13 mesačné dieťa si nechce čistiť zúbky

19. máj 2022

Ahojte,
mám 13 mesačné dieťa a ani za svet si nechce dať vyčistiť zúbky. Zatiaľ má len dva, vyšli jej keď mala 10 mesiacov. Už keď som videla že sa tlačia tak som kúpila jednozväzkovú a normálnu detskú kefku nech si zvyká. Dávala som jej ju vždy ráno a potom večer pri kúpaní. No teraz keď sú zúbky už von, tak ani za svet. Nechce utvoriť ústa a ešte je aj rev akoby ju z kože drali. Ja už neviem vo robiť, na svojom chrupe si nechám záležať ešte som ani kaz nemala… chcem aby mala chrup v super stave ale teda neviem ako na ňu.. ako deťom čistíte zúbky?
Ak mám pravdu povedať už som zúfalá.. nepomáha ani keď si čistím pred ňou zuby ja 😏🤦🏽‍♀️

babovka2321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
19. máj 2022

Ja som cistila nasilu az kym ho nezacali bavit videa. Potom som mu pustila pesnicku a on si nechal ocistit. S tym ze ak si nechce cistit, musime vypnut video.
Ak deti v tomto veku nieco nechcu, je to preto lebo im je to neprijemne alebo nudne.
Kedze jej asi rastu dalsie zuby, je mozne ze jej ta kefka sposobuje bolest. Skus byt super jemna.
Nudu musis vyriesit ty. Musis z cistenia zubov urobit zabavu. Ideme do kupelne umyt jaskynu v ktorej zije ruzovy aligator. Nech ona cisti zuby tebe a potom ty jej. Najlepsie tak ze ten komu sa cistia zuby, lezi na posteli. Alebo nech cisti ona zuby macikovi. Casom sa stane z toho rutina ale budes musiet vymysliet vela srandy okolo toho aby to mala rada.

diamond007
19. máj 2022

Prejde to. Čistí nasilu

autor
19. máj 2022

@andreatytler ja som od zúfalstva začala k čisteniu - už aj rannému mlieku púšťať Máša a medveď. Nepomáha. Baví jú tá rozprávka a smeje sa.. ma aj balón s masou ktorý má rada ale pri umývaní nezaberá nič.. ani keď ja ako matka robím srandy.. smeje sa ale zuby čistiť ani za svet.. ja len dúfam že to prejde 😟

@diamond007 Nasilu čistím len sa už niekedy boji že susedia zavolajú socialku, to je strašný krik…

A @babovka2321 neviem prečo si zmazala príspevok 🙂🙂🙉

amelia89
19. máj 2022

Nasilu,nepomahali ani videa,ani vysvetlovanie,ani nic. Proste nasilu,zvyk je zelezna kosela, teraz ma skoro 2 roky a uz si sam lahne mi na nohy a urobi aaaa, proste nikdy som nepolavila ani ked bol chory,zuby vycistit musime. A krik za susedov neries,ved ma 2 zuby, to vycistis za 10 sekund jednozvazkovou.

denden77
19. máj 2022

u nas bol vreskot, kym som nekupila sonicku svietiacu kefku 😁 teraz ma 20m a teda obcas naladu nema ale vtedy vie, ze to pride aj nasilu, ma smolu 🤷‍♀️😁

andreatytler
19. máj 2022

Neviem ako je na tom s porozumenim, ale mozes skusit dohodu. Normalne jej povedz Vidim ze ta cistenie zubov vobec nebavi a nemas to rada, chapem. Vies, ja potrebujem aby som ti ich mohla ocistit, je to pre mna dolezite, lebo ak neocistim, mozu sa ti pokazit. Potrebujem aby si otvorila usta a nechala ich otvorene kym nedohra tato pesnicka. Ako to mozeme vyriesit?
Ak este nerozprava, alebo nic nenavrhne, tak navrhni ty: Ak mi dovolis vycistit zuby, mozes...
Ja som davala na vyber. Dovolis mi umyt zuby, alebo ta chytim a umyjem nasilu. Viem je to tiez nutenie, ale tiez nic nezaberalo v zaciatkoch a bolo pre mna dolezite mu to umyt. A on si vzdy vybral tu prvu volbu.

dagmarovita
19. máj 2022

tak malej pustat rozpravky do 2 rokov jej nicis mozog. Ona vnima to co Ty nie, to je nerozumne. A nasilu cistit tiez, ved hrou, zabavou, nedavat jej sladkosti hlavne, cistit aj handrickou vytierat, iste nie prilahnut, to teba keby niekto prilahol, akoby si sa citila, proste zabavou a neskor pochopi ze to je normalne, a bude to rituál. skus raz ze cistite si navzajom ty jej ona tebe, potom ze hladate starú ..nieco si vymysli stratene masko, alebo co, ja som aj baterkou svierila do ust ci tam.nieco neostalo :D ale ze syr neutralizuje kyseliny a bakterie co robia kazy, len som zavudla aký, ale zrejme tvrdý, ze po sladkom, ci jedle trochu syru, a vyplachovat aspon aj usta ucit, ale je malinka, od deti nemozes ocakavat racionalne chovanie, alebo ze budu ovladat svoje emocie, rastie im mozog, vytvaraju sa struktury na mozfu, ked pozeraju male deti tv maju hladky mozog akoby, je to v knihe štúdia opisana Nerozbitné deti. Je tu o tom viac tém, ale teda s tou hrou, zabavou, dat to ako ranny a vecerny ritual co asi az neskor pride..

zorkahorka
19. máj 2022

Ja som v tomto veku cistila tou silikonovou kefkou,co sa nastrkla na prst a slo to

mliekosgrankom
20. máj 2022

@zorkahorka to si nečistila ale hladkala

zorkahorka
20. máj 2022

@mliekosgrankom cistila a masirovala dasna zaroven