Zdravím maminky 🙂
Včera som bola s malou u doktora na prehliadke má 10 mesiacov , pomaly už 11 , a hovoril že jej krivo rastú horné dve zúbky že mám prestať jej dávať dudlík ... hmm skúsila som zaspala bez dudlíka trošku sa hnevkala a pretáčala sa ale zaspala , ale zase v kočíku ani nevydrží furt jej je niečo ale keď má dudlík tak je ticho , plus mala 3.vakcínu čiže bolesť, horúčky, a ešte aj očné zuby idú no trápenia z každej strany asi nie je ideálny čas na odobratie dudlíka tak to cítim.Nejaké rady, skúsenosti? Neviem vôbec ako na to :/
@ellaella1 má plysaka zajacika nonstop pri sebe :D tak to budem skusat
@diamond444 Ak sa mozem opytat, ako jej tie zuby rastu ze su krive?
Ako vplyva cumel na zuby? Su tie zuby vytlacane dovonka?
Mne sa zda ze nasmu sa natacaju spodne jednotky ale nie tak ze sa vytlacaju dovonka ale sa akoby otacaju okolo svojej osi. Moze aj to byt z cumla?
@andreatytler Pri cmúľavom pohybe dochádza k zasúvaniu spodnej čeľuste pod vrchnú. Pri častom a dlhodobom opakovaní sa horné zuboradie vysúva pred spodné a hryz dieťaťa sa deformuje. Častou deformáciou spôsobenou cumlíkom je aj skrížený zhryz - takto ovplyvni to je zo stranky curaprox
@andreatytler noo tie prve rezaky nerastu rovno ale nejak kus do kriza akokeby .....neviem moze byt ale nemusi spytajte sa doktora mna sa pytal aj na to ci cmula palec
@diamond444 Super, Dakujem pekne za informacie. Idem to sledovat.
@diamond444 mojkacika do rúčky, aby mala co zmolit? Naše obe deti odmietali cumlík a museli sme to zvládnuť, takže cmulali prsteky, hračky, veľa som im spievala, proste zaujať ich... Je to náročnejšie, ale deticky sa tiez vynajdu 😉