14 mesačné dieťa si dáva ruky do úst

viva13
2. okt 2016

Ahoj, prosím poradte už som zúfala malý má 14 mesiacov a stále si dáva ručičiky do úst niekedy sa aj dovracia.Hlavne ma to štve ked má ísť spať zavrem ho do izby a len sa napína.Poradte prosím robili-robia to aj vaše detičky môže to byť zo zúbkov? alebo že by bol hladný?Papá 5x a plus nejaké chrumky,keksíky a tak. dakujem

papricka33
2. okt 2016

@viva13 vyzerá to, akoby sa tým ukludnoval. Skús ísť spať s ním, možno mu chýba tvoja blízkosť. Používate cumlík?

viva13
autor
2. okt 2016

@papricka33 praveze ked si lahnem k nemu on sa blazni.ano pouzivame cumlik vyhodi ho a hned ruky

inka04
2. okt 2016

Deti to robia ked im idu zubky🙂 Podla mna je to normalne, casom prejde.

papricka33
2. okt 2016

@viva13 Skús mu ich potierať gélom na prerezavajuce sa zubky

viva13
autor
2. okt 2016

@papricka33 potieram niekolko x denne nepomaha niekedy zabere aj citron na cumlik no niekedy ani jedno ani druhe

babatkoo
2. okt 2016

Moj 16 mesacny to robi tiez aj moja 15 mesacna neterka. Synovi idu posledne 4 stolicky (16 zubov uz ma) takze si potrebuje dociahnut uplne do zadu a poskriabay si dasno 🙂 ale vela krat si napcha aj 4 prsty na jazyk a naschval sa napina az mu tecu slzy a ten zvuk co vydava.... 😂 asi je to prirodzene pre tento vek. Fakt to robia obo nase deti 😉

viva13
autor
2. okt 2016

@babatkoo aj nam idu posledne 4zuby uz som na nervvy z toho

pribinak
2. okt 2016

Nema nieco co by si držal v rucicke? Nejakeho mojkacika ci plysaka?

viva13
autor
2. okt 2016

@pribinak ma vankušik ten stále drží no aj tak si ruky dá spava s ním

mirkava
2. okt 2016

@viva13 zuuuubky....tiež odporúčam gelik na dasienka...

voleksi
2. okt 2016

Davam gelik a ma svoju zubnu kefku,chyti si ju a sam si da do ust,aby hryzal tam,kde mu idu zubky.

babatkoo
2. okt 2016

@viva13 este chvilu zvladneme, vydrzime 😉 ked sme tych 16 ks prezili. A potom dufam ze budem spat celu noc, ze nebudu vsade sliny a nebudem musiet odsavat soplik....

viva13
autor
4. okt 2016

Ja som už z toho zufala prestal mi spavat cez den a len ruky dava och joj kedy to len prejde ☹