vijst, stale sa krutime v jednom kole, horucky, hnacky, sopliky, kasel... Toto sa jej strieda. Da sa, alebo je nejaky sposob, ako jej pomoct? S gelikom jej dasienka natieram a si hrizka do hrizatiek, ale stale nie a nie sa jej prerezat ☹

renatka1985
12. nov 2019

Aj my sa velmi trapime...citim s vami. Skus jej dat nech si hryzka detsku zubnu kefku - nam to vzdy urychli poslednu fazu prerezavania. A este studena mrkva a uhorka z chladnicky.
Inak uz len vela mojkania a trpezlivosti. My uz obaja s muzom chodime ako Zombies.

malinajahoda
12. nov 2019

@mary39 mojej, keď šli zubky, štyri naraz, trpela a plakala celých 5 dní. Nespala, nejedla, ledva mlieko vypila. Ďasná krvavé, opuchnuté. Ešte teraz mi je z toho zle. Už jej chýbajú 4 posledné stoličky. Aký gél z lekárne jej dávaš?

mary39
autor
13. nov 2019

@malinajahoda davam jej dologel. Jej idu strasne pomalicky. Ma len 3 a stvrty sa jej uz mesiac tlaci. Dasienko tam ma spuchnute strasne. Na chvilocku prestane a zas. Z mesiaca mala dokopy klud mozno 5-6 dni, inak sa trapi cely cas.

malinajahoda
13. nov 2019

@mary39 Dologel je slabý, teda aspoň u nás tak bolo. Mojej malej nepomohol. Kúp v lekárni gél na prerezavajuce sa zúbky. Maju ich viac. Mam doma 3 a zabral len 1 z nich.

natur
19. nov 2019

@mary39 Motivujme sa tymi, ktori u svojich deti ziadne neprijemnosti pri prerezavani zubov (ale ani ziadne ine so zubami vseobecne, vratane dospelych) nepoznali, a aplikujme ich mnohogeneracne skusenosti. Namiesto nasledkov riesme hlavne pricinu. Myslim, ze logicky tak zmiznu aj tie neprijemne dlhotrvajuce nasledky ktore nas trapia u nasich deti. Ako bonus, napr. urcite sa prudko zvysi imunita voci zubnemu kazu, ktoru dnes v tychto koncinach nema asi nikto (musime si zuby stale cistit, a este cim, ako, ako casto a za kolko). A prinesie to aj ine, dokonca este cennejsie bonusy. Vid linku o zuboch v uvitacom prispevku skupiny Zdravé zuby - bez kazov a bez strojčeka https://www.modrykonik.sk/group/11560/.

mary39
autor
20. nov 2019

@malinajahoda ono je problem hlavne v tom, ze sa neprerezavaju. Ono jej tie dasienka napuchnu, dologel jej zabere, ale aj tak sa jej neprereze. S kazdym jednym zubom sa trapi aj mesiac, s tymto 4 uz viac ako mesiac. Proste ma problem hlavne s tym prerezavanim

malinajahoda
20. nov 2019

@mary39 no ved áno, ono to väčšinou dlho trvá kým sa zub prereže. Ale ak vám ten Dologel pomáha tak super.

kristina28918
11. feb 2020

@mary39 ahoj. Vyborne si chladné hryzatka alebo napr studená mrkva podľa veku. Ja som z lekárne použila všetko ale môže nezabralo. Teraz mám gél z aloe Vera a ten si najviac pochvalujem. Ale to je aj tak iba krátkodobá pomoc. Je to bolesť v kosti,tak keď už bolo najhoršie tak Nurofen sirup.

lenocka1984
Odpoveď bola odstránená
Zobraz