10 ročný syn si pri páde zlomil 3 zuby. Ako mu ich dorobia?

iveta7677
28. aug 2014

Včera môj syn spadol z bicykla a zlomil si predné tri zuby. Zruba 2-3 mm sa z nich odlomilo.Dnes som s ním bola u zubárky, zatiaľ hovorila, že teda musia sa najprv ukludniť tie zuby, trocha ich zahladila, lebo boli také ostré. Je mi jasné, že môžu odumrieť, tak ich budú sledovať. Chcem sa vás spýtať či ste nemali náhodou takýto prípad. Chcela by som mu ich potom dať spraviť. Neviete ako sa dorábajú? A či nepoznáte nejakého dobrého zubára vhodného na tento úkon /celé Slovensko/.

mawka
28. aug 2014

ahoj, ma uz trvale zuby, predpokladam. no chvilu pockaju a moznosti je viac. mne sa predny zlomil do polovicky, ale nerv som mala dlho zivy, takze mi prerabaju len ten kusok kazdych par rokov. neviem ako sa to vola, ale korunka to nie je. proste len prirobili polku zuba, vylestia to vzdy, aj farbu trafia. napriklad tuto poslednu mam 8 rokov a pol roka uz zacala trosku tmavnut, tak ju idem dat prerobit, to platim vzdy okolo 30 e samoplatca.
potom mu mozu dat korunky, mostik. to mu zbrusia zuby a nasadia na to korunky. ono zavisi aj kolko mas penazi, ci su to hned vedla seba tri zubky, ale rozhodne mu s tym nieco urobia. neboj. len teda mostik, korunky su drahsie zalezitosti.

bonaqa2013
28. aug 2014

moj syn si tiež pred 2 týždňami vy...l 3 zuby. Čo Vám budem mladícka nerozvážnosť. Rýchlo pricestoval domov, a na druhý deň sme išli k jeho zubárke. Takže najskor rontgen. aby zubárka videla v akom je to stave aj tam v ďasne. Syn mal jeden vybitý a 2 zlomené. Zlomené dorobila plombou. A z toho vylomeného vyberie nerv, dá do neho čap a nato kúsok korunky - proste nejakej náhrady. Tento jeden zub povedala, že bude stáť 120 e. Za tie dva platil 40e. Milý fešák nech si to zaplatí sám, keď je bez rozumu...

sissy27
28. aug 2014

dcére sa podobne "zadarilo" pred 4 rokmi - tiež už trvalé zuby - dorobili jej to tým, z čoho sa robia plomby, že nejaký čas to vydrží a v jej veku nemá ešte zmysel robiť porcelánový, ešte sa jej bude vyvíjať chrup, budeme nosiť asi aj strojček, takže zatiaľ takto, neskôr sa uvidí...

ivet1371
28. aug 2014

staršej dcere dva krat dorabala zubarka ani nebolo vidiet.ale po viac rokoch odumrel a zubar jej povedal už je dospela že ked bude treba tak korunku.

yanni
28. aug 2014

existuju specialne korunky. Nie su to korunky v pravom slova zmysle, je to len akasi nahrada toho co chyba na vlastny zub. Vola sa to Veener a je to akasi porcelanova platnicka. Moze sa to dat napr. aj na zdrave zuby spredu, ak su nejake nepekne a neda sa to napr. upravit bielenim, lestenim atd. Len to sa dava asi len dospelakom.
Na zakladke v nejakom 8. rocniku sme boli na chate a spoluziacku trafila korkova slapka tak nestastne, ze sa jej predny vrchny zub zlomil presne v strede po dlzke. Tu odpadnutu cast jej len prilepili a vypestili a nebolo nic vidiet. Neviem ako dlho to takto vydrzi, ale detom asi velmi este zuby neupravuju.

namarie
28. aug 2014

no ja som si vyrazila z dvoch predných zubov (jendotiek) trojuholníky, čiže vpredu v ústach veľká diera, najskôr mi dolepili náhrady, tie vydržali pár rokov a asi v 14tich mi tam druhý zubár dotvaroval plombu, normálne pridával tú hmotu a brúsil tak aby to vyzeralo ako zub a keď to niekomu nepoviem tak nevie... a mám do doteraz (mám 24 rokov)...

lilyianka
28. aug 2014

ja som si pred 15 rokmi zlomila prednu jednotku do polovice a zubarka mi ho opravila tak, ze mi dorobila plombu ...ale vydrzalo mi to necely rok... potom to do ruk zobrala moja terajsia zubarka a zub mi drzi uz peknych 13 rokov .. a vsetko zatial v pohode ..

inulienka11
28. aug 2014

Moj syn spadol tiež z bycikla pred mesiacom a vybil si 2 zuby,ma 8 rokov,pekne mu to dorobila,ani to neni vidieť

gretocka
28. aug 2014

ahoj, ja som si odbila polovicku jednotky na vrchu, stalo sa to v nedelu, v pondelok rano som sedela v zubarskom kresle a zubar mi domodeloval zub bielou plombou. Drzi bez problemov dodnes, ale zaruku mi na to nedaval, ze sa to moze pri zahryznuti do niecoho tvrdsieho zlomit.