14-mesačná dcérka si nechce nechať čistiť zúbky

6. nov 2024

Ahojte maminy dcérka má 14 mesiacov a odmieta si nechať vyčistiť zúbky. Neotvorí pusu, strašne sa mece alebo zahryzne do kefky. Neviem čo s ňou a ako ju k tomu prinútiť aby to vydržala. Bojím sa aby nemala kazy lebo toto odmietanie čistenia je už dlhšie. Vždy sa mi tam podarí len tak kúsok šuchnúť ale poriadne vyčistiť nie.

hederamonstera
6. nov 2024

Co vsetko si skusala? Nestresuj z kazov, cistenie zubov nie je jediny faktor, ktory ma na to vplyv. Zvolni, netlac, aj mozno dcerka polavi ak neuciti z teba tlak

janka_266
6. nov 2024

dieťa nechať lahnúť medzi vaše nohy, keď treba nohami pridržať ruky, nohy, prípadne pomôže otec, a pekne sa tak dajú zuby vyčistiť. určite lepšie ako riešiť neskôr zubára. dieťa si postupne zvykne. nám ešte pomohlo, že malý mal vlastnú kefku s pastou, tou si on "umýval" a ja potom mu takto. ak to nie je jasne vysvetlené, je kopa videí na nete ako to urobiť správne :D

beata_k
6. nov 2024

Ved ju postekli, otvori usta jak vrata. A nezabudaj, ze dieta potrebuje prehltat sliny, takze rob v cisteni prestavky. Na toto rodiacia zabudaju a deti sa im dusia slimami. A potom sa cuduju, ze deti to neznasaju.

lubina
6. nov 2024

Ked boli deti taketo male, tak som im dala zubnu kefku do ruky, aby si cistili zubky - tu ohryzali, zuli, proste sa hrali a ja som druhou zubnou kefkou "pomahala" 🙂, fungovalo super

17alexis
6. nov 2024

Ja čistím od prvého zubka, čiže tieto problémy som nemala, ale ak sa aj občas stalo, že nechcela, tak som jej dala kefku, nech si ju sama žužle. Aj to je lepšie ako nič. A teraz ako už používam pastu, tak ju to aj baví a sama si pýta čistiť.

lienka_anulienka
6. nov 2024

@lubina robím to rovnako, maly si čistí spolu so mnou, potom mu tu kefku ešte nechám a idem si čistiť zuby ja, a keď vidí ako to robím ja tak ma napodobňuje. Urcite nie nutit silou lebo sa im to úplne sprotivy 🙂 maly ma 15 mesiacov. Nie je to síce úplne 100% čistenie ale časom sa naučí.

bororka
6. nov 2024

Nepriklakaj ju nasilu, ako ti radí vyššie.
Pre mňa sú zuby prvoradé a od 1.som čistila. Prišlo obdobie, že nechcela asi v 1,5r. Priklakla som ju xyz x. Nepamätám si, ale nebola tým nadšená. Tak aby som ju nezlomila, nechala som ju pár x bez čistenia. Čistila som skôr ako pred spaním. Čistila som všetky hračky čo sme mali. Ona čistila mne, ja jej. Nakúpila som všetky knihy o zuboch a dookola som ukazovala a rozprávala. Aj som jej povedala, že sa bojím, aby kaz nemala a bla bla. Má 3 a dodnes cistim večer asi piatim hračkám a naháňame zubkozrutov kefkou. Ale nemusim na nu sadat a robiť niečo proti jej vôli.

veronikaszabova
6. nov 2024

@janka_266 ""dieťa nechať lahnúť medzi vaše nohy, keď treba nohami pridržať ruky, nohy, prípadne pomôže otec, a pekne sa tak dajú zuby vyčistiť....."" Toto myslis dufam ako vtip...

janka_266
6. nov 2024

@veronikaszabova znie to horšie ako to je

petronellla87
6. nov 2024

Pri pozeraní rozprávky by si nenechala?

mameha7
7. nov 2024

@veronikaszabova Keď nepomôže nič? Asi dieťaťu zuby skaziť nenechám, len preto, že chúďatko nechce. Tiež som skúšala v tom veku všetko (knižky o čistení, mala zuby čistiť aj mne, vysvetľovanie, pesnička o zúbkoch...). Pomohol až zverák medzi nohy. Znie to kruto, ale čistila som tak zuby možno mesiac dva. Teraz má dcéra 2,5 roka a už mi sama podáva kefku. Sem tam poplače, ale väčšinou si nechá už zúbky vyčistiť.